Ucis de malarie. Cazuri noi în România

Un bărbat internat cu malarie a murit.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş” din Bucureşti, bărbatul de 54 de ani cu malarie care era internat în stare gravă la această unitate medicală a murit zilele trecute. El era în secţia de Terapie Intensivă.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore, la acest spital au mai ajuns doi pacienţi cu malarie. Aceştia au călătorit în Zanzibar.

Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate, în decurs de o lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale ”Dr. Victor Babeş”, în cazul unor pacienţi care călătoriseră recent în Zanzibar.

Ministerul Sănătăţii a transmis anterior un apel către turiştii români care se deplasează în zone tropicale, să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Potrivit MS, în ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie. Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi 3 cazuri în ianuarie).

MInisterul preciza că ”malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles), iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari”.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Eu știu că înainte să pleci în zone cu malariei sau alte boli iei un tratament preventiv sau, după caz, te vaccinezi. Toate astea ți le spune un medic. La cabinet nu pe Facebook sau X.

  2. Poate se vor satura toti plimbaretii astia care nu isi cunosc nici macar tara lor, dar tot timpul sint calare pe avioane, ca sa ajunga in cele mai indepartate locuri din lume.

  3. Asa Paulica, ce bine era pe vremea ailalta, nu mai era toata lumea calare pe avioane, decat 2 cu 3 clase. Votati partidul URA, va interzice calatoriile !

  4. sunt disperati sa declare o epidemie, o molima o ceva…oric toaashi, orice, sa isi ia papusatzii banetu’ pentru stapani!

  5. Malaria se transmite prin tantar, nu-i viroza as spune un fel de parazit. Nu chiar toate bolile au vaccin Covid-ul a avut si totusi unii vaccinati au murit. Asta este riscurile fericirii. Sau medicii de la noi nu stiu sa trateze, nu stiu sa compenseze efectele secundare ale medicamentelor ca in pandemie cand unele medicamete provocau hipertensiune, hiperglicemie, iar un astfel de medicament folosit si la Covid e folosit si pt malarie ceva Cloro… Pe vremuri se folosea Chinina, nu stiu daca exista sau medicii secolului XXI au auzit de Chinina…

  6. Va asteptam in minunata pensiune din balta zanzibareza. Tantarii sunt gratis.

  7. Paulian Ionescu Ai si tu o problema cu cei care calatoresc. Asta e solutia ta? Tara ta este plina de peturi,de paduri chele,de ape murdare,de litoral cu fecale.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.