Trump, la un pas de revenire

Fostul președinte Donald J. Trump își domină rivalii în cursa pentru nominalizarea republicană la președinție.  El îl devansează cu mult pe cel mai apropiat contestator al său, guvernatorul Ron DeSantis al Florida, potrivit New York Times/ Sondajul Colegiului Siena al campaniei 2024.

Dl Trump deținea avantaje decisive în aproape fiecare grup demografic și regiune și în fiecare aripă ideologică a partidului, a constatat sondajul, în timp ce alegătorii republicani au îndepărtat îngrijorările cu privire la escaladarea pericolului său juridic. El conduce printre bărbați și femei, alegători mai tineri și mai în vârstă, moderați și conservatori, cu studii sau fără și în orașe, suburbii și zonele rurale.

Sondajul arată că unele dintre argumentele centrale ale campaniei lui DeSantis – că el este mai ales decât domnul Trump și că ar guverna mai eficient – nu au reușit până acum să depășească. Chiar și republicanii motivați de tipul de probleme care au alimentat ascensiunea domnului DeSantis, cum ar fi lupta împotriva „ideologiei radicale trezite”, l-au favorizat pe fostul președinte.

În general, domnul Trump a condus față de DeSantis cu 54% până la 17%. Niciun alt candidat nu a depășit 3% susținere în sondaj.

 

Fostul vicepreședinte Mike Pence, fostul ambasador al Națiunilor Unite Nikki Haley și senatorul Tim Scott din Carolina de Sud au obținut fiecare 3 la sută sprijin. Chris Christie, fostul guvernator din New Jersey, și Vivek Ramaswamy, un antreprenor, au primit fiecare sprijin de la doar 2% dintre cei chestionați.

Cu toate acestea, chiar dacă toți acești candidați ar dispărea și domnul DeSantis ar avea o ipotetică cursă unu-la-unu împotriva lui Trump, el ar pierde totuși cu o marjă de doi la unu, 62% la 31%, a constatat sondajul. Acesta este o reamintire puternică că, în ciuda tuturor îngrijorărilor dintre forțele anti-Trump că partidul s-ar împărți într-o repetiție a anului 2016, domnul Trump este gata să învingă chiar și o opoziție unificată.

Sondajul vine cu mai puțin de șase luni înainte de primul concurs primar din 2024 și înainte de o singură dezbatere. Într-o eră a politicii americane definită de volatilitatea acesteia, necazurile legale ale domnului Trump – procesele sale amenință să se suprapună cu sezonul primar – reprezintă un wild card deosebit de imprevizibil.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Author

16 Comentarii

 1. Ma faceti sa rad cu lacrimi!
  „Trump la un pas de revenire”:)))

 2. Trump … hahaha
  parca (dintrodata) „DOMNUL” Trump suna mai politicos ❤️❤️❤️ …n-asa (ca MISHTEAUX alias Dr Q stie ce ante-spune ? 😉 )

 3. Daca Trump va fi ales, a doua zi Zelensky ar semna acordul de pace cu Putin! Teritorii contra pace!

 4. Noi nu cam îi înțelegem pe cetățenii SUA…Ei își pot permite sa mai încerce odată necatand că dintr-o parte vedem altceva…
  De fapt SUA n mai este ce a fost…se vede de la o poștă…
  „Minciuni și fraze-i totul..
  Ce statele susține..”

 5. @Constatare,
  Problema dlui. Z ar fi că dl. P va semna abia după ce Rusia atinge obiectivele operațiunii (când e posibil să fie prea târziu pentru U).

 6. Trump ✌️✌️✌️ dar mi-e teamă că usr-ul lor va fura din nou la vot

 7. Daca va castiga Trump, ar fi logic sa il aleaga drept vicepresedinte pe Ron DeSantis, care ca tanar politician de viitor ar avea astfel ocazia sa se rodeze in sferele inalte ale puterii si apoi la terminarea mandatului lui Trump sa fie ales presedinte pentru urmatoarele doua mandate. Republicanii ar beneficia astfel la Casa Alba de minimum 12 ani de presdintie. Sa ajute Dumnezeu ca sa fie scoasa SUA de sub domnia satanei care a invadat-o la nivel politic si financiar bancar.

