Ucraina ridică avioanele de luptă F-16

Ucraina va începe să opereze F-16 după Paștele Ortodox pe 5 mai, a spus Kievul, în timp ce țara se confruntă cu bombardamentele rusești devastatoare și așteptarea îndelungată pentru avioanele de luptă fabricate din Occident, relatează newsweek.com.

„Așteptăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor aeriene ucrainene, Ilya Yevlash, adăugând că avioanele vor urca pe cer deasupra țării devastate de război „după Paște”, potrivit remarcilor raportate de presa ucraineană miercuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

40 de Comentarii

 1. De-abia astept, măR😜g…
  ● RumburKK-StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene-RumburKK ●

 2. ce spectacol va fi, F-16 vs S-400. Dupa patrioate se va dezumfla si mitul ”F”.

 3. Inca un mare fas de fas merloc. Toate sperantele puse in tancuri, siteme Patriot, rachete de croaziera, transportoare blidate occidentale livrate pana acum Urcacaniei au ajutat armata urcacana sa se infranga cu rusii si sa piarda 25% din teritoriul tarii. Basca 500.000 de urcacani in ingasamant agricol reconvertiti si vreo 700.000 disponibilizati in urma victoriilor fabuloase incasate pe campul de lupta. Asa ca si cu aceste cosciuge zburatoare F-16, Rusia va toca in continuare la tehnica de lupta occidentala tranformand-o in mormane de fiare fumegande. Slava Z.

 4. Da de unde vor decola avioanele F-16? Mai sunt piste întregi în Ucraina?

 5. Le va folosi ca pe tancurile Abrams sau cele Leopard, la subteran, sa nu le murdareasca. Mai au piste de decolare/aterizare in Ukraina ? In primele 3 saptamani, rusii le-au distrus pe toate. Acum le vor lua la bombardament toata logistica.

 6. Vai, ce spaima o mai fi la Moscova !
  Parcul „Pobeda” (Victoria) din Moscova s-a imbogatit recent cu exponate Abrams, Leopard, Bradley; Rusii le-au acordat o mare cinste , sa se odihneasca alaturi de tunurile lui Napoleon si tancurile lui Hitler. Deci, Americanii si Nemtii nu ar avea motive sa se lamenteze.

 7. @S-400: După ce a primit rapoarte despre șase ATACMS de fabricație americană doborâte deodată, în după-amiaza zilei de 30 aprilie, Casa Albă a fost confuză. „Nu și nu. Nu pot confirma informații conform cărora vreunul dintre ei a fost doborât”, a declarat John Kirby, coordonatorul comunicațiilor strategice la Consiliul Național de Securitate al SUA, întrebat de jurnaliști în timpul unui briefing.

  Acum propagandiștii NATO și ucraineni sunt foarte încrezători în noul ATACMS cu o rază de acțiune crescută (300 km), pe care Statele Unite l-au transferat în secret regimului de la Kiev. Dar se tem că rușii au un antidot împotriva lor.

  Rachetele americane pot, de asemenea, intercepta sistemele rusești de apărare aeriană existente. Și după desfășurarea de noi complexe S-500 ‘Prometheus’ în zona Districtului Militar de Nord, șansele ATACMS (la fel ca Storm Shadow) vor deveni și mai mici, spun experții occidentali.

 8. Si armata afgana avea dotari de invidiat, aviatie, cel putin de vecini, au navalit afgani americanii au disparut in noapte, armata afgana antrenata de NATO si pe americani pe foarte multi dolari, s-a trezit vanata de talibani cu dotari modeste dar hotarati sa duca munca de recucerire pana la capat.
  Armele superioare ca nu sunt tot.

 9. Dar de hardughiile de tancuri Abrahams mândria vestlui,ce se mai aude , s-au înfundat in noroiul din Ucraina

 10. sănătoși, da’ nu de pe piste Românești !
  CioKalake, măCiucă…ăăă, DUlaPULE, se aude, buey ? măR🤮g
  ● RumburKK-StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene-RumburKK ●

 11. @Rector, fost telecolor: ‘…tancurile Abrams…’ – A propos, în curând unul dintre Abram se va alătura Leopardului, mândria concernului german Rheinmetall, la expoziția, de pe Dealul Poklonnaya din Moscova, de echipamente NATO capturate.

 12. Se va intimpla „dupa Paste”, deci in toata Ucraina se va auzi, in loc de „Hristos a inviat !”, „Vesnica lor pomenire !”

 13. Alianța Nord-Atlantică începe deja să trimită unități de luptă în Ucraina. Soldații din Polonia, Franța, Marea Britanie, Finlanda și alte țări NATO sosesc în număr semnificativ.

