Turneul în Africa continuă. Președintele Iohannis a ajuns în Zanzibar

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, sâmbătă, de omologul său din Zanzibar, context în care cei doi au vorbit de consolidarea relaţiilor bilaterale, inclusiv în domeniile educaţiei şi turismului.

„Am exprimat astăzi, în dialogul cu preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, nevoia unei cooperări politico-economice sporite, inclusiv în domeniile sectoriale cu potenţial neexplorat, care ar putea aduce valoare adăugată relaţiilor bilaterale România – Republica Unită a Tanzaniei.

Putem consolida cooperarea noastră în domenii precum educaţie, turism, agricultură, silvicultură, biodiversitate, IT&C, cultură şi management al situaţiilor de urgenţă. România va continua să sprijine numărul în creştere de investitori şi afaceri româneşti, inclusiv în Zanzibar”, a transmis şeful statului, potrivit contului de Facebook al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele se află în turneu în Africa 

Vizita lui Klaus Iohannis în Tanzania continuă şi duminică, iar luni va fi primit de omologul său din Cabo Verde, José Maria Neves.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Si presedintele Mwuinyi nu i-a facut cadou o Mwuie ?Ca in ” domeniul turismului” ,ca doar s-a dus ca turist acolo,nu?

 2. Foarte bine Johannis! Doar Johannis apara interesele Romaniei si ale romanilor. Johannis campionul democratiei, lupta cu pesedistii, Iliescu, Dragnea, Putin, rusii, martienii, comunistii, martienii si reptilienii.

 3. nu stie ca la urcarea unei scari doamna are prioritate pt a fi sustinuta daca aluneca, iar la coborarea domnul merge inainte in acelasi scop. Sa ajungi la pensie si sa lasi impresia strainilor ca in Romania nu exista un cod al bunelor maniere…

 4. Încă nu i-au prins pe ăia care i-au făcut felul fantelui din Sibiu… așa că mai rămâneți o perioadă prin Africa…

 5. Nu credeam ca Iohannis isi poate depasi standardele de nesimtire da totusi a facut=o cu brio.Aflat in Kenya la scoala de fete Uthiru s-a plans elevilor ca /nu mai am timp liber de cand sunt presedinte/ si /viata de profesor ai mananca din timp / Despre ce vorbim ba ? Asta nu poate fi altceva decat un presedinte cu doua fete.La catedra ca profesor suplinitor n-a mai dat cu anii da tine postul blocat si incaseaza salariul lunar ,in timp ce ca ,,presedinte a tuturor romanilor,,e mai mult plecat in ,,vizite istorice,,prin tari straine.Tot acolo a donat 30 de laptopuri ca doar nu da din banii lui ,platesc prostii care stau la coada pentru taxe si impozite.Un ordinar.

 6. Dacă nu mer’e șî la Isandlwana ca să pună coroane dă flori sărbătorești păntru kolonialiștii mîncați acolo dă sălbatici, îns’amnă că nu a făcut nimic în turneu’ ăsta!
  https://www.youtube.com/watch?v=d17vfJ7bUVo
  Și cu okazîia asta are și Carmen posibilitatea să învețe tantzuri tradiționale cu o tentă dă modernizm, mai vioaie, în cul ori paste late
  https://www.youtube.com/watch?v=BNLIB3dNzJQ
  nu plicticoase ca alea ale sașilor……[Rumburak]

 7. Am auzit că în Zanzibar sunt niște guerile (nu gorile) d-alea rele… poate le vine gândul cel bun…

 8. Asta vrea sa-l egaleze pe Bud Spencer. Intai ” Kaus in Egipt „, acum ” Klaus Africanul „. Urmeaza ” Klaus la Hong-Kong ” si ” Klaus presedintele fara obraz „.

 9. Acest fatalau anglo saxon care a vindut RO la Diavolul drogat si criminaln@merlocc

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.