Turcan: Putem asista la o cădere a Guvernului

Liderul liberal Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, la Cluj, că deciziile Guvernului privind creșterile salariale din ultima perioadă sunt în măsură să ducă la un blocaj al administrației.

Situația ar putea chiar să „explodeze’ în următoarele luni, lucru care ar putea duce inclusiv la căderea Guvernului, a mai susţinut liderul PNL.

Turcan a susţin totodată că majorările salariale și cele privind pensiile, decise de PSD, trebuie să aibă o susținere, dar că Guvernul nu are mai mulți bani, astfel că presiunea cade pe autoritățile locale.

„Într-un heirupism fără nicio ancoră economică a început să împrăștie în stânga și în dreapta cu măriri de salarii și cu angajamente pentru măriri de pensii. Acești bani trebuie să vină de undeva, dar la Guvern nu sunt mai mulți bani pentru că nu au investiții și investitorii nu sunt motivați să creeze locuri de muncă. Atunci au mutat toată presiunea pe primării și Consilii județene, unde toate cheltuielile cu salarii trebuie să fie suportate din bugetele locale. În foarte multe localități cheltuielile sunt peste nivelul veniturilor din instituțiile respective”, a spus Raluca Turcan, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, deciziile luate de coaliția de guvernare vor duce la producerea unui blocaj fără precedent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.