Trump îl devansează pe Biden 

Viitorul nu arată prea roz pentru președintele american Joe Biden. Ultimele sondaje arată că încrederea americanilor în actualul ocupant al funcției de președinte al SUA se clatină. De vină sunt o serie de factori printre care nivelul șomajului, starea economiei și imigrația.

Gradul de aprobare a locurilor de muncă în timpul mandatului președintelui Joe Biden este foarte scăzut, iar ratingurile sale pentru gestionarea economiei și a imigrației sunt la minime în carieră. Un număr record de americani spun că situația lor s-a înrăutățit sub președinția sa, trei sferturi spun că este prea bătrân pentru un alt mandat și Donald Trump arată mai bine în retrospectivă – toate provocări grave pentru Biden în campania sa de realegere care urmează,  arată o analiză ABC News.

Patruzeci și patru la sută dintre americani spun că starea lor s-a înrăutățit din punct de vedere financiar sub președinția lui Biden, cel mai mult pentru orice președinte din sondajele ABC/Post din 1986. Doar 37% aprobă performanțele sale la locul de muncă, în timp ce 56% le dezaproba. Tot mai puțini aprobă performanța lui Biden în economie, 30%.

(…)

Trump, la rândul său, s-a îmbunătățit retrospectiv. Când și-a părăsit mandatul fără tragere de inimă în ianuarie 2021, 38% au aprobat activitatea sa ca președinte, în esență aceeași cu ratingul lui Biden acum. Dar în prezent, privind în urmă, 48% spun că aprobă performanța lui Trump atunci când era în funcție — egal cu vârful său ca președinte. În esență, la fel de mulți — 49% — acum dezaprobă, în scădere de la 60% când a părăsit Casa Albă.

Comparația cu Biden poate fi un factor. Dintre cei 56% dintre americani care dezaprobă munca lui Biden în funcție, nu mai puțin de 75% spun că, privind în urmă, îl aprobă pe Trump.

De asemenea, este de remarcat faptul că Trump are o diferență egală în ratingul său retroactiv de aprobare a postului, chiar dacă majoritatea americanilor continuă să respingă afirmația sa că alegerile din 2020 i-au fost furate. Șaizeci la sută dintre americani spun în schimb că Biden a câștigat în mod legitim, iar încă 12% nu au nicio opinie; 29% cred că Biden nu a câștigat în mod legitim.

Alegere

Aceste opinii joacă un rol în preferințele electorale în stadiu incipient. Un remarcabil 62% dintre democrați și independenți de orientare democratică spun că partidul ar trebui să aleagă pe altcineva decât Biden ca nominalizat în 2024. Dorința pentru un candidat diferit este la un nivel ridicat, dar și în concordanță cu rezultatele anterioare (56 până la 58%) din ultimul an.

Cine, dacă nu Biden, este o întrebare deschisă. În prezent, lucrurile stau astfel: 8% își exprimă o preferință pentru Kamala Harris, 8% pentru Bernie Sanders și 7% pentru Robert F. Kennedy Jr., cu alte mențiuni în cifrele mici cu o singură cifră. Doar „altcineva” vine la 20%.

Pe de altă parte, Donald Trump are un sprijin mult mai larg în interiorul partidului; 54% dintre republicani și independenții de orientare republicană îl favorizează pentru nominalizarea GOP (Partidul Republican, cunoscut și sub numele de „Grand Old Party”), procent similar cu rezultatele anterioare și cu mult înaintea opoziției sale. Ron DeSantis are 15% sprijin, comparativ cu 25% cât avea în luna mai (ce-i drept, folosind o abordare ușor diferită a întrebărilor).

Cap la cap, într-o confruntare ipotetică din noiembrie 2024, Trump are 51% sprijin, în timp ce Biden are 42% — în creștere numerică cu 3 puncte pentru Trump și în scădere cu 2 puncte pentru Biden, față de un sondaj ABC/Post din februarie, schimbări care nu sunt semnificative din punct de vedere statistic.

O varietate de factori pot fi în joc. Evaluările slabe ale performanței lui Biden, gradul de nemulțumire economică, criza imigrației și îndoielile cu privire la vârsta lui sunt în mod clar relevante.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. In 2021 cand a plecat din fonctie tarand dupa el 5 morti dela Capitoliu,Trump a lasat America la Buget cu un deficit de 3650 Melearde de Dolari.Asa isprava mai rar.Tocmai avand aceste ” marili realizari „,descreieratul este adorat de 38% dintre americani,( batuti in cap ).A ajuns America sa se propteasca cu oistea in doi hodorogi.Dumnezeu cand vrea sa piarda pe cineva,intai ii ia mintile.

 2. Biden sau Trump sunt acelasi drac. Sunt amandoi imperialisti… Ambii vor extinderea NATO pana in Asia de Est, Trump cere brutal plata taxei de protectie, Biden o cere delicat dar mai mare…Pe Putin Trump il duce cu zaharelul prieteniei, Biden e mai abrupt cu Putin deci mai previzibil….Rusiei ii ramane o singura sansa, sa castige Razboiul prin procura cu SUA pe campul de lupta, evident prin scoatetea Ucrainei din lupta…..Doar asa se retrage NATO la linia Berlin 1945 si se evita Razboiul mondial….

 3. ‘deep state'(octogenari care nu cedeza puterea noii generatii) sufera de dementa senila ,iar restul lumii se comporta ca o turma de oi condusa de una debila in prapastie

 4. Mai organizează odată democrații alegeri prin tf. și alegerile iarăși sunt a lor. Treaba multa ?!

 5. De ce sa lasam meseriasii sa conduca, cei care au realizat, s-au prabusit si apoi au renascut, cand putem sa alegem profesori bosorogi in pamparsi care nestiind sa faca-ceva, sunt platiti de la buget sa-i invete asta pe altii ? De la „Prima casa” la „Ultima revansa” sau „razbunarea tarzie” ! Babalaii si babaciunile nu mor, se schimba, stau la coada, sa le vina randul. „Mai bine in ETER, decat in FORMOL”, vorba radioamatorului !

 6. Pentru măselele putrede ale Globaliștilor$oro$ei, Trump e o nucă IMPOSIBIL DE SPART !
  Doar băgat la Zdup sau alte miZerii, că Dominioanele sunt Istorie…😜
  Va fi SPECTACOL să veZi cum își umple pantalonii de 💩 Occidentul „progresel” în general și PĂDURENII mioritici în particular, măRog…😂
  MAGA ! MAGA ! MAGA ! 🎯

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.