Trump: Nu am citit ”Mein Kampf” a lui Hitler


 Donald Trump, care acum este candidatul cu cele mai mari şanse la nominalizarea republicanilor pentru un nou mandat la Casa Albă, a declarat marţi că nu a citit niciodată cartea-manifest a lui Adolf Hitler „Mein Kampf”.

El a mai spus și că nu îl citează pe dictatorul german când spune că imigranţii ilegali din SUA otrăvesc şi distrug sângele Americii, relatează Reuters.

Trump a repetat marţi la un miting în Iowa (centru) discursul despre imigranţi ilegali pe care l-a mai folosit la alte recente evenimente de campanie şi care a fost criticat ca fiind xenofob şi similar cu cel folosit de Hitler.

„E adevărat. (Imigranţii) distrug sângele ţării noastre”, a declarat Trump în faţa unei mulţimi de susţinători.

„Nu le place când spun asta. Nu am citit niciodată Mein Kampf”, a adăugat el, explicând că Hitler a folosit această expresie „într-un fel mult mai diferit”.

Adolf Hitler a scris în 1925 în „Lupta mea” că „toate marile civilizaţii ale trecutului au pierit pur şi simplu din cauză că rasa creatoare originară s-a stins prin otrăvirea sângelui”.

Hitler a fost dictatorul Germaniei din 1933 până când s-a sinucis, în 1945; a început Al Doilea Război Mondial şi a instigat uciderea în masă a numeroase minorităţi, inclusiv genocidul a şase milioane de evrei, cunoscut ca Holocaust, aminteşte Reuters.

Potrivit unui articol din 1990 din revista Vanity Fair recent repus în circulaţie, Ivana Trump, prima soţie a lui Donald Trump, i-ar fi declarat avocatului ei că acesta ţinea într-un sertar al noptierei o carte cu discursurile lui Hitler.

Trump a promis că va reprima imigraţia ilegală şi o va restrânge pe cea legală, dacă va fi ales pentru un al doilea mandat la Casa Albă.

Referindu-se la imigranţii ilegali, el a afirmat marţi în Iowa că aceştia „vin din toate colţurile lumii. Pot fi sănătoşi, pot fi foarte nesănătoşi. Pot aduce boli care să se răspândească în ţara noastră”.

Pe lângă folosirea termenului „otravă” la o serie de recente mitinguri de campanie, Trump a mai utilizat expresia „otrăvirea sângelui” într-un interviu acordat portalului de dreapta The National Pulse, publicat în septembrie, pentru care a fost criticat de liderul Ligii Anti-defăimare, Jonathan Greenblatt, acesta denunţând un limbaj „rasist, xenofob şi josnic”.

Donald Trump, care a fost preşedinte între 2017 şi 2021, are cele mai mari şanse să se confrunte din nou cu actualul preşedinte democrat Joe Biden la alegerile din noiembrie 2024, care l-a învins în alegerile din noiembrie 2020.

Înainte de discursul de marţi al lui Trump din Iowa, echipa de campanie a lui Biden a difuzat un e-mail în care a citat expresii folosite de candidatul republican şi care amintesc de limbajul lui Hitler şi al dictatorului italian contemporan cu acesta Benito Mussolini.

Donald Trump copiază autocraţi ca Hitler sau Mussolini, susţinând că imigranţii ‘otrăvesc sângele ţării noastre’ şi numindu-i pe adversarii săi politici ‘paraziţi’ „, se arată în e-mailul campaniei lui Biden.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

21 de Comentarii

 1. Mie imi place de Dl Trump in primul rand pentru ca e mai tanar ca domnul Biden pe care il apreciez deopotriva.
  Ideea lor care este de au facut selectia intre doua persoane in varsta? Pai va spun eu.
  Aveau nevoie de un cortex prezidential cu multe experiente de viata la care sa conecteze AI.
  Pentru ca dumnealor sunt plini de nanoboti care le anuleaza cancerele si de grafene prin care le acceseaza amintirile. Greu mi-am dat si eu seama din cauza oboselii. Ca sunt trezita pe la 5-6 si adorm pe la 11-12.

