„UDMR-ul are o mare vină…! Numai Guvernul de la Budapesta are grijă de maghiarii din România”

Fostul ministru al Finanțelor Gheorghe Ialomițianu a declaratla B1TV că vinovați pentru tragedia din Odorheiul Secuiesc sunt primăria, Inspectoratul Școlar și directorul liceului pentru că au permis cazarea elevilor în internatul care s-a prăbușit.

„Închirierea nu trebuia să se facă! Aici primăria și Inspectoratul Școlar și directorul școlii sunt vinovați. Directorul nu trebuia să accepte asemenea lucru, Inspectoratul Școlar, chiar dacă Primăria a pus la dispoziție spațiul acesta!

Aici s-a făcut o greșeală când s-au trecut clădirile din învățământ liceal și gimnazial s-au trecut la primării, la autoritățile locale.

Ministerul Învățământului nu a mai avut pârghii.

Ministerul trebuie să aibă responsabilitatea lucrurilor acestora. Cele trei instituții care au acceptat să fie cazați elevii acolo sunt vinovate, reprezentanții respectivi! Sigur că și constructorul trebuia să aibă grijă și în momentul în care au început lucrările trebuiau evacuați copii.

Sunt foarte multe greșeli, iar Ministerul Învățământului, ca și Ministerul Sănătății că e legat și de spitale în momentul în care clădirile au trecut la nivelul autorităților locale aceste ministere nu mai au nicio responsabilitate, o mare greșeală!”.

Gheorghe Ialomițianu a mai precizat că și UDMR are o mare vină pentru că vrea să dea impresia că doar guvernul de la Budapesta se ocupă de zona respectivă:

„Da, să se facă anchete! Să se facă anchete iar persoanele vinovate să răspundă dar după ce se încep anchetele nu se iau măsuri! Nu se face nimic, mergem din rău în mai rău!

Eu sunt supărat pe cei din conducerea UDMR-ului!

Doresc să arate populației maghiare că numai Guvernul de la Budapesta are grijă de maghiarii din România, Guvernul României nu!

UDMR-ul și acum se află la guvernare pentru că este prefect de Harghita, prefect de Covasna, mai sunt persoane și prin învățământ, prin ministere…

Nu i-am văzut pe cei de la UDMR să își rupă hainele și să spună că trebuie să dăm bani în zona Harghita, Covasna și în alte zone. Ei vor o autonomie financiară! Ei vor să arate că numai de la Budapesta se primesc banii!

Cred că și UDMR-ul are o mare vină că nu se ocupă de zonele respective și când au avut miniștrii, și când au avut prefect trebuie să se ocupe mai mult de zonele respective”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

12 Comentarii

 1. „Gheorghe Ialomițianu a mai precizat că și UDMR are o mare vină pentru că vrea să dea impresia că doar guvernul de la Budapesta se ocupă de zona respectivă”

  Pai asta-i adevarul. O parte din cladirile din acel complex au fost deja restaurate din banii Ungariei. Cladirea prabusita era planficata si finantata ptr retaurare in 2024. Dar tot de Ungaria SI NU DE ROMANIA ! Nu s-a oferit romania sa restaureze nimic.
  Daca ar astepta sa se restaureze de guvernul romanesc…

 2. Imobilul respectiv se afla in proprietatea Bisericii Catolice, nu in proprietatea Statului Roman. De ce nu s-a ocupat proprietarul de consolidarea imobilului dar s-a grabit sa il inchirieze pentru profit?

  Grav este ca Guvernul Roman se complace in coabitarea cu UDMR, acceptind ssntajul acestei strutocamile, pretibs uniune culturala dar actionind ca o grupare straina.

 3. N-am ințeles bre ciumete . De ce ar fi vina UDMR ?? UDMR este organizația reprezentativă a maghiarimii din romania.. Ce pot ei fără o legislație sau un angajament al guvernului, chiar de fac parte din ea ?? Nimica bre. Așa precum a mai fost demonstrat.. UDMR de face o solicitre la guvernul romăn, dă de surzi și orbi.. De face plîngeri la președinție, la fel nu are răspuns,.Au fost cazuri cîteva..Deci rămîne varianta Orban Viktor.. Care ceea ce promite chiar și face..Unii se fac că nu pricep.. Alții chiar nu pricep..doar sunt romăni..

 4. Aici greșiți. Păi cum să nu aibă grijă grijă UDMR-ul de maghiarii din România? N-au trădat ei alianța cu PSD, din cauză de Valea Uzului?

 5. Totuși nimeni nici o vorbă despre Episcopia romano catolică, de cum îl cheamă pe Episcopul romano catolic, pe preotul romano catolic din zonă, pe directorul maghiar liceului, pe contabilul ungur al liceului? Să se fi întâmplat în zona ortodoxă ce s-ar fi dezlănțuit CTP și cei ca el din haita renegaților contra Patriarhului, a Episcopului, a purtătorului de cuvânt a directorului școli, ferească Dumnezeu. Dacă e maghiar sau neoprotestant discreție totală.

 6. Numai Guvernul de la Budapesta are grijă de maghiarii din România”:))sa se duca toti la usa lui Orban,sa planga

 7. Probabil că asta a fost una dintre clădirile de care s-a plâns domul Hunor, în America,că n-a fost retrocedată. De-aia n-au atârnat steagul Ținutului Secuiesc pe ea.

 8. Au avut Ministerul Dezvoltarii ani de zile si nu au fost in stare sa construiasa un amarat de internat pentru 100 de elevi!!!
  Nu le pasa, UDMReii au facut averi uriase in politica, le pasa doar de ei, ca si politrucilor romani!
  Harghita si Covasna raman alaturi de Teleorman, Vaslui, Botosani pe ultimele locuri la nivel de salarii si pensii: adica saracie UDMRista, ca-n sudul subdezvoltat si Moldova saraca!!

 9. Guvernul Romaniei este incapabil sa se ocupe de administrarea tarii.
  Vedem ca jumatate din cladirile unde invata elevii , au VC-uri in exterioare fara apa si canalizare, la un cutremur multe s-ar darama, nu mai vorbim de cladirile cu risc seismic.
  Guvernul face politica altora, nicidecum a Romaniei.

 10. Așa.i cand obții drepturi și autonomie doar pentru voturi dar de nevoile oamenilor și problemele lor reale îți ștergi k.ur.u.Vorbim de copii lăsați de izbeliște și de iresponsabili care primesc bani de la Budapesta și trei sferturi ii baga in buzunar ,daca erau la responsabilitatea ministerului controalele erau făcute regulat iar la lucrări prioritățile intrau că pentru minorități,profesionist și RUȘINE!!!

 11. UDMR a primit -prin șantaj și complicitatea la jefuirea României-cele mai multe fonduri din partea guvernelor mafiote fsn.Zona Har-cov putea fi o mica Elvetia. Dar grofii udmr au ajuns printre cei mai bogati din România, nu vorbesc si de Ungaria, deși ungaria i-a susținut în jaf pentru a discredita administrația coruptă romaneasca.Singura investiție a fost in conturile lor de afara.Mai stiti ce averi au in Ungaria , muntii au fost bălții. Majoritatea grofilor si-au schimbat babele cu fotomodele începând cu tokhes.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.