Turistul ucrainean

Acum vreo două zile, o reporteriță de la Digi24, Andreea Crăciunescu, făcea o transmisie în direct de la Constanța; știți genul, mai mult țâțe decât minte, dar asta măcar era ceva mai îmbrăcată ca altele.

În fine, jurnalista avea de făcut o relatare despre cum petrece lumea în mini-vacanța de Rusalii. Și, pentru a face relatarea mai interesantă, s-a gândit să se plaseze lângă apă, acolo unde doi inși scormoneau ceva în nisipul plajei. Iar asta începe, dovedindu-și prostia definitivă:

”Ne aflăm pe plaja din Constanța lângă doi turiști din Ucraina, cazați la Mamaia, care au venit aici să scape de arșiță și care se joacă în nisip”. Pentru mine, blocaj total. Adică, la Mamaia nu e plajă? Nu e mare? De ce să fi venit ăia de la Mamaia, la Constanța? Mă rog, treaba lor.

Însă blocajul venea din altă parte: Despre ce ”turiști” vorbea aia? Turiști ucraineni cazați la Mamaia? Eu știam că acolo sunt refugiați. Iar șocul continua, pentru că, dacă ar fi fost vorba despre niște copii nu ar fi fost nicio problemă, dar unde nu se ridică ăia și unde nu apar în cadru doi zdrahoni mai mari ca Dobrogea, de îți venea să te crucești și să te întrebi dacă nu cumva ai băut cu Ivan Turbincă!

Seara, meci, juca din nou Ucraina. Tribunele, pline ochi. Într-o parte, slovaci și de care or mai fi fost. În ailaltă, ucraineni, toți și toate, cu vârste între 25 și 50 de ani, numai buni de trimiși la muncă sau pe front. Și ăștia tot turiști sau refugiați?

Dacă aș fi văzut ”bătrâni, femei, mame cu copii în brațe”, cum scria pe vremuri pe tăblițele alea din tramvaie, în dreptul locurilor duble din față, mai ziceam. Dar așa? Ce turiști sunt ăștia?

Imediat mi-am adus aminte că după ce îmi termin treaba, mă plimb cam o oră prin parc. Uneori, mă întâlnesc pe alei cu grupuri de ucraineni care se plimbă și ei. Dacă aș vedea niște amărâți, i-aș căina. Dar oamenii pe care îi văd în Parcul Carol sunt în general tineri, femei și bărbați care numai amărâți nu par.

Și atunci îmi aduc aminte că România și tot Occidentul ajută Ucraina să lupte împotriva rușilor. Nu ne convine, nu îmi convine, dar n-avem ce face. Decât să îi știm pe ruși în Delta Dunării, mai bine așa.

Dar nu am cum să nu mă gândesc că suntem luați de proști de tot borfetul și șmecherii Ucrainei care s-au aciuat pe-aici și cărora continuăm să le acordăm ajutoare individuale, chit că pentru mulți dintre ei, sumele primite de la statul român sunt, în opinia lor, cam cât pentru guma de mestecat, pentru că ei își fac banii în feluri despre care cred că ar trebui să fie anchetate de poliție.

Și unde mai pui că o bună parte dintre afaceri le fac cu șmecherași români, care și ei ar trebui să răspundă unor întrebări ale poliției, măcar așa, ca să fim cu toții siguri că nu se încalcă legea, te întrebi și mai abitir ce fel de refugiați sau turiști or fi ăia, dar și ce fel de românași or fi ăștia care numără și tot numără de mai bine de doi ani, zeci și zeci de mii de euro pe care le iau, când de la statul român, când din combinațiile cu ucrainienii.

Altfel, deși nu mă privește asta, nu am cum să nu mă întreb oare ce gândește un soldat ucrainean care, pe linia frontului fiind, urmărește meciurile de la Campionatul European de fotbal și care vede în tribune mii, zeci de mii de posibili camarazi care ar fi trebuit să le fie alături, în tranșee, dar care au fugit din țara lor nu de frica rușilor, ci de frica înrolării?