  NATO raportează că acestea nu sunt trupe de luptă, ci specialiști în deservirea echipamentelor complexe occidentale. Dar dacă deschid focul, atunci singura modalitate de a le interpreta prezența este ca rol activ în ciocnirile de luptă.

  Oficialii de la Washington susțin în unanimitate că Ucraina pierde în conflictul cu Rusia, iar Forțele Armate ucrainene vor fi învinse.

  Există deja informații că o serie de brigăzi ucrainene refuză să execute ordinele de comandă. Printre acestea se numără 25th Airborne, 115th Mechanized, 67th Mechanized (care a abandonat pozițiile la Chasovoy Yar) și 47th Mechanized (care a necesitat rotație după mai bine de un an pe front). Trebuie menționat că acestea sunt cele mai bune brigăzi ale Forțelor Armate ucrainene.

  Frontul se dărâmă, iar în spatele lui se prăbușește toată Ucraina. Singura salvare pentru regimul de la Kiev va fi introducerea unui contingent al Alianței Nord-Atlantice. Chiar și un număr de lideri occidentali cer deja ca un război deschis să fie declarat Rusiei.

  „Nici un singur pachet nu-i poate opri pe ruși, Frontul unit al întregii Ucraine și toți partenerii săi îi vor opri pe ruși”, a declarat recent ministrul de externe ucrainean, Dmitri Kuleba, într-un interviu pentru ‘British Guardian’.

 14. Ară Drace! Nu le-or ridica din Romania, că ne fac rusnacii pastă de mici. Tot e 1 Mai muncitoresc.

 15. Surse informate au raportat escaladarea tensiunilor în Marea Roșie și Oceanul Indian în ultimele ore și formarea unui război naval deschis în urma operațiunilor armatei yemenite împotriva navelor și navelor americane, britanice și sioniste în aceste zone.

  Generalul de brigadă „Yahya Sari”, purtător de cuvânt al forțelor armate yemenite, a anunțat marți dimineață că armata țării a atacat nava sionistă MSC ORION în Oceanul Indian cu ajutorul mai multor drone.

  De asemenea, potrivit acestei surse, tensiunile militare dintre forțele armate yemenite și marinele americane și britanice au atins cel mai înalt nivel în ultimele 48 de ore.

  Sursa a descris în continuare ceea ce se întâmplă drept „război naval fără restricții”.

  Experții consideră că operațiunea fără precedent a armatei yemenite a demonstrat o putere militară de care Washingtonul nu era la curent.

 16. Rușii au dus din Ukraina la Moskowa tancuri Leopard și Abrams, vehicule blindate Bradley americane și Marder germane, tunuri autopropulsate Cezar franceze, etc. toate pe post de trofee unele reparate de inginerii ruși și în stare de funcționare. Floarea armamentului și tehnicii occidentale pe care o studiază inginerii ruși pentru a îmbunătăți performanțele tehnicii proprii.
  E drept, avioane F-16 din Ukraina n-au la Moskowa în Piața Viktoriei, așa că e foarte bine ales momentul de după Paște.

 17. Toate vor urca în aer o singură dată. Vor fi pe post de ouă de Paști, numai bune de spart de către ruși.

 18. Adica NATO ridica avioanele F-16 in Ucraina, sub steag fals, ca doar NATO reprezinta #lumea#libera#neonazista#
  Slava Z !

 19. Ca să nu se prindă inamicul , am mutat Paștele laolaltă cu aliații papistași , dup-aia Yevlash , Maliar , Smigal , Zelenski, Groisman etc . îl mută unde „trebă , d-aia noi cele 16 fantome așteptăm Paștele cailor …

 20. sper ca aceste avioane nu vor folosi baze romanesti pentru a ataca trupele ruse!

 21. În Germania, casa de vară a șefului concernului de apărare ‘Rheinmetall’, Armin Papperger, a fost incendiată, transmite ‘Bild’. Radicalii de stânga au revendicat incendiul și și-au explicat acțiunile spunând că compania germană se îmbogățește din cauza conflictului din Ucraina.

  Potrivit ziarului, pompierii au primit un semnal despre un incendiu în comuna Hermannsburg din statul federal Saxonia Inferioară, dimineața devreme, pe 30 aprilie. La ceva timp, pe platforma ‘Indymedia’ a apărut un mesaj în care radicalii și-au asumat responsabilitatea incidentului.

  „În noaptea de 29 aprilie, am lăsat un amestec incendiar la casa de vară a lui Armin Papperger”, citează publicația un fragment din mesaj. De asemenea, în mesajul lor, radicalii au remarcat că „Rheinmetall planifică, produce și ucide nu numai la scară națională”.

