Turcia contracarează. Vehiculele din China, taxate suplimentar

Turcia a decis să impună taxe vamale suplimentare de 40% pentru toate vehiculele importate din China, în încercarea de a limita importurile şi a reduce deficitul de cont curent, transmite Reuters.

Tariful suplimentar va fi de minim 7.000 de dolari pentru fiecare vehicul, potrivit unui decret prezidenţial publicat sâmbătă în monitorul oficial. Decizia va intra în vigoare începând din data de 7 iulie.

Conform prevederilor deciziei, dacă tariful de 40% calculat din preţul vehiculului importat este mai mic de 7.000 de dolari, atunci va fi perceput tariful minim de 7.000 de dolari.

În 2023, Turcia a introdus tarife suplimentare pentru importurile de vehicule electrice din China, în ideea de a sprijini primele automobile electrice produse local.

Guvernul de la Ankara ia măsuri pentru a contracara o inflaţie care la finele lunii mai a ajuns la 75,5%, prin menţinerea unui politici fiscale monetare stricte, consolidarea politicii fiscale şi reducerea deficitului de cont curent.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Daca a vazut că strugurii sunt acri ca funcție de secretar general NATO, Ursula ii promite o funcție de comisar european pentru apărare! Ce are sula cu prefectura? Parcă Johannis ne spunea că „a pierdut timpul in armata” și acum se da „grande” pe aparare și mai o și ținea de mana pe afina cand primea onorul de la sclavii de militari marinari! O țară prost croita!

  2. Și înlocuiește bunăstarea cu axarea programelor școlare pe propagandă. Asta da politică economică sănătoasă. Eu nu zic să nu țină cheltuielile sub control , dar totuși pe ce se duc banii. Eu am fost în Turcia în 2009 în plină criză economică și turcii construiau drumuri că mâna de lucru și materiale era mai ieftine.Unele erau atât de noi că nu apucaseră să le treacă pe hărțile rutiere. Sultanul ăsta pe ce a dat banii? Eu cred că pe visul lui de a fi mare boss prin orient.

  3. Turcia nu stie ca suprataxarea importului auto electric din China ii va aduce mai multa paguba decat castig,dar cand esti turc,nu pricepi cum merg lucrurile
    Asa zicea si Trump,’sa penalizam China’ si tot taxa suplimentar importurile din China ,dar nu ne spune ca deficitul din comertul SUA-China a crescut in favoarea Chinei nu a scazut ,pentru ca nici China nu s-a lasat ,a crescut si ea taxele la importuri americane
    Statistica nu minte…si,sincer acum, masini turcesti electrice cumpara fraierii

  4. Ha, ha! ‘I gruasă, dac’ și cea mai performantă iconomie ioropiană o impus sancțiuni iconomice! Asta, pintru ‘ăi di au o țâr’ di șcuală or’ gândire iconomică, însamnă că vaca asiatică o încălecat taurul ocțidental…

  5. Mare branza ce face Erdogan acum,oricum au printre cele mai mare taxe de prima inmatriculare din lume,Taxe auto in Turcia la masinile noi,pana la 1600 cmc 71%(45% taxa + 18%tva),intre 1600cmc si 2000cmc taxa este de 136%,peste 2000cmc taxa este de 206%. Nu ma credeti? Vedeti cat costa o Dacia Duster noua la turci,o sa va inchinati cu doua maini,pret de Porsche!

  6. Mare greseala sa incepi razboi economic cu puterea mondiala numarul unu.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.