Mi-e scârbă! Dar știți de ce mi-e scârbă mai mult? De faptul că și ai noștri ar face la fel. Să își apere țara? Dă-o dracului de țară, lor să le meargă bine!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 36

41 de Comentarii

 1. foarte mulți Urcaci n-au chef să crape pentru Jeglensky și gașca de KhaZari de la Kiev (David Arakhamia, Șmigăl, Hannah Mailar, Gordon șamd).
  Și pentru terenurile agricole mănoase ale lu’ Cargill, Monsanto, BlackRock. (aka Rat’sChild).
  Nici Românii nu s-ar înghesui să dea ortu’ pentru pensiile speciale și salariile nesimțite ale Caracatiței masono-se🌈ice, măR🎯g …

 2. noi nu am face asa! Ne-am duce din prima clipa, de bunavoie, ca za aparam pensiile speciale, marile averi ridicate cu sudoarea fruntii de concetatenii nostri, sa aparam returo sgr, efakturansi etva, si taxele fara numar, birocratia sufocanta,precum sa aparam si lupta impotriva schimbarilor climatice, izvor de bunastare pt cei destupati la minte :)))!

 3. Ucrainenii destepti si cu ceva bani au plecat evident. De ce sa moara ca prostii pentru un Zelensky pentru o o regiune care e plina de rusi pentru interese tembele ale „strategilor mondiali” care in prostia si ignoranta lor cred ca „slabim Rusia”. Noi am cedat de bunavoie teritorii la Ucraina doar ca sa fim primiti in NATO dar ucrainenii trebuie sa moara toti eroic luptand pana la unul! Care e logica?

 4. @ primul comentator

  Oh ce m-ai înduioșat cu sărmanii tăi ucraci, permiți să-mi șterg lacrima ?! N-au chef să crape pt. președintele pe care l-au ales sau să suporte consecințele propriilor acte, dar le place să profite de cei de care continuă să-și bată joc !
  Nu-ți fă iluzii, ura lor de Rusi, Polonezi, Unguri sau Români a rămas intactă. Ar fi bine să trăiești câțiva ani ca român în Ucraina pt. a realiza ce inepții etalezi pe-aici !

 5. Oamenii nu se duc la război „pentru țară” ci pentru că îi obligă nişte demenți să moară pentru ca „elitele” globale să prospere şi să stăpânească întreg Pământul. Altfel zis, mor pentru a li se LUA țara.

 6. Adaug. In 1990 nu s-a dat o palma de pamant romanilor care au luptat in razboiul II mondial. In schimb s-au dat sute de hectare, vile, palate , paduri, rudelor celor care in 1940-1945 nu au luptat pe front multi plecand din tara cand situatia era grea. Asa ca recunostiinta fata de cei care au murit sau au ajuns invalizi au fost trei vorbe si cam atat.

 7. Cred ca este bine sa respectam cu totii Drepturile Omului! Este DEMOCRATIC ca unii indivizi belicosi sa trimita obligatoriu pe altii in razboi? Este DEMOCRATIC ca unii sarlatani sa buzunareasca pe naivi de bani in numele unor razboaie provocate de sarlatani? Cei care initiaza si organizeaza razboaie trebuie sa dea exemplu individual, prin participarea directa la lupte si prin contributie materiala si baneasca individuala. Conform Drepturilor Omului fiecare individ are dreptul sa procedeze in functie de interesele si constiinta lui. Sarlatanii Locali si Mondiali initiaza si organizeaza conflicte si razboaie, prin care pacalesc pe naivi si prosti sa se sacrifice pentru interesele sarlatanilor. Asa s-a intamplat in toate razboaiele religioase(inclusiv cruciade), in razboaiele coloniale, in primul si al doilea razboi mondial… „Unii cu foloasele, Altii cu ponoasele!”.

 8. „Să își apere țara? Dă-o dracului de țară, lor să le meargă bine!”- DESCRIEREA PERFECTA A ROMANILOR DE AZI.

