Turnaţi aici: #nofake!

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat, vineri, lansarea platformei #nofake prin intermediul căreia românii pot raporta ”falsurile digitale, conţinutul denigrator, dezinformările şi manipulările online”.

Platforma poate fi accesată pe site-ul ministerului la adresa https://www.mcid.gov.ro/nofake/.

”Platforma #nofake va funcţiona ca punct de contact pentru cererile de analiză pe care românii le fac în ce priveşte falsurile digitale, conţinutul denigrator, dezinformările şi manipulările online. Le mulţumesc partenerilor noştri din mediul privat – Google, Meta şi TikTok – pentru eforturile de până acum. Au reuşit să implementeze sisteme foarte eficiente prin care o parte substanţială din conţinutul deepfake este blocat chiar înainte de publicare. Acest nou mecanism de raportare va funcţiona complementar cu eforturile de până acum şi cu posibilitatea pe care fiecare reţea socială o oferă deja, prin propriile instrumente de raportare. Platforma #nofake va asigura raportarea şi analiza rapidă a acelor materiale, puţine, care ar putea trece de filtrele implementate până la acest moment de fiecare reţea socială în parte”, a transmis Bogdan Ivan.

Potrivit comunicatului, platforma #nofake funcţionează ca un canal de raportare temporar în anul 2024 şi vizează asigurarea integrităţii alegerilor democratice, atât la nivel local, naţional şi prezidenţial, cât şi la nivel european.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

 1. turnatoria revine „digital”…o mizerie progresista pentru care securimea si-a mai sifonat neshte cashcavalete.

 2. apropos de „fake”: CUM RASPUNDE SI PLATESTE CE-NE-A IN COMPENSARE TELEVIZIUNILE INCHISE SI AMENZILE ENORME PENTRU INFORMATII, DECLARATE DE EI FALSE SI „CONSPIRATIONISTE” SI „NEGATIONISTE”, CAND ACUM ADEVARUL A IESIT LA IVEALA? CAND PLATESTE CE-NE-A RAUL FACUT? CAND II DATI MAH PE IPOCRITII SI CRIMINALII CE-NE-A JOS? DAR MINISTERUL DIGITALIZARII SI SPALARII CREIERILOR, CA NU VA VAD PE UNUL CARE SA MANIFESTE IN FATA ACESTOR MIZERII DE INSTITUTII DESPRE EXISTENTA CARORA NIMENI NU NE-A INTREBAT!! A CERUT VREUNUL DINTRE ROMANI CENZURA CNA? A CERUT VREUN ROMAN INFIINTAREA UNUI MINISTER AL ADEVARULUI CARE VINE DIN MINISTERUL DIGITALIZARII? CINE A VOTAT MAH ASEMENEA ABERATII? CAND VA TREZITI DRAGI RUMANI? LASATI CANAPEAUA SI SHOW-RILE DE SPALARE A CREIERILOR BHAI!

 3. Acum turnătorii pot intra în legalitate . De ex Manole (Isărescu) , Mache (Teodosie) , Titi Ionescu (Țiriac) ,Petrov (Băsescu) plus alte secături contemporane…

 4. @marin
  avem de turnat,
  turnam:
  -atentatoru lu Fico purta doar o camasa cu manecile suflecate,
  DE UNDE A SCOS PISTOLUL?????

 5. mai turnam una,

  „Cosmos-2553 a fost lansat pe orbită în februarie 2022, cu doar câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.
  Satelitul lansat nu are arme nucleare;
  arma i-ar oferi Moscovei capacitatea de a distruge sute de sateliți de pe orbita joasă a Pământului cu o explozie nucleară.”

  -CE A PROVOCAT STRANIA AURORA BOREALA????

 6. Comasarea de partide alegeri este impotriva democratiei si un fals de alegeri unde orice s-ar vota tot comasatii vor avea castig de cauza.

  P$DNL vorbeste de falsuri ei sunt un fals in sine si vorbesc de Ministerul Adevarului

 7. Torna, torna, fratre … măR😜g
  ■]RumburKK- Cititoru de Clasici Ruși pe nemâncate, nerăsuflate,nedormite. NOPȚI ÎN ȘIR ! -RumburKK[■

 8. Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării = Ministerul Adevărului (american)

 9. Iar face SRI recrutări. Asta au în fișa postului nu poți să-i condamnai. Ce fac după e altă poveste.

 10. Versiunea digitala de la „lasatima sa-l cint”!

  Ce ma intreb e, de cit personal au acum si vor avea nevoie cin totul va merge ca uns, sa investigheze si sa verifice informatiile furnizate de informatorii ce vor suna acolo? ca nu toti romanii, sau mai bine zis nu toti locuitori ai Romaniei vor apela nmerele alea speciale. Si cum se va numi seviciul? Hot-line-ul turnatorului de serviciu? sau „Atonde on line”?

 11. Poti turna doar cateva fakeuri , in timp ce acolo e cod injectat de spionat si cenzurat cetatenii Romaniei (pus de cei care castiga din incapacitate 100% ,a noastra,de a comunica intre noi =cenzura mascata,impartialitate 0 deci teritoriu ostil cetateanului,care va fi transformat in urmatoarea victima prin : cenzura,marginalizare,conditionare de access la niste servicii,mancare,bani ptr izolare 100% [acum baietii apasa un buton si pun banning pe oras/tara prin inginerie economica] ).
  Situatia noastra economica se va inrautati mai mult de atat si ne vor inlocui treptat(asa cum au inlocuit populatia alba din nordul Italiei[e realitate nu fake : a se verifica ; procesul nu e terminat si va continua,lasand impresia ca e o populatie batrana,bolnavicioasa = atacuri prin combinatii sintetice de E-uri in mancare, chimicalele care intra din sintetice din China prin piele..] )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.