Tudose: Oricând îmi cere partidul demisionez

Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au venit împreună la şedinţa PSD de la sediul Kiseleff, unde Comitetul Executiv Naţional al PSD decide care sunt miniştrii care vor fi remaniaţi. Anterior cei doi au avut întâlnire la un alt sediu al PSD, cel din Băneasa.

Liderul PSD şi premierul au mers împreună la şedinţa Consiliului Naţional Executiv, unde discută situaţia Executivului, după ce premierul a recunoscut că a discutat într-un cerc restrâns despre demisie şi că are în vedere mai multe schimbări în Cabinet.

Întrebat care este situaţia cu Guvernul, Liviu Dragnea a declarat scurt: „Păi am văzut că e 6,1 creştere economică, deci va fi mai mare”.

La rând său, chestionat cu privire la o posibilă demisie, Mihai Tudose a spus că stă la dispoziţia partidului.

„Oricând îmi cere partidul demisionez”, a precizat Tudose.

Preşedintele CN al PSD, senatorul Mihai Fifor, a precizat,la rândul său că nu „crede” în chestiunea cu „miniştri cu probleme penale”, el replicându-i astfel premierului Tudose, care a indicat tocmai astfel de miniştri PSD pentru a fi remaniaţi.

Întrebat dacă împărtăşeşte punctul de vedere al premierului Mihai Tudose potrivit căruia miniştrii cu probleme penale ar trebui să-şi dea demisia, Fifor a răspuns: „Eu nu cred în chestiunea aceasta cu miniştri cu probleme penale”.

„Eu discut despre colegii mei care, atât timp cât în România există prezumţia de nevinovăţie, aceasta trebuie aplicată. Eu aşa ştiu că spune Constituţia: un om până nu are o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă este un om nevinovat”, a adăugat Fifor.

Ministrul pentru Mediul de afaceri, Ilan Laufer, a declarat, înaintea CExN al PSD, că decizia privind remanierea Guvernului aparţine CExN, el arătând că va demisiona dacă acest for îi va solicita.

„O să vedem la CExN”, a spus Laufer înaintea şedinţei, întrebat dacă premierul Mihai Tudose este mulţumit de activitatea sa.

Chestionat asupra demisiei, Laufer a spus: „O să vedem la CExN care este decizia. Dacă CExN va cere acest lucru…”.

Manda: Nu cred că Tudose va face remanierea în ciuda votului partidului

Senatorul PSD Claudiu Manda a declarat că în opinia sa premierul Mihai Tudose nu va face o remaniere guvernamentală în ciuda votului partidului.

„Nu cred că premierul Tudose va face remanierea în ciuda votului partidului. Şi premierul a înţeles şi a acceptat că CExN este cel care l-a nominalizat şi pe premier şi pe ceilalţi membri ai Guvernului, motiv pentru care CExN va evalua şi va decide”, a spus Manda.

El a arătat că aşteaptă ca în Comitetul Executiv să fie exprimate punctele de vedere ale premierului şi ale colegilor vizaţi de remaniere.

Întrebat despre nemulţumirile expuse de premier vizavi de relaţia miniştrilor vizaţi de remaniere cu Bruxelles, Manda a spus: „Nu ştiu care sunt, am văzut aceste aspect invocat de premier, rămâne să discutăm”.

Manda a negat că în PSD ar exista o luptă internă între Dragnea şi Tudose.

Andronescu, despre situaţia PSD: Era de evitat să ajungem aici; sunt mai multe greşeli făcute

Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat, joi, înaintea CExN a PSD, că era de evitat să se ajungă în situaţia actuală, în care premierul Mihai Tudose să vorbească despre demisie, ea apreciind că partidul a făcut mai multe greşeli.

„Eu vreau să aflu întâi de ce am ajuns aici şi de ce n-am avut o singură grijă – aceea a guvernării. Şi după aceea, sigur că o să vedem ce e de făcut”, a spus Andronescu.

Întrebată dacă va crea instabilitate o eventuală demisie a lui Tudose şi dacă este de evitat demisia lui, Andronescu a răspuns: „Era de evitat să ajungem aici. Era clar de evitat”.

Chestionată dacă PSD a făcut o greşeală susţinându-l pe Tudose în funcţia de premier, Andronescu a răspuns: „Cred că sunt mai multe greşeli”.

Rovana Plumb: Voi discuta în forul PSD. Funcţia mi-a fost încredinţată de partid

Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, al cărei nume se află pe lista miniştrilor remaniabili, a declarat înainte de .şedinţa CEx al PSD, că funcţia pe care o deţine i-a fost încredinţată de partid şi îşi va exprima poziţia în cadrul forului social democraţilor.

„Sunt un om de partid şi partidul înseamnă mult. Funcţia de ministru mi-a fost încredinţată de partid, iar poziţia va fi exprimată în Comitetului Executiv al partidului. Pentru noi este importantă stabilitatea ţării şi punerea în aplicare a programului de guvernare”, a declarat Rovana Plumb, înainte de şedinţa PSD în care se va decide ce ministru pleacă din Cabinetul Tudose.

Întrebată dacă a avut probleme în semnarea actelor de către oficialii de la Bruxelles, după începerea anchetei privind Braţul Belina, Plumb a afirmat că: „Nici eu, nici colegii mei nu avem cunoştinţă de aceste lucruri. Toate demersurile la Bruxelles au avut succes. Am avut cu toţii întâlnire cu Comisisa Europeană şi am primit felicitări din partea comisiei pentru paşii pe care i-am făcut”.

Firea, atac la Tudose: Nemulţumirile şi supărările se spun în partid, nu la emisiuni televizate

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea l-a criticat, joi, înainte de CExN al PSD, pe premierul Mihai Tudose, care a anunţat la un post TV că vrea să facă o serie de remanieri, precizând că nemulţumirile şi supărările se spun în partid, nu la emisiuni televizate.

Despre (R.C.) Articolele 3801
Author

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*