Trimise să muncească la biserică pentru vaccinări la ”chiuvetă„

Două angajate la o clinică privată din Capitală au primit pedepse cu suspendare și au fost obligate să presteze muncă neremunerată la biserică pentru efectuarea de vaccinări ‘la chiuvetă’ în timpul pandemiei de COVID.

Laura Andreea Gheorghe și Maria Lazăr au fost condamnate de Tribunalul București la 2 ani și 3 luni închisoare, respectiv 2 ani și 4 luni închisoare, ambele cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals informatic în formă continuată.

De asemenea, ele trebuie să efectueze muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Arhiepiscopiei București sau Administrației Domeniului Public Sector 1.

Cele două angajate au beneficiat de pedepse reduse, după ce și-au recunoscut vinovăția și au încheiat acorduri cu procurorii de la Parchetul General.

Conform actelor de la dosar, Laura Andreea Gheorghe a recunoscut că, în calitate de registrator al Centrului de vaccinare ‘Eligon’ din București, a primit printr-un intermediar, în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, bani de la mai multe persoane (în total 1.400 de lei), pentru a atesta nelegal că persoanele respective au fost vaccinate anti-COVID și li se poate elibera certificatul digital european COVID.

Certificatul digital al UE privind COVID a fost introdus pentru a permite călătoriile în străinătate, atunci când statele membre au restricționat deplasările în timpul pandemiei, măsură aplicată până în august 2022.

În același dosar, cealaltă angajată a clinicii, Maria Lazăr, a recunoscut în fața procurorilor că, în perioada august 2021- martie 2022, a primit, direct sau indirect (prin intermediul fiului său), diverse sume de bani care nu i se cuveneau, în valoare totală de 14.700 de lei, de la mai multe persoane, în schimbul atestării, contrar realității, a vaccinării anti-COVID.

Dacă Laura Andreea Gheorghe percepea un ‘tarif’ fix de 200 de lei pentru un certificat fals, sumele cerute de Maria Lazăr variau între 500 și 2.000 de lei.

Recomanda 1

5 Comentarii

  1. In loc sa spuna NU, cum am facut multi dintre noi, au ales sa se descurce. PE BANI. Pe de o parte erau platite in plus sa faca munca „mengele” si mai luau si shpaga de la oameni, sa se „descurce”. Aveam o cunostinta, asistenta medicala. La un moment dat imi spune ca a primit „oferta” sa lucreze intr-o clinica de u ciiii s oameni#FICA cu seruri. I-am spus sa nu o faca. Ea nu se vaccinase si nici pe copila ei nu o vaccinase, dar, pentru bani, s-ar fi dus acolo. „Vai, stiti ce bani si sporuri se dau? Am imprumut la banca!”, spunea ea. I-am tinut un „speech” si am convins-o (prin prisma copilului), in final, sa nu faca rau oamenilor si chiar si atunci cand ei „vor” sau „au nevoie” (paravanul sub care orice individ, care este pe cale sa faca rau, se ascunde – „ei au vrut!”). NU participa la rau, orice ti s-ar oferi.

  2. Cateodata in vin amintiri despre perioada absolut nebuna a covidului. Imi vine sa rad de prostia multimii spalata pe creier care asculta orbeste ticalosii din varful piramidei dar in acelasi timp sa plang pentru cei care au avut de suferit in orice fel.

  3. Bravo lor, sa fie cat mai multi ca ele ! Mizeria de certificat digital pe baza de vax a fost total impotriva libertatilor fiintei umane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.