 8. Insemna ca nu crezi in mishteaux
  COMEY a crezut (o saptamna = a fost de ajuns) atunci demult si-a reusit in fata clanului CLINTON !
  PS: Repet un secret de putini stiut … TRUMP va dinnou presedinte pentru ca „inlaturarea” lui a fost doar un pact subterna intre democrati si republicani ! TRUMP si BIDEN joaca un teatru pentru prosti (din pure cauze MONETARE = altceva era daca USA nu pierde in AFGHANISTAN… la atata banet 2000 de miliarde era imposibil ca infaltia sa nu creasca si …etc.)
  ORICUM istetii dintre voi ve-ti observ ce spun mai tarziu ! 😐
  In POLITICA nimic nu e ce pare ! REPET ASTA !
  Ca stiu ce spun sper ca s-a vazut ! RUSIA a pierdut LOCAL pentru a castiga GLOBAL ! CHINA a castigat pentru ca pierderea valorii DOLLARULUI trebuia compensata ! Din aceleasi motive monetare ARABIA are voie sa faca ce face !
  PS: Atentie la ISRAEL ! Ar fi ce v-as avertiza 🙁 dac-ar fi ! 😐
  INCA CEVA … de ce stia mishteaux anul trecut in februarie ca v-a fi atacat la acte in AUGUST, anul trecut …daca subterna n-ar fi un plan straniu … global ! 😉
  Dar …hai sa glumim ! Nu-s toate pentru toti desi unii, putini, vad printre randuri 😉 !

 9. biden este cistigatorul atita timp cit republicanii sunt despartiti . cea mai buna alegere pt biden este comruntarea cu trump .cistiga detasat .

 10. Bai RC,zmucitul este in relitate la ” un pas ” sa-i intre in cur un morcov cat Casa Alba de mare.Este pricipalul suspect in Dosarul ” Asaltul asupra Capitoliului”,in care deja unul dintre vandalii lui a fost condamnat la 18 ani de inchisoare pt. crima.Dupa cum stii si matale,atunci la Capitoliu au fost ucisi 5 oameni nevinovati intre care 3 poltisti.Iar ” minerii ” lui Trump il cautau prin Capitoliu pe Mike Pence sa-l spanzure pt. ca a refuzat sa mearga sa masluiasca rezultatul votului asa cum ii ceruse dementul conform ” democratiei ” care zace in dovleacul lui.Asa ca degeaba ii ciufulesti barzoiul.

 11. Afacerea democraților „Capitoliu”.Au intrat protestatarii ca la muzeu,circul a izbucnit după pentru camerele MSM care v-au spălat capetele imbrobodite de minciuni bine ambalate.

 12. Victima colaterala,asa spun astia care au un plan.Mor milioane de oameni pentru scopurile meschine ale psihopatilor,cam ce a reprezentat viata amaratului? Moartea politistului le-a folosit de minune.

 13. Pui mici, știți care va fi.lovitura finală în fața candidaturii lui Trompoi? Nici faza cu documentele, nici cea cu ștergerea înregistrărilor, ba nici măcar cea cu banii moscoviți pentru campania electorală. Niet!
  Pur și simplu se va face o anchetă serioasă cu privire la implicarea lui în construcția zidului lui de rahat, și la eventualele contracte obținute de firmele lui sau ale unor complici în asta. Cu așa ceva bietul Rățoi se duce definitiv pe copcă ! Căci vă garantez că ideea lui cu zidul de la granița cu Mexicul a fost pentru a și reface finanțele personale, nu pentru a limita contrabanda și imigrația!
  Pariem?

 14. Gandesti imbecil-tembel-talamb slab = fragmentar ! „Sam Bankman-Fried” 😛
  Excluzi ca unele chestii nu pot fi zise de ambele(=2)
  partide FEDERALE americane ! 🙁
  Un exemplu ar fi:
  – afacerea de 32 de MILIARDE (o suma colossala) a lui „Sam Bankman-Fried”???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.