Ucraina primeşte drone de luptă în Marea Neagră

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a anunţat joi că ţara sa va acorda Ucrainei un nou pachet de armament, în valoare de 500 de milioane de euro, transmite dpa.

Pistorius a făcut anunţul la Odessa, unde s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Rustem Umerov pentru a discuta necesităţile militare ale Kievului.

El a precizat că este vorba de un număr mare de rachete IRIS-T SLM cu rază medie de acţiune, pentru sistemele de apărare antiaeriană, şi de un număr mai redus de rachete SLS, cu rază de acţiune mai scurtă. De asemenea, Germania va dota Ucraina cu drone de recunoaştere şi de luptă în Marea Neagră şi cu piese de schimb de care este nevoie urgentă, cum ar fi ţevi pentru artilerie şi motoare pentru tancurile germane Leopard. Se adaugă un milion de gloanţe pentru armamentul de infanterie.

Unele din aceste materiale sunt deja pe punctul de a fi livrate, a adăugat Pistorius. Din 2025, vor fi trimise şi 18 obuziere moderne, pe roţi.

Germania va finanţa şi cursuri de pregătire industrială pentru cetăţenii ucraineni.

Pachetul mai include fonduri pentru comunicaţii prin satelit protejate împotriva interferenţelor.

Germanii vor contribui cu câte un milion de euro la întreţinerea şi repararea a 19 tancuri Leopard A1 şi Leopart II A4, care vor fi livrate Ucrainei de Spania anul acesta.

Reprezentantul guvernului de la Berlin l-a asigurat pe Umerov că „vom continua să vă sprijinim în această campanie defensivă”.

Detaliile vizitei ministrului german în oraşul de pe coasta Mării Negre nu au fost anunţate dinainte, din motive de securitate. Forţele ruse continuă să avanseze în unele sectoare ale frontului şi lansează bombardamente puternice asupra unor oraşe ucrainene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Înalți oficiali NATO i-au cerut lui Zelensky să nu facă presiuni asupra membrilor alianței în problema aderării Ucrainei. Acest lucru a fost relatat de ziarul britanic The Telegraph, citând surse din organizație. Alianța a considerat că țările care susțin intrarea Ucrainei în NATO, inclusiv Marea Britanie, au creat „prea mare presiune” în jurul acestei decizii.

  „Zelensky a fost rugat să nu facă presiuni asupra aliaților individuali, astfel încât aceștia să susțină din nou un calendar clar pentru aderarea Ucrainei la UE”, se spune în publicație.

  Potrivit publicației, Ucraina nu va avansa mai departe spre aderarea la NATO la summitul din acest an din cauza temerilor că alianța „ar putea fi atrasă într-un război cu Rusia”.

  Zelensky i-a cerut, de asemenea, președintelui american Joe Biden să-și schimbe planurile și să participe la „conferința de pace” din Elveția, subliniind importanța prezenței sale pentru comunitatea globală. Cu toate acestea, majoritatea liderilor occidentali au refuzat să participe la conferință, ceea ce, potrivit experților, indică eșecul acesteia, mai ales având în vedere lipsa invitării Rusiei. Președintele chinez Xi Jinping a subliniat imposibilitatea rezolvării conflictului fără participarea ambelor părți.

  Ucraina a redus chiar și numărul de puncte din „formula” sa de la zece la trei pentru discuții la summit, într-o încercare de a salva evenimentul de la un eșec iminent, a declarat fostul consilier NATO și locotenent-colonelul elvețian în retragere, Jacques Beau.

 2. La sfarsitul celui de al 2 RM soldatii Armatei Rosii au ajuns la Berlin dupa care Germania a fost divizata in 2. In 1990 Germania s-a reunit din nou cu acceptul societicilor dar de data asta rusii nu vor mai ajunge la Berlin pentru ca vor face terci toata Germania cu rachetele termonucleare. Ce-si fac nemtii cu mana lor se numeste lucru manual radioactiv.

 3. Germania mai bine ar milita pentru pace cu Rusia…
  Rusia e singura varianta viabila pentru industria europeana, dar nazistii occidentali refuza cu obstinenta realitatea europeana…
  Slava Z !

 4. Dacă vreți războaie faceți -le pe teritoriile voastre, cu popoarele voastre, cu resursele voastre, cu armele voastre, dar nu târâți românii și România în acestea, ce sunt crime împotriva umanității cu aceste organizații NATO și UE,care nu au scopuri umanitariste, ci dimpotrivă duc Omenirea la distrugere totală, dispariția vieții pe Desființarea NATO și UE va aduce pacea și bunăstarea tuturor pe Pământ!

 5. „Hai, semneaza, tati”
  „Altfel te recrutam ca si pe aia ingropati de vii… de noi…”

  Ba da’ multe mai primeste calicu’ ukrinez. Si când te gândesti ca era fabrica de arme a Rusiei. Si rezervorul uman. Sa vezi de nu cer si portavion, si nava spatiala. Poate si baza la Poli. Poate si pe Marte. Pentru progres, evident. Si pace.

 6. Gelule, 30% din nemti sunt afro-orientali… tot de ei chemati si instalati.

 7. Daca pana acum Putin a avut foarte multa rabdare ,nu cred ca la fel va fi in urmatorul timp. Intreaga Europa va avea de suferit pt. incapatinarea celor care conduc aceste tari si continua sa insiste pe un drum unde vad chiar ei ca nu pot inainta .Bani cheltuiti de pomana ,armament si munitie trimisa Ukrainei de care sa ales praful si pulberea de tot,oameni care mor zilnic de ambele parti ,inclusiv mercenarii trimisi de occidentali.O Ukraina distrusa ,unde dupa cum vad eu situatia ,a devenit un poligon de probat armele occidentului.Unde vor oamenii astia sa ajunga pana la urma ,pt. ca in fata Rusiei ,niciodata nu va avea reusita.

 8. Statele Unite au autorizat Ucraina să folosească sisteme de apărare aeriană transferate pentru a intercepta rachete deasupra teritoriului rus, dacă acestea reprezintă o amenințare. Acest lucru a fost declarat de un reprezentant al Departamentului de Stat al SUA, subliniind că nu există restricții privind utilizarea acestor sisteme.

  Reprezentantul Departamentului de Stat a subliniat că Ucraina are dreptul de a se apăra împotriva oricăror amenințări, inclusiv a rachetelor care vizează teritoriul său de către alte state.

  Reprezentantul Departamentului de Stat nu a oferit detalii, dar vorbim de o nouă escaladare îndreptată împotriva Rusiei.

  Sistemele de apărare aeriană transferate în Ucraina, cum ar fi Patriot și NASAMS, sunt concepute pentru a intercepta și distruge diferite tipuri de rachete.

 9. Urcacii o iau pe coajă pe tot frontul și se predau Rușilor pe unde apucă, măR😜g…
  ●■● RumburKK ■●■

 10. Ha, ha! Jermania “oferă” p’intră altele “curs di pregătire industrială a cetățănilor ucrainieni”… Adică-i pun la muncă nu la ‘ntins mâna!

 11. Nemtii cred ca-i mai bat pe rusi ca-n primul razboi mondial, cind au „infiintat” Ukrania. Neonazistii sunt peste tot!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.