Trump, „spectator” în procesul de fraudă

Donald Trump şi-a făcut apariţia joi din nou la procesul său civil de la New York în care este acuzat de fraude financiare, fostul preşedinte american declarând încă o dată că procedura deschisă împotriva este injustă, relatează AFP.

Trump este acuzat împreună cu doi dintre fiii săi, Donald Jr şi Eric, că au umflat cu miliarde de dolari valoarea activelor imobiliare ale Trump Organization în anii 2010 pentru a obţine credite mai favorabile de la bănci.

Echipa lui Trump neagă orice fraudă.

Înainte de şedinţă, fostul preşedinte s-a arătat revoltat, pe reţelele sociale, faţă de acest proces, spunând că ‘dosarul a fost tranşat în defavoarea (sa) chiar înainte să fi început’.

În cursul procesului, Trump, favorit la învestitura din partea republicanilor la alegerile prezidenţiale din 2024, l-a acuzat de mai multe ori pe judecătorul Arthur Engoron că este ‘nebun, total dezechilibrat şi periculos’, şi că ‘face treburile murdare ale Partidului Democrat’.

El a acuzat-o de asemenea pe Letitia James, procuror general al statului New York, că este ‘coruptă şi rasistă’.

Donald Trump, care a depus mărturie în acest caz pe 6 noiembrie şi va fi audiat din nou ca martor pe 11 decembrie, a asistat joi ca spectator.

Îmbrăcat într-un costum albastru închis, el s-a declarat din nou victima unei ‘vânători de vrăjitoare’, în timp ce mergea spre tribunal.

‘Este o vânătoare de vrăjitoare şi este un proces foarte corupt’, a dat el asigurări în faţa media.

În sala de audieri, Donald Trump examina documente în timp ce avocaţii săi îl chestionau pe profesorul de contabilitate Eli Bartov, care a furnizat elemente favorabile fostului preşedinte.

Acest proces este doar unul din cele care îl aşteaptă pe Donald Trump. El urmează să compară începând din martie 2024 în faţa justiţiei federale de la Washington pentru presupusele sale tentative de a inversa rezultatul scrutinului prezidenţial din 2020.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Interesant cum gunoiul de pseudournalist omite sa informeze prostimea rromana ca porcusorul ala care l-a pus sub acuzare a candidat politic pe platforma ca o sa-l infunde, ca judecatorul ala a declarat ca are metode sa ignore sau sa influeteze deciziile juratilor, ca nevasta-sa posteaza de ani de zile pe retelele de socializare mesaje anti-Trump, ca asistenta judecatorului a donat campaniilor anti-Trump… ma rog, sa ignoram detaliile astea de militie politica. Bomboana de pe coliva e ca „supraevaluarea bunurilor” are fix 0 efect si fix 0 frauda… deoarece imprumuturile pe care le-a obtinut sunt de la o banca privata, care a recunoscut ca n-au fost fraudati, mai mult au fost incantati sa faca afaceri cu el, si le-a adus profit. Mai mult de atat, l-au curtat sa-i aleaga ca parteneri. Si MAI MULT, ei i-au facut o evaluare a bunurilor puse garantie, le-au evaluat cam la jumate din cat le evalua Trump si tot i-au dat imprumutul, aceeasi bani ceruti, aceeiasi dobanda, aceleasi conditii… E un caz grav de imixtiune a statului intr-o relatie contractuala privata. Dar nu poti sa ai pretentia ca un urnalist care citeaza AFP sa aiba si ceva integritate sa expuna adevarul

  2. Mai precis, este vb de un împrumut cât se poate de legal, achitat la termen si cu dobânda aferentă de la Deutsche Bank a cărui director a calificat atacul ca fiind total nefondat și peste competentele justitiei americane, DB fiind o instituție de credit străină.Dar „justiția” americana nu se-mpiedică-n amănunte precum legislația.A demonstrat-o anul trecut o catindată la postul de procuror statal care-n Senat n-a putut cita două articole din constituție.Mulți judecători și procurori numiti sunt model Kamala Harris.Ted Cruise a fost foarte acid ieri, în Senat, pe chestia asta.Sorry dar Trump are dreptate din nou, chiar dacă Cabala e disperată că pierde puterea.Ne putem aștepta și la tentative de asasinat.În cazul reușitei, SUA va intra în război civil iar harta se va schimba radical și va fi rău pentru toata lumea.Europa nu are cu cine și cu ce se apăra, majoritatea regimurilor de stânga fiind legitimate exclusiv de migranții care au fost adusi pentru schimbarea majorității iar armamentul si muniția, expediate-n Ukraina.Europa e o gâscă grasă și proastă dupa care vor fugi arabii și rusii cu cuțitu-n mână.Liderii neostângii sunt doar niște escroci, lipsiti de responsabilitate, interes și viziune.Se vor înghesui pe iahturi și avioane să fuga prin insule și America de Sud, precum naziștii odinioară.

  3. s-a devalorizat economia in 2010 incat diferenta sa fi fost de miliarde? Acum care este valoarea reala a firmelor americane daca deficitul este de peste 30.000 de miliarde? Aveau dreptatea hindusii cand spuneau ca traim in Maya…

  4. Dupa ce moaca are,ai zice ca are ditamai morcovul in fund.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.