Tribunalul Vaslui, decizie în cazul lui Buzatu, fost lider PSD

Dumitru Buzatu, fost lider al PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean, va rămâne în arest preventiv, potrivit unei decizii a Tribunalului Vaslui.

Decizia a fost luată după ce Dumitru Buzatu recuzase judecătorul, iar cererea în acest sens a fost respinsă.

Expertul Radu Judele, cercetat în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, va rămâne în arest la domiciliu.

„În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv, luat faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, în prezent aflat în Penitenciarul Vaslui. (…) Menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmează să fie verificată periodic în termenul de 30 de zile prevăzut de art. 207 alin. 6 Cod de procedură penală. II. În baza art. 348 raportat la art. 207 alin. 4 Cod procedură penală, verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu, luat faţă de inculpatul Judele Radu. Menţine obligaţiile dispuse în sarcina inculpatului Judele Radu”, se arată în decizia instanţei.

Pe data de 4 martie, Tribunalul Vaslui urmează să se pronunţe şi în cazul cererii de strămutare a procesului, formulată de Dumitru Buzatu prin apărătorul său.

Tribunalul Vaslui a emis, pe 23 septembrie, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Dumitru Buzatu pentru luare de mită.

Buzatu a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei drept mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract. Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

 1. @L.V.
  lasa-ne cu mascariciu batran
  baga poza cu procuroarea:
  -e la vaslui,
  e in lesă si nu ajunge la noi!

 2. Suma e imensa chiar pentru pocitania bolsevica,care primea mita doar ca era rahatul cu ochi presdinte de consiliu judetean in unul dintre cele mai sarace judete din tara

 3. ”Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte.”

  Hoțomanul asta. Face vreo cateva luni de in chisoare, dar a furat o viata si ramane cu averea. El si neamurile.
  Ăstia au distrus Romania !!! 34 ani ! Din PSD si PNL. Ei calaresc Romania si pe mai departe. Cand scapa tara de ei ?!
  Nicio pedeapsa nu-i suficienta pt acesti banditi! Pachetele de bani din poza sunt reale. Un sarac al Romaniei nu poate numara banii pe care-i iau ei la o șpaga.
  Ce merita acesti indivizi?!

 4. De subliniat curajul judecatoriei Vaslui de a-l pastra la racoare pe consateanul lor.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.