Trump, nepotrivit să viziteze Ucraina

Donald Trump, candidat republican la preşedinţia Satelor Unite, consideră că nu este potrivit să viziteze Ucraina în acest moment deoarece nu deţine o funcţie, a declarat miercuri echipa sa de campanie, după ce preşedintele Volodimir Zelenski l-a îndemnat să vină în vizită, informează Reuters.

Preşedintele Zelenski, într-un interviu cu grupul de presă Axel Springer publicat marţi, i-a cerut lui Donald Trump să viziteze Ucraina pentru a putea auzi care sunt ideile fostului preşedinte american de a pune capăt invaziei Rusiei în Ucraina, care a început în februarie 2022.

Echipa de campanie a lui Trump a spus miercuri, într-un mesaj e-mail, că Zelenski nu a avut o comunicare oficială cu fostul preşedinte american.”Nu a existat niciun demers din partea lui Zelenski, iar preşedintele Trump a spus public că nu ar fi potrivit ca el să meargă în Ucraina chiar acum, deoarece nu este comandant-şef”.

Candidaţii la preşedinţia SUA călătoresc adesea în străinătate pentru a-şi „şlefui” prerogativele de politică externă. Foşti candidaţi republicani care au renunţat la cursa electorală acum, precum fostul vicepreşedinte Mike Pence şi fostul guvernator al statului New Jersey Chris Christie, au vizitat Ucraina în timpul campaniei pentru obţinerea nominalizării republicane. În timpul primei sale curse prezidenţiale din 2016, Donald Trump s-a deplasat în Mexic, unde s-a întâlnit cu preşedintele Enrique Pena Nieto.

Donald Trump şi republicanii din linia dură a partidului se opun în Congres aprobării ajutorului suplimentar destinat Ucrainei, cu posibila excepţie a unui împrumut.

Trump a câştigat nominalizarea republicană în martie şi se va confrunta cu preşedintele democrat Joe Biden la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie. Un admirator de multă vreme al preşedintelui rus Vladimir Putin, el a criticat sprijinul Washingtonului pentru Ucraina în războiul său cu Rusia şi a spus că ar putea pune capăt războiului în 24 de ore dacă va fi ales.

Trump a declarat într-un interviu pentru Reuters în iunie anul trecut că guvernul de la Kiev ar putea fi nevoit să cedeze un teritoriu Rusiei pentru a opri războiul. Dacă ar deveni preşedinte, totul ar fi supus negocierilor, a spus el.

Washington Post a raportat duminică că Donald Trump a spus în privat că ar putea pune capăt războiului făcând presiuni asupra Ucrainei pentru a ceda Rusiei Crimeea şi regiunea de graniţă Donbas.

În comentariile sale de marţi, preşedintele Zelenski a spus că este deschis să asculte propunerile lui Trump, dar şi-a exprimat şi scepticismul.”Dacă înţelegerea este ca noi să renunţăm pur şi simplu la teritoriile noastre şi aceasta este ideea din spatele ei, atunci este o idee foarte primitivă”, a spus el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

21 de Comentarii

 1. Domne Donald drumpf are semne ca ar fi antichrist ca sa luam in seama scenariul. Am studiat articole samd si le compar cu sfatuitorii the home cafe thc prescurtat si baietii imi ziceau toata povestea pusa in miscare este regizata domne de planificatori sociali cine sint aia care ne ghideaza in falimentul vestic ce va veni? Deci Trump e drumpf dar cine trage sforile cu adevarat?

 2. Donald Trump ‘MAGAputina’refuza sa viziteze Ucraina, pentru ca nu are functie oficiala::)))) desi asta nu l-a impiedicat sa faca presiuni in Congres pentru amanarea ajutorului de 60 de miliarde promis ucrainenilor
  Ex-presedintele Trump a spus public ca nu ar fi potrivit ca el sa mearga in Ucraina acum, deoarece nu este ‘comandant-sef’:))
  In schimb,tradator al cauzei libertatii,este 100%

 3. Trump nu se deplasează decat când are avantaje uriașe sau poate șantaja.

 4. Daca merge în Ucraina, îl asasineaza serviciile americane pro Biden.

 5. Totul în Occident este business. SUA doresc să ajute Ucraina doar în varianta în care Europa plătește armele americane pentru Ucraina. Nimic nu este gratis. Ucrainienii nu mai au cu ce plăti, s-au epuizat resursele… credeți că pe cei din spatele firmelor producătoare de armament, indiferent că sunt americane, chineze, ruse, franceze, etc, le interesează câți oameni mor? Niciodată!

 6. Conform lui MICHAEL BOLTON, fost consilier in echipa lui troampa in primul mandat, !!!!. Pai ce sa faca el acum, in Ucraina? Va sosi, cand va fi pusa problema reparatiilor de dupa razboi, sa castige bani!!! E un troglodit lacom si fricos, nestiutor (il considera pe viktor orban, un mare politician, presedinte al Turciei!!!)…Norocul lui sta in nevasta-sa, tanara si frumoasa!

 7. Să cedeze și el teritoriul mexicanilor. El nici măcar nu vrea să-i primească pe fostul lor teritoriu.Pentru Trump nu e vorba decât despre bani. El face parte din gașca asasinilor economici: FMI, Bechtel etc.