 2. A spus si Baba Vanga daca nu ma insel dintre clarvazatorii de renume ca ultimul presedinte american va fi domnul Biden. Pai de ce? Pentru ca se refera la omul biologic natural. Dupa dumnealui toti vor avea AI in ei.
  Si va urma si doamna Ivaka Trump pe care eu o ador. Multi o desconsidera ca arata prea bine sa fie si geniala.
  Nu are relevanta cum aratam. Si asta ma doare enorm. Mi-au desfacut craniul groaznic din cauza danei budeanu cu o mizerie de recomandarea „in vederea protejarii ei pe strada”.
  dana budeanu nu merita sa primeasca milioane de euro de la statutl roman in timp ce unii oameni care chiar au facut ceva la viata lor au un salariu normal.

 3. E posibil sa fi avut cartea, dar nu a mintit cand a spus ca nu a citit-o. Omul e mult prea incult pentru a citi carti.

 4. ‘Donald Trump, care acum este candidatul cu cele mai mari şanse la nominalizarea republicanilor’:)))))buna gluma
  nu a citit nimic in viata lui,nu numai din opera clasicilor

 5. Cred ca trebuie sa ai o trauma serioasa la cap sa crezi ca in fieful lui Rockfella, cineva ar reprezenta un jucator independent. Ultimul care a incercat sa joace alte scenariu, desi facea parte dintr-o familie din elite, a sfarsit cu o gaura in cap. Prin comparatie, clovnul Trump e un dobitoc hilar. Biden, unul senil.

 6. Trump este un Capitalist. Are nevoie de imigranti atunci cand se foloseste de munca lor ieftina, doar emigrantii admit sa spale latrinele, doar negrii musculosi sunt utili in razboaie, armata SUA se bazeaza pe luptatori de culoare…Biden e la fel ca Trump, doar lozincile lui sunt mai spalate desi e mai Criminal ca Trump…Exemplu….Biden catre Putin. Ai vrut mai putin NATO, eu iti dau mai mult NATO…
  …a zis Criminalul Biden in aplauzele pitecantropilor RUSOFOBI de care efectiv pute Romania, vezi Forumuri gen HN.

 7. …ma distrez copios cand citesc anumite comentarii!…desi incult, cum spun unii, trump este un mare om de afaceri, bogat, de succes…si nu a ajuns astfel prin mita luata din diverse tari, de la anumite slugi ale licuriciului, cu referire directa la senil si familia lui…asa incult cum este, in opinia unora, a reusit sa ridice economia sua la cote pe care amerlocii nu le-au mai atins de decenii…fara a fi citit mein kampf a reusit sa stinga multe conflicte in desfasurare iar faptul ca sua u vor mai face parte din nato este mai mult decat o certitudine-retragerea din afganistan, declansata de el si finalizata in modul in care am vazut, de senil, plus declaratiile lui trump privind inchiderea bazelor militare din afara granitelor sua-sunt suficiente semne ca asta se va intampla…sa va spun si de ce face acest lucru: in urma vidului ramas vor fi evenimente extrem de neplacute pt cei care au fost sub tutela americana, moca…astfel incat, dupa nu mai mult de doi ani, acestia vor cersi ajutorul fostului stapan iar acesta li-l va acorda, dar nu gratis…dar nici pe spagi!…

 8. Sa va intre bine in cap: in America e raboi civil. Si va fi cu sange. Mira-m-as sa nu-l asasineze pe Trump. Iar in lume este razboiul j/idanilor cu celelalte popoare.

 9. Trump nu le-a citit, dar are aceeasi mentalitate fascista ca si Hitler. Daca Trump este favoritul americanilor, America nu va avea viitor.