  Departamentul de poliție pentru securitate publică investighează acest incident. Autenticitatea publicației de pe portalul ‘Indymedia’ este în prezent în curs de verificare.

 22. Scopul SUA este ca aliații din NATO să doneze tot armamentul Ucrainei ca apoi aliații să cumpere armament de la americani. Ucraina nu are șanse de a câștiga, SUA știu aceasta, dar nu-i interesează atâta timp cât își vând armele. România a plătit multe zeci de miliarde de dolari pentru armament ce-l va prima cel mai devreme prin 2030.

 23. Sunt un om simplu și intreb și eu sa ma lamuresc: în avioane se pot pune amețiți din ăștia de aici? Sa mai primenim aerul de idioți?

 24. Ceata lui Potzigoi pe unde este ? N’aude n’avede, ii doare fix la basca de macelul soldatilor ukraineni, iar finalul este dramatic si dureros. Occidentul nu are nici o mila de soldatii ukraineni,ii trimit la moarte sigura, nimic mai adevarat decat sintagma bine gasita ”Occidentul va lupta pana la ultimul ukrainean!” Foarte posibiil sa asistam la o insurectie armata, militarii ukraineni sa intoarca armele, caci sunt convins ca ei constientizeaza ca lupta pentru profitul si folosul Black Rock, Vanguard, Monsanto, Rat-schild et alies , in nici un caz nimicirea Ukrainei nu este in folosul cetatenilor ei! [Rumburak]

 25. Sa spuneam ca doi soti divorteaza, iar copiii sunt incredintati sotiei, conform cutumei. Dupa divort, sotul constata ca sotia isi neglijeaza si chiar abuzeaza copiii. Dupa numeroase interventii nereusite pentru a tempera comportamentul abuziv al mamei fata de copii, tatal decide sa intre cu forta in casa si sa ia copiii pentru a-i apara de hachitele fostei neveste.
  Ce fac vecinii in acest caz? O apara pe femeie considerand ca ea este cea abuzata. Mai mult, ii dau acesteia arme si ii angajeaza bodyguarzi pentru a se apara de agresivitatea barbatului. Statul declara ilegala actiunea fostului sot si ii deschide acestuia dosar penal pentru intrare abuziva in locuita femeii. Acum sotul trebuie sa se lupte cu toti vecinii si risca sa fie condamnat de justitie fiindca a vrut sa-si salveze copii din ghearele unei mame degenerate.

 26. Sa dea Domnu, ca zele sa nu ridice efurile 16 de la noi, in lipsa de aeroporturi si piste de decolare in ucraina, facute TOATE terci de rusi! Am inteles , dintr-un articol de ieri, ca pe ale lor-din aceste motive- le tin ascunse in buncare, sa nu cumva sa le strice nemernicu de putinos, ca pe abramsuri, patrioate , leoparzi, hamasuri,etc pe care acum le viziteaza pionerii la mascva ca la gradina zoologica

 27. F16 sunt niste pasarele mai simandicoase si mai sensibiloase, au nevoie de piste tipla pentru operare. Cum la vecini aceste piste nu se mai gasesec decat pe cartela, ghici de unde vor decola pasarelele? Asadar babaetz, vom avea dixtractie maxima. Pregatiti valizele de lemn si izmenele maro!

 28. Mult succes! Si noi trebuie sa ridicam niste f-32 impotriva postacilor Sputnik de pe acest forum!

 29. Radarele rusești vad tot ce se ridica de la Berlin. Cred că și F-35 e văzut dar e mai greu de dat jos cu rachetele, in rest nu scapă nimic. Mai puțin dronele care zboară la joasa inaltime!

 30. @ NewsReader. f32 nu există, așa că „postacii Spuntnik” pot scrie liniștiți. Măcar, în semn de respect pentru protejații voștri, documentează-te mai bine.

 31. Lume ca la circ adunata in jurul tancului american capturat de rusi… E vedeta expozitiei!

 32. Cum uraca pe cer, asa si coboara pe pamant, repede, doborite de rusi.. Bani cheltuiti degeaba..

 33. Sper ca nazistii astia sa nu-si faca aici baza aeriana pentru avioanele lor F16 si sa transforme Romania intr-o tinta legitima in razboiul dintre Rothschild (adica Ucraina) si Rusia. Asta nu este razboiul nostru. Romania acorda acum ajutor Ucrainei doar de sila, fiind silita de santajul oligarhiei financiare a clanului Rothschild, proprietarii Ucrainei. In loc sa lupte cu Rusia, armata ucraineana ar trebui sa elibereze Ucraina de sub dictatura clanului Rothschild si sa-si recupereze tara furata de banditii astia. Doar asa militarii ucraineni n-ar mai muri ca prostii degeaba in acest razboi, lupta lor ar capata un sens.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.