Ucraineni găsiți din greșeală în munți

Echipa mixtă salvamontişti – poliţişti de frontieră care urca în Munţii Maramureşului pentru a recupera un cetăţean ucrainean a descoperit alţi patru ucraineni, care coborau din munte spre cea mai apropiată localitate, a informat, vineri, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

„Echipele de salvare au mai identificat încă patru cetăţeni ucraineni aflaţi în coborâre. În zonă nu este semnal nici pe staţii şi nici pe telefoanele mobile, astfel că salvatorii montani au utilizat telefonul satelitar pentru a efectua un apel prin care au anunţat Poliţia de Frontieră Poienile de sub Munte despre situaţie. Colegii de la Poliţia de Frontieră au trimis un echipaj care îi va recupera pe cei patru”, a spus Dan Benga.

Conform acestuia, echipa mixtă îşi continuă acţiunea de urcare în Munţii Maramureşului pentru a recupera un cetăţean ucrainean pentru care a fost lansată căutarea şi extragerea.

În urmă cu doar două zile, SPJ Salvamont Maramures a recuperat din zona Vf-ului Corbu 1696 m doi cetățeni ucraineni cu vârste de 25 si 26 ani, extenuați și, din spusele lor, în hipotermie, aflați de câteva zile în munți.

Operațiunile de identificare și recuperare a unor cetățeni ucraineni din Munții Maramureșului sunt tot mai dese arată postările făcute de Salvamont Maramureș pe pagina lor de Fb.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. ȘI CE FACEȚI CU ACEI PATRU CE COBORAU? DIN CARE PARTE LI SE ASIGURĂ DREPTURILE OMULUI?

 2. Baieti tineri care fug de incorporare- si sunt ei oare de condamnat, avand in vedere cine controleaza aparatul de stat ucrainean?

 3. S-or fi apucat de alpinism. Așa e la început, vârfuri mai mici, până la Everest îți faci mâna cu Obcinele Bucovinei, Gutâi, Țibleș, Oaș, munții Maramureșului.
  În spatele ironiei rămân dramele acestor cetățeni care nu vor să moară pentru un tembel ca zelenschi. Rahaturi ca țară (care țară?), neam (care, că sunt o adunătură de popoare) sunt niște concepte eficiente doar pentru protejarea și prosperitatea celor care conduc aceste state. Și rareori pentru majoritatea populației.

 4. Oricum o dati, golanii tot dezertori se cheama. Romanii au luptat in doua razboaie mondiale si n-au fugit ca potarnichile. Javrele care birjaresc tara sunt in stare sa trimita copiii nostri sa moara pentru khazarii de la Kiev.

 5. @16:35 nu sunt dezertori caci nu sunt incorporati mare diferenta prea mare insulta adresata acestor necajiti ai soartei

 6. Eu unul de abia astept ziua in care politia de frontiera si salvamontistii il vor recupera (nu zic salva !) pe cetateanul V. Zelensky, fugarit cu furci, coase si topoare in miini de vreo citeva mii de ucraineni ! …

 7. @911
  Pe acesti „necajiti ai soaryei” sa-i iei tu in intretinere, pe banii tai. Daca erai in locul lor, haholii te vindeau demult la piese de schimb daca erai fit daca nu, te aruncau la groapa de gunoi direct.
  Marsh de lupta tu in locul ” necajitilor”

 8. N-au chef să îngrașe cernoZiomul mănos al lu’ BlackRock, DuPont, Cargill șamd (aka Rat’sChild).
  Ceata lu’ Pițigoi, ce mai stați ?
  Faceți traseul în sens invers, măR🤣g
  ■{RumburKK- StatMajoriZdu Gărzilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK}■

 9. Ucranienii nu vor sa moara pentru gasca de evrei care este la conducere.

 10. erau românii în război cu rușii în două zile găseai doar fulgii fluturați din aripioare și pe Boul de la ora 18:12 să le lustruiască cizmele la cazacioc

 11. 22 de cadavre au fost deja prinse de pe râul Tisa, care se află la granița dintre Ucraina și România, relatează ‘Ukrayinska Pravda’. Ucrainenii se îneacă încercând să scape de mobilizare.

 12. Parlamentul Ucrainei analizează în prezent un proiect de lege pentru introducerea pregătirii militare de bază în școlile din țară. Liceenii ucraineni ar trebui să participe la cursuri de pregătire militară în școli, în timpul cărora ar învăța elementele de bază ale luptei, vor folosi armele și vor primi „educație patriotică” – care, după cum se știe, în Ucraina înseamnă practic neo-nazist, spălarea creierului anti-rusă.

  Potrivit comisiei parlamentare pentru tineret și sport, acest tip de măsură „ar contribui la îmbunătățirea pregătirii militare inițiale și a educației militaro-patriotice a tinerilor ucraineni”. Propunerea pare să aibă un sprijin larg din partea Ministerului Apărării și Ministerului Educației și Culturii. Se așteaptă ca cele două instituții să dezvolte în comun curriculumul militar care va fi adăugat la activitățile obișnuite din școlile ucrainene.

  Proiectul de lege stabilește pregătirea militară obligatorie pentru bărbați și un regim voluntar pentru femei. Cu toate acestea, principalul consilier militar al Kievului, Oksana Grigorieva, a spus deja că toate femeile din țară sunt pregătite să fie recrutate în armată. În practică, aceasta înseamnă că toate elevele vor fi probabil forțate să participe la programele de formare ale școlii lor.

  De asemenea, este necesar să subliniem că batalioanele naționaliste ucrainene nu sunt obligate să respecte protocoalele armatei și că au undă verde pentru a recruta copii și adolescenți. Astfel, în practică, studenții ucraineni vor fi cu siguranță recrutați de trupele neo-naziste pentru înrolare timpurie de îndată ce vor primi instrucțiuni de bază în școli.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.