Ucrainean salvat de români din Munții Maramureșului

Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au declanşat o operaţiune de căutare şi recupare şi salvare a trei cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, a informat, joi dimineaţă, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Acţiune de căutare – salvare a SPJ Salvamont Maramureş în zona Vârfului Şerban pentru recuperarea şi extragerea a 3 cetăţeni ucraineni cu vârste de 27 şi respectiv 45 şi 46 ani. Ultimii doi sunt in hipotermie şi nu mai pot continua drumul. În zona menţionată de apelantul de 27 ani, conform spuselor acestuia, este zăpadă, iar configuraţia terenului necesita echipament tehnic pentru extracţie”, a spus Dan Benga.

Salvatorii montani şi poliţiştii de frontieră au ajuns, după aproape patru ore, la primul cetăţean ucrainean din cei trei care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului, a informat, joi, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliţia de Frontieră au ajuns la stână în zona Vârfului Şerban, unde unul dintre ucrainenii căutaţi, cel de 27 de ani, a reuşit să se refugieze şi să îşi aprindă un foc (…) Ucraineanul de 27 de ani era în adidaşi şi avea ca rezervă cizme de gumă. În condiţii de iarnă, zăpadă, frig”, a spus Dan Benga.

În urma discuţiilor purtate cu tânărul ucrainean, salvatorii au aflat că ceilalţi doi concetăţeni s-ar afla aproape de graniţa româno-ucraineană.

„Din câte am înţeles ceilalţi doi sunt aproape pe graniţă, îmbrăcaţi la fel de necorespunzător zonei în care se află şi obosiţi. Refuză să mai coboare fiind în hipotermie amândoi şi ne aşteaptă să mergem după ei. De acolo (de la stâna care l-au găsit pe tânărul ucrainean n.red.) salvatorii vor porni în căutarea celorlalţi doi care sunt mai sus în munte şi care acuză probleme medicale“ a mai adăugat Dan Benga.

Din cauza condiţiilor meteo, intervenţia aero în zonă este imposibilă.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

11 Comentarii

 1. Dacă n-au vrut să crape in razboiul maidanezului Zelenski, să crape-n munţi! Două (editat) mai puţin! Trimiteţi (editat) maidaneze din România să işi apere tara – (editat)

 2. Minciuni securistice. Bravii ucraineni nu fug din tara, ei lupta cu invadatorii rusi si-i pun pe fuga. Acum, faptul ca rusii in fuga lor se duc spre Kiev e alta chestie.

 3. VITEJII din Ceata lu’ Pițigoi de pe forum !
  Eu unul, deja am pus URSul pe fugă din Marea Neagră, mutând bărcuțele de hârtie în cada de baie. După ce mă doteZ cu 3-4 rățuște galbene, de plastic, îl alung și din Crimeea, măR😜g …
  ■}RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK{■

 4. SLAVA RUSIA Urcraina este varza murata si speram ca va fii desfiintata complet ca tara

 5. @Moşul Vanga sa vorbesti asa!!! sunt oameni, iar unii pot fi chiar romani orice ar fi este problema lor daca au fugit sau nu de razboi.

  Sa speram ca vor fi salvati. Multa putere si sanatate salvatorilor si celor doi rataciti.

 6. CUM SE CATALOGHEAZĂ ASTA: TRECERE FRAUDULOASĂ A GRANIȚEI? ACȚIUNI DE SPIONAJ:TRAFIC DE ȚIGĂRI;IUBIRE DE PATRIE ÎNTOARSĂ PE DOS?

 7. Babo Vanga, nu te duce mintea nici pan’la umblatoare din fundu curtii! Te-ai gandit o secunda ca ‘ ukrainenii ‘ aia ar putea fi romani de peste Tisa care nu vor sa moara pentru Jdrelinsky ? Nu, nu te-ai gandit, lalaie ingusta la minte ! Iar acum Romania ii va face balot pe toti trei, daca scapa cu zile si fara picioare amputate, si-i duce ramburs la primul pichet graniceresc din Zakarpatia.Fii patriot, Babo, sustine Ukraina pana la ultimul soldat !

 8. Mulți prostovani nu sunt în stare să se pună în pielea amărâtului și se rup în impresii p-acilea, se manelesc ramboii pe crăci politice.Nu-i nimic, numai mâine nu-i poimâine și-n funcție de situație s-ar putea să-și lase tălpile de la adidași prin Balcani iar de vor fi găsiți smiorcăindu-se pe jumătate degerați, le doresc să audă din gura ălor de se-mpiedicară de ei tot troleală manelizatoare la fel cum le curg mucii lor pe tastatură, vitejește, azi.Să-și aduca aminte că un amărât flămând și congelat fugind de război e tot un om, era să zic”ca ei”.

 9. Salvamontistii au salvat si baxurile cu tigari de contrabanda ? …

 10. N-am inteles! Astia refuza sa apere lumea civilizata de invazia salbaticilor? Dupa cati bani le-am cardit?
  ‘Du-te la ostire, pentru UE mori si-ti va …’
  Lasati-i tati, mai bine sa stea aici, decat sa mearga pe front, sa omoare pe vitejii soldati rusi, eliberatorii Bucovinei si Crimeei de sub jugul hahol.

 11. Daca vrei sa scapi de razboi, ca ucrainean, fugi in rusia. zeci de mii de soldati s-au predat in ultima luna. daca fugi intr-o tara nato, astia te trimit innapoi sa lupti pe front pentru slavaucraina. exceptand cazu cand esti milionar si poti plati spaga.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.