Triunghiul Bermudelor. Ciolacu, Iohannis şi vila de „7 milioane de euro”. Cotroceniul neagă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, referitor la costurile renovării unei vile RA-APPS în Bulevardul Aviatorilor, că nu ştie dacă imobilul este pregătit pentru preşedintele Klaus Iohannis, după terminarea mandatului, pentru alt demnitar sau pentru închiriere, dar va cere Secretariatului General al Guvernului informaţii.

El a fost întrebat dacă renovarea vilei RA-APPS din Bulevardul Aviatorilor va costa 7 milioane de euro şi ar urma să fie locuită de Klaus Iohannis.

„În primul rând, nu ştiu dacă cheltuielile sunt de 7 milioane, am aflat şi eu ca şi dumneavoastră din presă aceste sume. Este o vilă a RA-APPS-ului, nu-i nici prima, nici ultima unde se fac investiţii, ele au fost renunţări de la anumite partide politice. Cu certitudine, astăzi, eu, Marcel Ciolacu, nu vă pot răspunde dacă e pregătită pentru preşedinte sau nu sau pentru alţi demnitari, vom vedea. Secretariatul General are în subordine RA-APPS-ul, care face licitaţie şi… depinde câţi metri pătraţi are, că dacă este la peste 10.000 mp nu ştiu cât de gigantică este investiţia. Am avut discuţia şi cu Vila Lac 1 şi v-am spus că din punctul meu de vedere nu este în acest moment o prioritate pentru Guvernul României”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a subliniat în context că nu poate interzice RA-APPS sau Secretariatului General crearea unui plan de investiţii multianual.

„Acum nici nu pot interzice RA-APPS-ului sau Secretariatului General să nu-şi facă un plan de investiţii multianual. (…) Haideţi să ne vină toată informaţia de la RA-APPS şi de la… Normal că eu o să cer secretarului general toate informaţiile şi sunt ferm convins că veţi avea răspunsurile”, a declarat Ciolacu.

Pe de altă parte, el a reamintit că o altă vilă RA-APPS renovată pentru a fi locuită de fostul preşedinte Traian Băsescu a fost, în cele din urmă, închiriată unei ambasade, întrebat dacă investiţia pentru vila din Aviatorilor nu este una opulentă.

„V-am spus foarte clar că nu ştim dacă acea clădire este destinată preşedintelui… Haideţi să nu… Se închiriază…ştiţi foarte bine că altă vilă a mai fost pregătită în trecut pentru preşedintele Băsescu şi a avut cu totul altă destinaţie, s-a închiriat pentru o sumă consistentă, da, către o ambasadă, da”, a declarat Ciolacu.

UPDATE Reacția Cotroceniului

Dupa declaratiile lui Ciolacu, Administraţia Prezidenţială a informat, luni, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

„Nu există nicio solicitare din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului de preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cu modificările şi completările ulterioare”, a transmis Administraţia Prezidenţială, la solicitarea Agerpres.

Investigatia Recorder pe această temă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Ioana Radu 8516 Articole
Author

18 Comentarii

 1. ” Are balta pește …’ pentru cine trebuie! ‘Inocentul’ Ciolacu nu știe nimic!

 2. Vila nu este “la” 10.000 de metri patrati, asa ca cele 7 milioane de euro bagati in renovari sunt o mare furaciune.

 3. Oare cum credeți că ursarul va recunoaște ceva in legătură cu viitorul confort nesimțit al Plavanului?

 4. Vedeți-vă de treabă,nu stă cotoroanța in București!…
  De fapt ea va pleca oricum din țară cu post sau fără post…(a se citi prost)…

 5. „Din caramizi facute din trupul tau, n-ai teama, / S-or ridica palate pentru neghiobi de seama…” . Omar Khayyam.

 6. Bai prostule ! Va facut cirpa JOHANNIS si pe voi psd ca si pe pnl ! Ati ajuns slugile jalnice ale unui ” pamint cu ochi „, cum ziceau batrinii nostri despre unul care nu e capabil de nimic ! II girati toate porcariile … o sa va iasa pe nas !