 9. Am scris un comentariu mai ADEVĂRAT, dar după 3 încercări de refuz de publicare am renunțat ! Oricum unii români…STIU DE CE este rezbel in ukRUINA !

 10. Articol de stârnit reacții )) subscriu la vorbele autorului că se leagă cu ce a zis și Arghezi, dă-o dracului de afacere, că-i zice România, că Ucraina, e dată demult toată la străini fără războaie și alte gâlcevi. Fain casino și-a luat Zelinski de curând în Turcia, hai slava!

 11. Dle Stoian, incercand sa va aranjati cu durii prosovietici care nu va citesc sau va dau cu tifla nu faceti decat sa va pierdeti simpatia
  putinilor cititori/comentatori care v-au admirat in trecut…Cumplit e faptul ca o faceti folosind sloganurile Sputnik…

 12. Ilie, pune repede si citeste ce au mai scris colegii tai mai destepti despre razboiul asta, ca esti terminat ca bateria.
  lasa opinatul pentru altii, mai bine apuca-te de un sport usor precum frizeria sau ceva …

 13. Domnul Ilie de la Sculărie, propagandist de 2 bani, de unde ai scos-o p’aia cu rușii în Delta Dunării? Te bazezi pe percepția ta extrasenzorială sau ai fost la baba Vanga în audiență?

 14. Idem a fost în ’45.Moșu-meu cu războiul la zi a primit o vacanța de opt ani la Donbass iar eroii de magazie, indemnizație de veterani, insigne cu eroisme etc. Când s-au dus, în ’76 avea enorma sumă de 150 de lei/lună, 25 de hectare, 100 de oi și o casă minus.La așa „recunoștință” să tot fii patriot. Poate o sa înțeleagă de data asta și tontomanii ce e aia „armată obligatorie”.

 15. Ba ilie palarie! De ce e rau cu rusii aproape de delta?! E mai bine cu ucrainienii sau mai bine cu linge blide americane, engleze, bruselleze, olandeze, etc?! Te pricepi la politica sau faci propaganda slinoasa?!

 16. Ce-i mai de rîs; nu e nici un război în Ucraiiina, e TEATRU de război! Sub această acoperire e vorba de furt (așa zisul ajutor militar) și, în Dumb-ass de 6uild 6ack 6etter, adică de rasul localităților sovietice și reconstrucția pt nevoile de azi ale celor ce conduc lumea. Mai e formarea națiunii ucrainiene prin foc și sânge; mediatic desigur dar percepute ca adevărate de oamenii prostiți.
  Banci și instituții finaciare sînt băgate peste gît în imobiliare. Ținînd cu chirie refugiați, pe hîrtie sau în carne și oase, totuna, este afacere bănoasă din momnet ce plata vine lunar și sigur de la stat, adică din din buzunarele noastre.

 17. E si tu Ilie… explicatia e foarte simpla pentru ce faceau ucrainienii pe plaja la Mamaia, sapau transee, ca ei, „aparatorii europei” sa ne protejeze de iminentul desant naval al armatei ruse. HAHAHAHAHA, ma rog, trecand de asta, iti dovedesti imbecilitatea cu remarca ca nu-i vrei pe rusi la delta Dunarii, fara argument fara nimic. Aceleasi frici irationale care se imprima foarte usor pe creierele plate si spalate de propaganda ale rromanilor, frica de rusi, frica de covid, frica de chinezi, etc

 18. TOT AUD DE TERENURI ROMÂNEȘTI STĂPÂNITE DE RUȘI! UNDE-S ACELE TERENURI? UITÂNDU-MĂ PE HARTĂ -VĂD CĂ UCRAINA LE ARE! ORI EU NU ȘTIU CITI HARTA? IAR DUPĂ 1944 A EXISTAT O CÂRDĂȘIE ÎNTRE RUȘI ȘI UCRAINENENI -CÂRDĂȘIE CARE LE-A PRIIT MAI ALES UCRAINENILOR ! IAR ACUM NI SE CERE SĂ LUPTĂM PENTRU UCRAINA ! DE CE?…IAR DIN TUFE SE AUDE O VOCE SLABĂ : DE PROȘTI! DE LAȘI! DE…!

