UE decide sancțiuni pentru moartea lui Navalnîi

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit luni să impună sancţiuni unor persoane şi organizaţii responsabile de moartea opozantului rus Aleksei Navalnîi, a afirmat luni şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, transmit Reuters şi AFP.

„Am căzut de acord asupra unor sancţiuni împotriva celor care sunt responsabili de moartea lui Aleksei Navalnîi”, a declarat Borrell la finalul unei reuniuni a miniştrilor afacerilor externe ai UE desfăşurate la Bruxelles.

El a menţionat că este vorba de circa „30 de persoane şi entităţi”, fără a le identifica.

Navalnîi, cel mai proeminent critic al lui preşedintelui rus Vladimir Putin, a murit pe 16 februarie în închisoare, din cauze naturale, afirmă autorităţile ruse. Văduva sa Iulia Navalnaia l-a acuzat pe Putin pentru moartea soţului ei, iar o serie de lideri occidentali au afirmat că Putin şi statul rus sunt în cele din urmă responsabili pentru decesul acestuia, aminteşte Reuters.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. Navalnîi nu e mort ! A fost vazut aseara in cazinoul Caesar’s Palace, in Las Vegas, jucind la ruleta in compania lui Elvis Presley si a lui Mickael Jackson !

 2. Dar sanctiuni pt. moartea a peste 500 de copii din Fisia Gaza ,cind va lua inteligenta asta de Uniunune Europeana ?

 3. Că răsare soarele dinspre răsarit unde e așezată Rusia de ce nu pune UE sanctiuni? Nu e corect? Să pună domne sanctiuni cum altfel sa se scufunde UE?

 4. De ce nu sanctionati toti rusii ? Urmeaza 2/3 din populatia planetei, se pregatesc chinezii ! Nu-l inteleg pe Putin, de ce nu sanctioneaza pe toti occidentalii ? Oricum, totul se va rezolva candva, nuclear, asa ca nu mai conteaza, nu exista un viitor. Asa au hotarat vaduvele (unde ai plecat, cui m-ai lasat ?).

 5. Politica TEMBELA a Batzului prin Gard.
  UNii „n-are” Stare’n’Transhii.

  Neam NU are!

 6. liderii europeni adopta sanctiuni in timp ce nu au un diagnostic al mortii lui navalnii…ridicolul in care se complac e greu de motivat…disperare,prostie goala,brainwash…incep sa dezvolt un sentiment de respect si admiratie pentru ciolacu si ciuca fara sa il pot motiva intelerctual…

 7. De ce nu la sanctionat Spitalul de nebuni de la Bruxelles pe cozmonautul rus care a zburat impreuna cu un american si i-au permis sa plece impreuna ?

 8. Păcat că nu a instituit premii la nasterea eroului ! Era corect așa…

 9. Sancțiunile pentru comissari sunt niște „mersuri la biserica” ca adică fac ceva.. Navalnâi e victima lor..
  Un sondaj făcut de Gallup în SUA a arătat că 5% din americani își consideră statul sau cel mai mare dușman.. Din aceste 5% alegea Puțin vreo potaie s-o facă Jen Navalnâi.. Puțin nu se joacă cu proștii.. Snowden sede chitic și nu face poze cu Puțin cum le place trădătorilor din rusia în majoritate reprezentanții poporului ales..

 10. In ce calitate? S-a facut vreo cercetare si s-au aflat vinovatii? Cine a cercetat? Ministrii de externe? Vedeti-va de cloaca vostra, ca pute rau.

 11. Ha, ha! Tălânghii aieștia ce să cried conducătorii planetei i-au “i-au luat la ochi” pi ruși că cică n-au șapcă…

 12. Foarte disciplinata TABARA MILITARA AMERICANA numita UE executa cu sfintenie ordinele sefilor americani. Te pomenesti ca in curad UE va dispune sanctiuni si legate de GUANTANAMO.

 13. Hmmm. UE devine gruparea cea mai imbecile, ingrată, impotentă, coruptă și inutilă azi de pe planetă. E ceva de neimaginat de cum singur te auto sancționezi, singur iți faci energia foarte scumpă, singur te islamizezi, te umpli de africani ilegal sosiți,. Singur iți alungi performanța industrială creind șomaj..deci ceea ce face UE e clar o sinucidere,. Și incă azi, nu te intrebi de la comanda sau măcar sugestia cui se face .

 14. Cu orice sancțiune cei ce au în mâna și guvernul rus (lumea e condusă de cîțiva (ne)oameni) o duc mai bine iar europeanul, cel puțin, mai rău.

 15. Devine din ce în ce mai penibilă această politică de sancțiuni, mai ales în contextul în care ele, în ansamblul lor, au ca principal/singur efect sufocarea/sărăcirea Europei. Insistența în aplicarea de sancțiuni este semn clar de frustrare și neputință a mizeriilor care ne conduc.

 16. De acord cu sanctiunile.In plus,eliminarea de la toate concursurile sportive din lumea civilizata.Ce nevoie au orcii de chestii ce tin de civilizatie si fair play.

 17. Culmea este ca Navalni a fost omorit de serviciile straine , nu de rusi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.