Ucrainenii, ședință fulger fără selecționer!

Eșecul sever suferit în fața României a produs un șoc imens în echipa ucraineană. Un exemplu elocvent al acestei situații la care nimeni nu s-ar fi așteptat nici un moment a fost vedeta lui Chelsea, Mudryk, pe care nu l-au putut ridica de pe gazon minute întregi după meci nici un  coechipier și nici arbitrul suedez Nyberg.

Ucraina era favorita partidei, a avut o posesie a balonului aproape zdrobitoare, peste 70 la sută, dar, la final, tebela a indicat 3-0 pentru România. Echipa lui Serghei Rebrov a măcinat ca o moară în gol toată partida, spre deosebire de tricolori, care au marcat de trei ori și au mai fost aproape cam tot în atâtea rânduri de a duce scorul la proporții nebănuite.

După meci, atmosfera în tabăra ucraineană era apropiată uneia de război. Tensiunea a urcat la cote maxime și doi dintre jucătorii exponențiali din lot, portarul Lunin, care și-a cerut scuze pentru evoluția sa slabă, și fundașul lui Arsenal, Zinchenko, organinzând o discuție fulger cu ușile închise în vestiar. Frapant este că la această discuție nu  participat și selecționerul Serghei Rebrov care a fost pur și simplu dat afară din vestiar, jucătorii dorind să lămurească strict între ei treburile.

Au zburat multe cuvinte grele între ei, dar, în același timp, s-a vorbit și despre faptul că de la următorul meci, împotriva Slovaciei, echipa trebuie să dea totul pentru a evita o plecare rușinoasă pe ușa din dos. Ucraina are în continuare șansele ei și o victorie în fața Slovaciei ar readuce-o în lupta pentru calificare.

La rândul său, selecționerul Serghei Rebrov nu și-a menajat jucătorii la conferința de presă, dar a subliniat același lucru: faptul că toată lumea din delegația ucraineană a rămas datoare unor oameni greu încercați de război care au așteptat o bucurie din partea favoriților lor. Prin urmare, există datoria ca de la următorul meci jucătorii ucraineni să dea tot ce pot pentru a repara startul de coșmar.

Reprezentăm Ucraina la acest turneu, este un moment important pentru întreaga națiune. Jucătorii au primit în trecut mesaje de la războinici, de la soldați. Fiecare jucător trebuie să dea maximum. Dacă n-o vor face, va fi dificil. Dăm peste jucători la fel de buni, cei mai buni din țările lor. Nu contează cine e favorit. Fotbalul înseamnă ceea ce e azi! Ceea ce prezinți azi este fața ta. Nu contează ce a fost ieri sau anul trecut. Azi (n.r. – luni, 17 iunie), nu ne-am ridicat la nivelul nostru, trebuie să pregătim serios viitorul meci.

Sunt sigur că jucătorii își cer scuze, că le pare rău. Le-am spus că reprezintă o țară mare și puternică. Și care de mai bine de doi ani luptă pentru libertatea noastră, a tuturor. Azi (n.r. – luni, 17 iunie), n-am făcut-o bine, am pierdut. De aceea își cer scuze. Trebuie să tăcem și să ne pregătim mai bine pentru următorul meci, cu Slovacia. Să arătăm cealaltă față a Ucrainei”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. asa se joaca baieti ! ai prins-o ai marcat ! daca o tineti asa ajungem macar in semifinale !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.