 19. Charlie .haholul durnoi dixit =
  .,,Cumplit e faptul ca o faceti folosind sloganurile Sputnik…,,

  ce mullt te doare haholule, deh dragoste veche ,se mai schimba …prefectura !
  biet ciumete care nu stii decat sa=i insulti pe romani !

 20. Muuu, muuu, muuu, mu Zelensky muuuu

  Ți-e scârbă că “ suntem luați de proști de tot borfetul și șmecherii Ucrainei care s-au aciuat pe-aici și cărora continuăm să le acordăm ajutoare individuale, chit că pentru mulți dintre ei, sumele primite de la statul român sunt, în opinia lor, cam cât pentru guma de mestecat, pentru că ei își fac banii în feluri despre care cred că ar trebui să fie anchetate de poliție.”

  Nu suntem , SUNTEȚI, voi, ăștia, slăvarii demenței lui Zelesky plus ce a ăluia dde dinaintea lui a regele ciocolatei ăla cu : “ copii nostri vor merge la școalaă și la grădinoță câta vreme a lor se vor ascunde prin beciuri că altceva nu merită “
  Cât despre hahaha , noi ăștia care am face ca ucrainieiii , hahahaha ai vrea tu .
  Nu, n-am face ca ei, n-am fugi noi de la noi din țara, v-am stuchi afară pe voi ăștia pentru care e OK să fii refugiat din calea demenței războiului, da nu și când șefu cere mai multă carne de tun de aruncat in malaxorul rusesc.

  Când sefu cere carne de tun trebuie să nu te mai refugiezi și să mori pentru slava demenței lui șefu cel plin de bruhaha.

  Știi ce, eu sunt democrat, dacă îți place în halul ăsta demența lui Elensky, du-te frate, du-te și mori, tu și cu toți ai tăi, mori pentru ea și lasă-ne pe noi restul în pace.
  Că dacă ne mai faci multă scârbă cu pofta ta de ai trimite pe unii ori pe alții cu de-a anasâna la moarte poate că o să te trimitem noii pachet pe tine ca să avem în sfârșit liniște și pace.

  Hai du-te, du-te și mori și lasă-ne lasă-ne-n pace, pe noi restul că am văzut câte parale valorează umanitatea ta . Că tu ești sigur că “ Occidentul ajută Ucraina să lupte împotriva rușilor “ îi ești atât de sigur îi hahaha “ajuți” încât vrei să îi trimiți cu forța la tăiere ca pe bovine.
  muuu muuu muuu , mu Zelesky muuuuu.

 21. Kraina=Regat, U-Kraina=Marginea Regatului ( Rus ). Nu exista popor U-Krainian deci titlul articolului e absurd. In U-Kraina traiesc Rushi ( inclusiv Rutenii care sunt Rushi shi se auto-denumesc Rushi; Ruteni le-au spus Austriecii caci Rutean este traducerea cuvantului „Rus” in limba Latina folosita de Austrieci ), Romani, Maghiari, Romi, Evrei, etc. la fel ca in UK unde nu traiesc UK-ezi ci Englezi, Scotzieni, Galezi shi Irlandezi. Rushii sunt deja in delta Dunarii shi ne-au adus deja medalii de AUR la canotaj: Ivan Patzaikin. Dupa re-facera Romaniei Mari prin UNIREA Romaniei cu Basarabia, Bucovina, Maramureshul de Nord, Bugeacul shi Insula Sherpilor vor fi mai multzi Rushi in Romania Mare shi guvernul Romaniei Mari le va respecta drepturile shi ei vor fi reprezentatzi in parlamentul de Partidul Rushilor care exista deja.