 10. Nimeni nu are voie sa citeasca Mein Kampf, in afara de cei care dau citate exclusiv negative din lucrare. De aceea Trump afirma ca n-ar fi citit niciun crampei din ea.

 11. Daca n-a citit si gandeste asa…dar cand l-o citi se ales bules cu evvreii care capusheaza Ameruca.
  Sa faca un efort si lumea va fi mai buna fara crimele satanistilor.

 12. Nazistii germani au fost la fel de rai ca si terror-istii de la LOVILUTIA ROMANA 😐
  – genocidul a şase milioane de evrei
  – uciderea a saizeci de mii de romani

  Noroc cu presa si istoricii clipei ca altfel nu stiam de crimele pe care oamenii le pot face semenilor lor !
  Despre nemti, ca-s rai cand sunt „de dreapta” 🙁 stiam, de cifra imensa-i stiam capabili insa
  ca romanul, in spatele zambetului-primitor-si-darnic 😛 poate ucide 60 000 de civili-tot-romani (spuneau americanii la „Europa LIBERA” !) nu parea orthodox credibil ( CATHOLICII si nemti si urkani sunt(=erau!) insa dresati pentru a ucide … nu doar evrei!
  PUP !
  SHALOM !

 13. Faza cu cei 60 000 de morti s-a dovedit o minciuna GROSOLANA
  Faza cu cei sase milioane de morti evrei se spune ca ar corespunde pentru ca
  cei care au spuso atunci conduc si azi
  pe cad Iliescu a cazut …deci a cazut si minciuna celor 60 000 morti romani !

  Mi-e tare frica … ca dupa o cadere a celor-la-putere-n USA sa se schimbe si numarul mortior evrei !
  Vom vedea ! Desi ! Unui prophet REAL ii e frica de POGROAME ! 🙁 )

  SHALOM ! -> MAGA -> TRUMP = POTUS !
  Cred ca ce stie TRUMP acum in plin electoral e de la … MISHTEAUX ! 🙂
  Prea ii cresc surprinzator sansele la putere-n USA !

 14. „Mein Kampf” e la liber … = nu mai e cenzurat !
  Deci cum e ca n-ai voie sa-l citesti 🙁

  CEVA-I STRANIU AICI ! Cara asa „mare” adevar e scris in cartea aceasta inca CITIREA EI CORUPE !
  Nu inteleg !
  E o carte „MAGICA” care citita SCHIMBA mintea cititoruluim prin STRANIILE ADEVARURI expuse inteligibil in ea ?

  Cred ca trebuie sa fie HIPNOTICA prin ce spune cartea „MEIN KAMPF” altfel nu era atata timp la INDEX !
  UNORA le-a fost frica (atentie!) PE BUNE de ideile acestei carti …ideii care TAMAN pentru ca prind la MARELE PUBLICä
  trebuiau ascunse …

  Ca evreu spun doar atat: … NASOL ca in loc s arda toate exemplarele anti-semitii lumii au dat-o ne-cenzurata la LIBER !
  E o carte GENIALA (pentru ca si Hitler a fost genial IQ~148) insa GENIUL CARTII e un GEBNIU al RAULUI ! 🙁

  TOTUSI …de ce prin ideile lui TRUMP la publicul american si in pofida luptei MAGNATILOR AMERICANI impotriva lui
  creste in SONDAJE …
  NU DOAR ATAT: … TRUMP creste in sondaje chiar si cand foloseste electoral 😉 PSAJE din „MEIN KAMPF” 🙁 -> 😀 😀 😀
  (urmeaza cumva … „Mi-e frica de …POGROAME!”-nasolizat, curand ? Mor DINASTII BANCARE odata cu caderea DOLLRULUI ? isi fac evreii ca Zuckerberg&alia BUNCARE ? De ce ? Ce prophetie KABBALISTICA se-mplineste anii astia 🙁 ! )

