Tutilescu: Decizia aderării României la Schengen, cel mai probabil în martie 2013

România ar avea şanse să primească un răspuns favorabil în ceea ce priveşte aderarea la Spaţiul Schengen abia anul viitor, la Consiliul JAI din luna martie, a declarat, miercuri, şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale din Ministerul de Interne, Marian Tutilescu, informează Agerpres.

Potrivit lui Tutilescu, Germania şi Olanda „au condiţionat o poziţie favorabilă de publicarea raportului pe justiţie”, dar nu înainte de Consiliul pe Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) care va avea loc în aceeaşi lună.AGERPRES

Mai multe pe Agerpres

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.