 22. Cum nu este popor ucrainian nu este nici rus. Pașolna turbinca!
  Singurul popor pe care-l știu e poporul român. Avem aceiași limbă, aceleași tradiții, obiceiuri, fără stat centralizat, fără școală obligatorie, fără media.
  Francizarea Franței sa terminat oficial la 1919! Germania e doar de la unificarea unor state iar limba germană e făcătura lui Adelung cum limba rusă e a lui Lomonosov. Ungaria și Polonia sînt state apostolice, făcături ale Vaticanului.

 23. Eu l-aș întreba pe acest autor care, cu mânie proletară, înfierează pe românii care nu și-ar apăra țara: care țară??? A mea sau a lui, a slugilor Noii dezOrdini Mondiale? Această țară a fost vândută pe degeaba străinilor și alogenilor autohtoni. În această țară legile nu le dă parlamentul, ci ambasada licuriciului și neomarXXXiștii bruxelezi, iar aceste legi sunt întotdeauna împotriva cetățenilor. Pentru ce să merg la luptă în afară când dușmanul meu e acasă și mă vrea sclav, sărac, vaxxinat, îmbotnițat, furat la vot, etc, etc?

 24. Trebuie sa fi DEMENT ca sa te bagi in RAZBOIUL SUA contra Rusiei,dus prin proxy-ul Ucraina,dar mai ales prin proxy-ul UE.!. Pana si o parte din cetatenii ucraineni si-au dat seama de natura acestui razboi si au preferat sa stea deoparte !.
  PROXY = procura,mandat !.

 25. Deștept și îndrăzneț autorul, dar foarte inteligenți și majoritatea comentatorilor.
  Dacă facem abstracție de lichelele de serviciu, gen (lgbt) charlie, putem spune că ne-am deșteptat cu toții și mizerabila propagandă iudeo- sionistă nu mai prinde nici cu Super Glue ! 😉 😎

 26. „Mi-e scârbă! Dar știți de ce mi-e scârbă mai mult? De faptul că și ai noștri ar face la fel. Să își apere țara?” – MĂ ROG, CARE ŢARĂ? ŢARA LUI BĂSESCU, ŢARA LUI IOHANNIS, ŢARA LUI CÂŢU, HELLVIG, KOVESI? ŢARA CIOLOŞOILOR ŞI-A BĂRNOILOR? SAU POATA ŢARA CLOTILDELOR ŞI-A NICUŞORILOR? …..hahahai să fim serioşi! ….. S-O APERE CEI CE A VÂNDUT TOT CE S-A PUTUT VINDE, S-O APERE CEI CE AU ÎMPRUMUTAT-O, S-O APERE CEI CE SE ŞTIU EI BINE CĂ TREBUIE S-O APERE. S-O APERE CEI CE AU DAT „PATRIOATELE”! CĂ E ŢARA LOR NU ŢARA TINERILOR.
  În plus, ce naiba să faci cu ai noştri tineri? Păi dacă le pui o armă-n mână, primul lucru pe care-l fac e să se uite pe gaura ţevii – ŞI POC, MOARE NEINSTRUITU’.
  Privitor la maidanezii ăştia numiţi şi refugiaţi există o soluţie: STRANŞI CU ARCANU’, URCAŢI ÎN AUTOBUZE ŞI TRIMIŞI LUI ZELENSKI! E COMPLICAT? Dacă nu le plac ruşii şi vor să fie europeni, atunci să-şi apere ţara!

 27. O să trimită trupe în ucraina să lupte cu rușii johanis sau alți tembeli ca el.Ucrainenii tineri n-au ei chef de război, au fugit în Germania și la Mamaia din cauza arșiței,iar nebunii lumii se dau de ceasul morții să întrețină un război care până la urmă se va termina frățește,așa ca între două națiuni surori !