 8. Sprijinirea Ucrainei NU are legatura cu libertatea….Ucraina NU vrea sa fie libera, vrea sprijin occidental pentru a distruge Rusia si a – i lua locul ca adevarata Rusie…Occidentul nu mai gaseste mercenari asa de buni ca ucranii pentru a lovi in Rusia…(editat) ucraini vor sa fie adevarata Rusie istorica, limba ucrana sa fie adevarata limba rusa…ucranii se
  cred superiori mongolilor de la Moscova… Conflictul civil din Ucraina NU are legatura cu politica, Ucraina comunista a aderat de buna voie la URSS …la 1918 Comunismul din URSS nici nu mai avea Armata, de aceea s – au trezit si (editat) de la Bucale sa intre cu Armata romana la Chisinau. Nu isi inchipuie nimeni ca daca la 1918 Rusia avea Armata se mai incumetau (editat)de la Bucale…

 9. @Claxon-trombon:
  Cei de la Bucale au facut foarte bine ca au alungat din Chisinau (editat)
  Actul prin care Basarabia s-a cerut unita cu Regatul Romaniei este perfect legal si poate fi consultat.
  Cere-l si tu!

 10. Vreo zece ani în urmă, la poarta pieței centrale din Chisinsu, dezdedimineață venea un olog și se așeza lângă trecere și cerșea. Ca lumea să fie mai bună la suflet și să arunce în cutia de lângă el mai mulți banuti el își dezveli o rana la picior și gmea: -ooof ma doare,of mă doare..Gemea așa pin nu venea vreun politisti si il alungau.. Zelenschyi are experiență în acest domeniu căci într-o repriza prin 2008 chiar îl ruga pe Putin să-l adapteze..

 11. Un presedinte adevarat cu personalitate nu merge niciodata intr o tara condusa de un(editat) ca Jeglensky,Daca Trump merge in Urcraina este un zero barat nu are nici o valoare Jeglensky

 12. Zelenski are tupeu inchipuindu-si chiar ca ar conta vorbele lui.Ce sens ar avea o vizita a unui candidat la presedentie intr-o tara aflata in razboi?Sa gireze ,ce,confuzia politica a lui Zelenski?Atata vreme cat presedintele in functie,Biden, o scalda, ce sens are sa te adresezi unui virtual castigator al cursei prezidentiale?E o smecherie menita sa spuna ucrainienilor,””Vedeti ,toata lumea buna e cu noi”” chiar si nebunul de Trump.Zelenski -doar un actor prost ,plin de replici telefonate.

 13. Tembelul de Trump ar face tot ce-si dorește Putin, ad literam, desființează Nato, și multe alte prostii

 14. (editat) asta lipsit de educatie si diplomatie se crede in bordel. Habar nu are de realitatea istorica,de contextul prezent. E rupt de orice logica.El habar nu are care este insemnatatea SUA in lume.Este un fel de Dragnea,dar cu bani de la tac-su.

 15. G Tu esti pe coclauri,presedintele Ucrainei este un erou.Conduce o tara invadata.Este normal sa fie tensionat.Dar prostovani ca voi va dati cu parerea dupa o soricioaica .

 16. Marco Silva Si care ii este acea personalitate trompetei rusesti? Ce mama ma-sii este cu voi? Cu ce ganditi ?

 17. Năvrăpăscu Tu ai fi in stare sa conduci o natia cum este Ucraina invadata de o alta tara doar pentru ca isi doreste sa aiba propriul drum? Metafora cu cersitul ti se potriveste tie.Apropo,ce este o metafora,stii?

 18. Ce se consideră deștept de la 13:26.
  Dacă doresti sa stii ce înseamnă metaforă caută în dex.
  Ucraina o cauta cu lumânarea încă din 2013 ..
  Voi măi, nu țineți cu ucrainenii. Voua vii în cot de ei. Voi sunteti rusofobi dresați, care pentru o simplă mângâiere pe creștet de la hegemon,sunteti gata la toate..SUA duce cu Putin un război cu mâinile ucrainenilor care și-au trădat frații
  fiind jalnici și mârșavi..

 19. Bai postacilor pupatori de bideu, ce va faceti daca Trump castiga alegerile? Va spalati limbile si treceti la tuhasul lui?

 20. Cea mai mare termocentrală din Kiev, în Tripilska, a fost distrusă de un atac cu rachete rusești în timpul atacurilor de astăzi pe teritoriul ucrainean. Pe teritoriul Ucrainei există centrale electrice cu o capacitate totală de 3600 MW, dintre care capacitatea instalată a centralelor termice este de aproximativ 57%. Această centrală furnizează energie electrică nu numai Kievului și regiunii, ci și provinciilor vecine Cherkasy și Zhytomyr. Distrugerile au fost devastatoare și în multe alte orașe ucrainene. Întreruperile de curent au fost răspândite în aproape toată Ucraina, chiar și în provinciile care nu au fost lovite direct de Rusia. După închiderea centralei nucleare de la Cernobîl, centrala termică din Tripilska a devenit principala centrală electrică pentru regiunea Kiev. Potrivit rapoartelor din surse ucrainene, rezultatele atacurilor rusești sunt următoarele:
  ▪️ Regiunea Kiev: Rușii au dezmembrat infrastructura energetică critică. Întreruperi de curent în toată capitala;
  ▪️ Regiunea Harkov. Cel puțin 10 lovituri asupra infrastructurii critice. Întreruperile. Metroul nu funcționează;
  ▪️ Regiunea Lviv . Atac asupra Trii din trei părți. Infrastructura critică de stocare a gazelor a fost distrusă;
  ▪️ Regiunea Zaporizhzhya. Distrugerea infrastructurii energetice critice;
  ▪️ Regiunea Odesa. Incendiu într-o instalație energetică de la atacul cu drone;
  Explozii au avut loc și în regiunile Rivne, Mykolaiv, Herson, Cherkasy, Khmelnytsky, Dnipropetrovsk și Chernivtsi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.