 7. Da domnilor, bai românilor, chiar așa prosti sa fim noi sa mai înghitim si aroganța asta din partea unui nesimțit cu pretentii de lux rafinat care își face toate necesitățile în capul si pe banii nostri, după toate avioanele de lux si plimbările penibile cu Hakuna Matata!?! Ar trebui tras la raspundere si el si ea pentru fals și uz de fals în formă continuată și pentru toate cheltuielile la secret, exorbitante din bani publici suplimentate de Ciolacu în decembrie. Penibil si dezonorant pentru armata română,cum primeau raportul comandantului de ziua marinei, de mână, de ma mir ca nu au venit îmbârligati. Si ceausescu si-a renovat Palatul Cotroceni si s-a mutat în Ghencea! Iar cu banii ăștia, BOGART ar putea să facă un cartier de locuințe sociale pentru nevoiași cu 4 copii, care nu joacă golf. Functia necuvenita pe care o cerșeste de zor la UE si NATO, e tocmai pentru imunitate, ca să nu fugă în Germania la părinți și la sor-sa Christa sau în vila din West Miami unde nu-l mai recunoaște de proprietar nici finul Vecerdea. PS: Si bai Ciolacu, ai cumva visuri mărețe de prezidențial ?

 8. evident ca Bulibasha il doare in …pix:
  -nu-l intereseaza,nu vrea sa afle si in generala
  Prostu plateste!
  (ăsta nu e Popor ci gloata de tembeli,
  verdict final!)

 9. Gandind „pufos” ,
  O sa curga lapte si miere ptr ca e an electoral.. asa fraierii astia nu o sa-si aminteasca cat i-am subjugat in 4 ani …
  o sa aveti miide euro salarii la pastele cailor…
  reparam la vilute MAINE!
  ne spune gargara cat mai cumparam din suta lui ROTOFEI ?
  europenii pl.ii sa nu-si mai faca griji de lipsa metalelor rare : ASA CA HAI SI TU LA LIDL SA CUMPERI MANCARE CU METALE RARE DIN SUTA PUFOSULUI CANDIDAT LA CIOLAN!

 10. Bravo fraierilor, bine vă face. Nu mai măcăniți, tăceti si inghițiți, prostovanilor. L-ați votat de 2 ori.

 11. Cred ca palatul Trei Coceni a devenit prea scump de locuit. O vila modernizata este mai ieftina. Iar marele IKW va prefera in cele 6 case la Sibiu ori in Germania. Daca tinea la Bucuresti macar odata in 10 ani ar fi luat la intrebari mafia imobiliara care au facut din oras un infern.

 12. Deci Johannis n-are nicio treaba cu vila,dar trebuia bagat in titlul articolului si…start la injuraturi.

 13. Palatul Faraonului Tutankhamon, poate piramida, fiind pasionati de Pompei…si de „in alta viata”

 14. Chiar dacă nu apare ce am publicat mai devreme, cenzorul este un pic nemernic. Sau banii covrigarului au ajuns și în redacția Cotidianul. Păcat, pentru că e un site pe care îl accesez frecvent. Dar dacă a ajuns slugarnic, site-ul, îmi voi lua praf de mers.

 15. – Ghinion! 🤣🤣🤣

  Păi dacă eu prin mine însumi am oficializat nunta P$D-PeNaLe şi la botez am năşit un PCR, înseamnă că am reînviat Partidul Comunist Român! 🤣🤣🤣

  Or, dacă eu sunt autorul reînvierii PCR-ului, de ce n-aş locui eu în casa tovarăşului Gheorghe Gheorghiu-Dej?

  Eu personal voiam în căsuța tovarăşului Nicolae Ceauşescu, dar mi-a spus Elena, – ptiu!, scuze! Carmen! Mi-a spus Carmen că dacă avem ghinion, noi nu avem elicopter şi când se va supăra poporul, noi nu ajungem nici măcar până la Crevedia, darămite la Titu! Aşa că e mai precaut să părem doar nişte nomenclaturişti „cu față umană” şi să trăim modest într-un viloi de 1200mp, ca să nu batem prea mult la ochi! 😉

  Nu uitați ce a spus George Orwell în Ferma animalelor:

  TOATE ANIMALELE SUNT EGALE, ÎNSĂ UNELE ANIMALE SUNT MAI EGALE DECÂT ALTELE!

  🐶🐱🐴🐮🐷

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.