 28. Inca astept ca domnu Ilie si alti corifei ai razboiului sa transmita live de pe teatrul de operatiuni. Macar ca si corespondent de razboi. Pana atunci se incadreaza in schmea orweliana :
  „Una dintre cele mai oribile trăsături ale războiului este că toată propaganda de război, toate țipetele, minciunile și ura, provin invariabil de la oameni care NU luptă”. Orwell, 1938

 29. Prin Ukraina care va fi un stat militarizat de acum incolo, UK si USA vor sa controleze Europa si Rusia…asa cum au facut-o de-a lungul secoleleor…similar cu ce fac in Orientul Mijociu prin intermediul Israelului…
  cam atit pe scurt…
  s-a mai intimplat ceva similar in Rusia prin 1600…pe vremea lui Boris Godunov…film interesant

 30. Ok, turiști ukraineeni peste tot pe glob. Abia am așteptat un subiect Pd aceasta tema! De ce? Pentru că, azi am văzut trailere cu număr de ukraina care cara, sigur spre ukraina, mașini țări cu număr de ukraina! Nu e bășcălie, tocmai oprise pentru pauza de masa într-un loc cu plata, mi se pare că ei sunt scutiți de orice taxa sau impozit cât traversează sau staționează într-o țară europeană. Posibil că la noapte sau mâine, să ajungă în vamă românească.

 31. Nea Ilie, dacă nu știai afla de la mine: Rusia nu a amenințat niciodată România cu represalii armate între 1991, căderea U. R. S. S. și astăzi(numai CA CU actualii tradatori o cautam cu lumânarea), ba mai mult diferiți oficiali rusi, inclusiv ministrul de externe rus, Serghei Lavrov(un foarte mare diplomat) au afirmat ca România, Ungaria, Polonia sunt îndreptățite să-și ia înapoi teritoriile care le aparțin aflate ilegal în componenta ucrainei!
  Asa ca…mai ușor cu pianul prin Delta Dunării!

 32. sa nu va mire ca dupa razboi toti turistii astia vor captura Certificate de razboinici revolutionari si vor primi pensii pe viata, ca asta-i moda in tarile de acest tip.

 33. Cati dintre progeniturile maharilor – politici ucraineni sunt inrolati si lupta in prima linie a frontului sau numai „prostii de plebei” ucraineni au rolul de carne de tun !??.

 34. … Românii nu și-ar apăra țara !!?? Vrei să spui că românii nu vor să participe la agresarea Rusiei ( fără motiv ) , ca mai apoi ( ca și după 1944 ) să se
  vaite toți : vai, vai, ce ne-au făcut rușii ( cu acordul …ricanilor ! ) !!! Imaginați – vă ce ne- ar putea face acu’ armele rușilor ( cu ” lopeți” și ” desculți ” !!!) de la ( mare ) distanță !!! Asta-i soarta statelor …vasale ! Ping-pong : când cu unul, când cu altul , dar mereu beliți !!

 35. La cat datoreaza orcii rusi, ROMANIEI, chiar ar merita sa fie agresatI: FURT DE TEZAUR, FURT DE TERITORII, INFIINTARE SOVROMURI PENTRU SPOLIEREA ECONOMIEI NATIONALE, 1 MILION DE ROMANI DEPORTATI IN ASIA, etc. etc. numai oligofrenii nu tin cont de asta!

 36. Pai asa este intr-adevar.Prin mall-uri numai ai loc de ei.Se plimba toata ziua prin mall-uri cu nevasta si copilul/ii.Niste zdrahoni cat ursu de mari,tocmai buni pe frontul de lupta.Deci nu fac nimic toata ziua,dar in schimb numai ai loc de ei in mall-uri.De unde au bani de cheltuit.Nu cumva din afaceri dubioase,cu droguri?Si apoi militarii ucraineni cand vor vedea imaginile cu miile de posibili camarazi care stau in tribune in loc sa fie langa ei pe front,se vor simti prost,pacaliti,mintiti,frustrati si unul cate unul vor lasa si pusca si tot si vor trece la inamic,vor dezerta

 37. Pai numai ai loc de ei .au pus stapanire pe toate mall-urile.toata ziua se plimba prin mall-uri in loc sa fie pe front langa camarazii lor,in transee.
  Iar cand vor vedea imaginile cu miile de ucraineni din tribune,se vor simti frustrati,pacaliti,mintiti si vor dezerta la rusi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.