  „NINGE PE FED” 🙁
  IQ=?
  😉

 15. TRUMP a fost tradat de evrei ! 🙁
  = dupa ce trece puntea TRUMP va fi altfel … foarte altfel decat pro-.sinost cum fuse cu capitala la Jerusalem si totusi tradarea lui de catre evreii NULANDIERI ! 🙁

  „Timpul trece ? … te-ntrebi tu,
  Timpul sta dar te duci tu …”

  IQ=?
  😉

 16. Con spune:
  21 DEC. 2023 LA 9:32
  Dar manuel cu HO, a citit? Deocamdata noi am retzinut, din lipsa de manual=ka ka khazarii nu e nimeni: dar sa curga sange mult, da, sange mult, dar de goymi, asha cum este acum raz belirea intre kahzari, Legionarul Verde tov.Zelea vs.Legionarul Roshu galbejitul=tov.Putin. De fostele razboaie de prin Orient, samd, nu mai vorbim…Tov.proletcultista Zoe Petre=pupola Levantzicii Tzapului=mankurtul Emil C., a introdus legi antinatzionale, prin interzicerea culturii creatorilor romani, care trebuie sa se incadreze in regulile ghettoului lor mult iubit, mai ramanand sa interzica epocile primitive, de piatra, bronz, aur, samd, de pe teritoriul verde al Tzarii. Khazarul HU=impostorul Weisel a fost bagat pe gatul mamaligarilor de veninul de vipera a alogeniului rromica Ylici Y. care cu crimele lui, ex.mineriadele, vedea numai Rebeliuni Legionare shi Terorishti tragand din toate pozitziile, care s-au emanat in mod fasait ca shi el. Artista Ninel (citeshte invers Lenin) Morgenstern, ca-i pute la nas doar romanashul nostru, nu s-a lasat shie a infintzat pogromul din Buc., unde catzva bolshevici din cartierul Crucea de Piatra, au pus shi ei mana pe arme la Rebeliunea lichidata de binefecatorul lor Antonescu ( a se vedea Ceashka=maskota lor ucis tot de ei), shi au devenit victime colaterale. Aceshti khazari au ajuns sa ne scrie ei istoria, nu??? Este mai mult decat a facut Roller bolshevicul, sau altzii cu operele lor alese/complete.
  O zi buna.
  Con

 17. Mi se pare firesc ca Trump sa curețe sângele deja infestat de democrați leftisti!

 18. Cat de tampit si greu de cap poti fi,sa-i tii partea acestui zmucit,fanfaron,incult,badaran,primitiv,egoist,inconstient,circar cu gesturi de sonat,zgarcit,umbla la curve pe banii publici in timp ce nevasta il astepta cu masa pregatita.Speculeaza la maxim rautatea si prostia americanului de rand la fel ca el,care nu a citit o carte inafara de abecedar.I-a dezbinat pe americani,incat se vehiculeaza ideea ca in America ar izbucni razboiul civil daca omul lui Putina,dovedit,nu ar castga alegerile.Buimacii astia isterici dupa Trump, se fac ca nu e vinovat de ce s-a intamplat la Capitoliu,unde ” minerii ” incitati de el au navalit ca barbarii distrugand si zbierand ” unde e Mike Pence sa-l spanzuram ” ? La Capitoliu au murit 5 oameni,intre care 3 politisti aflati la datorie, ucisi de vandali.Iar Trump nici usturoi n-a mancat si nici nu trebuie sa dea socoteala ? Ba o sa dea,dupa ce a facut America de ras in direct pe tot mapamondul.Asa ca s-ar putea sa ajunga Presedinte,dar de celula la mititica.Avea dreptate Vadim Tudor cand spunea ca Dumnezeu cand vrea sa piarda un popor,intai ii ia mintile.Cam asa am patit-o si noi romanii,iar acum am ajuns sa ” traim bine ” intr-un stat de ” drept ” mafiot si esuat.Dupa cum au declarat Basinescu si dupa el,Esuatul.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.