UE pompează bani în industria de război

UE

Comisia Europeană va prezenta o propunere de strategie industrială de apărare în trei săptămâni, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi va deschide, de asemenea, un birou de inovare în domeniul apărării în Ucraina.

„Europa trebuie să îşi intensifice baza industrială… Sunt o transatlanticistă convinsă dar, în acelaşi timp, trebuie să construim o Europă puternică şi ele merg mână în mână”, a declarat von der Leyen într-un panel la Conferinţa de securitate de la Munchen.

Ea a spus că propunerea urmăreşte să mărească cheltuielile pentru apărare, să „cheltuiască mai bine” în cazul achiziţiilor comune şi a acordurilor pentru a oferi predictibilitate industriei, precum şi o mai bună interoperabilitate între forţele armate europene şi, de asemenea, să concentreze cheltuielile în Europa pentru a menţine „locuri de muncă bune” pentru contribuabilii care plătesc factura.

Ea a adăugat că Ucraina trebuie să fie integrată în programele de apărare ale Europei, deoarece Rusia „depăşeşte Ucraina” cu soldaţi şi recurgând la „arme rapide şi murdare produse în Coreea de Nord şi Iran”.

În ceea ce priveşte asistenţa financiară, von der Leyen a spus că este în interesul Statelor Unite să adopte un proiect de lege – în prezent blocat în Congres – pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei, deoarece măsura este simbolică pentru democraţiile care se opun autocraţilor.

„Nu este vorba doar de războiul Rusiei în Ucraina şi de încercările lui Putin de a destabiliza democraţiile, ci de toţi ceilalţi adversari autocraţi pe care îi urmărim foarte îndeaproape…, dacă democraţiile sunt unite, sunt hotărâte, arată determinare”.

Ea a mai spus că, dacă va fi realesă în funcţia de preşedintă a executivului european, va crea noul post de comisar pentru apărare.

În luna februarie, UE a fost de acord să ofere Ucrainei un nou pachet de asistenţă în valoare de 50 de miliarde de euro în următorii patru ani, pe lângă cele 88 de miliarde de euro deja cheltuite de când Rusia a lansat invazia sa pe scară largă în Ucraina, în februarie 2022.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

33 de Comentarii

 1. UE este clar impotriva europenilor.. Au promis pace și bunăstare, dar azi procedează exact invers. N-am auzit pe ursula sau pe vre-unul din comisie vorbind despre pace sau negocieri. Doar incitări la război și bani mulți din buzunarele europeanului inspre arme americane. Politica de azi este extrem de dăunătoare europeanului.. Politica de imigrație de ex., care pune europa in improbalitatea de a mai fi europa cunoscută din istorie,. Politica energetică,.. politica agricolă,.și se mai pot enumera din păcate.. Nu există european in UE. Vizibil e o gașcă cumpărată care suflă in pînzele americanului..

 2. Duamna scUrSSULLA de ce fabrica in UKRUINA ? Face parte ukruina din UE ?Nu v-a ajuns minaria cu pfizer , mai puneti de una ?Si ce trans atlantista si ” ieuropiana” mai sunteti… Cind e vorba de dosit ” malaiul” prostilor din UE …..Stiam ca vitelu e prost ca tac-su-i bou si ma-sa vaca , dar … Ec tu scUrSSULLA?

 3. The Guardian:

  „Articolul 5 din Carta NATO – promisiunea de a intra în confruntare dacă unul dintre membrii săi este atacat – trebuie revizuit. Și acest lucru este valabil mai ales acum, când Statele Unite înclină din ce în ce mai mult spre regiunea Pacificului, iar sentimentul de unitate politică din Europa se estompează în mod constant.

  Astăzi, alianța a devenit o sursă de confruntare nesfârșită, așa cum demonstrează conflictul prelungit. Nimeni nu poate fi de acord cu nimic. Europa trebuie să se gândească la securitatea sa dacă SUA părăsesc blocul. Scepticismul lui Trump cu privire la necesitatea de a păstra NATO este justificat”.

 4. Industria de armament trebuie să consume oțel, aluminiu, explozibil ( azotati) , toate industrii energofage și puternic poluante. Va importa
  UE oțel din China (50% din producția mondială)și amoniac din Rusia fiind în război cu Rusia, eventual cu China ? Noi din motive de prețuri și propagandă ecologică tocmai am distrus industriile din amonte dr producția de armament.

 5. Cica „Sunt o transatlanticistă convinsă…”.Nu draga,tu esti guveratorul american al Europei subjugate si terorizate cu propaganda scarboasa si belicoasa a lui Leibovitz si Goodmann.

 6. @ Mynameisgr8.. Azi ești in era nucleară.. Azi ai sateliți agresivi,.Azi un conflict intre puterile nucleare este exclus, doar insemnă sfîrșitul vieții umane pe Terra.. Deci ce rost are un punct 5 ?? Ce rost are inarmarea unora mici și oricum doar martori ?? Din start era o prostie acceptată de unii lași, mituibili..

 7. Mai bine ar pompa în agricultură,că toată Europa se răscoală,sau pe duduia asta o doare în bască de agricultori ? Sau în energie ieftină,că o tot o ține langa
  cu încălzirea globală,sunt atâtea și atâtea domenii utile în care se pot pompa banii,dar ce să vezi,trebuie înarmare bani cheltuiți aiurea.Cu urât specimen s-a pricopsit Europa la conducere ,sau seamană cu cei ce au pus-o acolo!

 8. saracirea si genocidul omenirii pentru „razboaiele” s a ta n e lor nealese de omenire…cand va treziti?

 9. Cu niste lepre asiatice agresive si pofticioase de invazii in Estul Europei si cu o SUA care pune mari semne de intrebare, nici nu se poate imagina o Europa nepregatita militar, la discretia permmanenta a unui criminal paranoic kremlinez.
  Acest criminal si toata natia lui grobiana nu cunoaste decat forta maciucii. Daca bestiile ciolovece te stiu fara maciuca, atunci te invadeaza.
  E bine ca UE incepe sa vada pericolul de la Kremlin……[Rumburak]

 10. Mie imi place mult la doamna ing genicolog Ursula. Le zice adanc da’ adanc de tot. Astept cu interes primele tancuri electrice cu fotovoltaice si vartelnite pe turele. Jos comunizmu’!

 11. să producă, dar să fie arme curate și prietenoase cu mediul… nu ca alea din Coreea și Iran.

 12. UE se va intoarce la Rusia, prin tradare!
  Chiar si Britsii vot trada!
  E stabilit, dar inca se mai prefac ca joaca occidental!
  SRI ce va face, cum vor muta, dar SIE si MAI?!:)))

 13. Vezi fă să faci arme bio, din alea biodegradabile cu propulsie electrică altfel nu atingem targheții de codoi și pe mașinile noastre o să dai vina

 14. Haraso tovarasie ! Noi dam banii, iar Franta si Germania ii iau ca sa-si puna in functiune si sa-si dezvolte industriile producatoare de armament.

 15. „Ea a mai spus că, dacă va fi realesă în funcţia de preşedintă a executivului european, va crea noul post de comisar pentru apărare.”
  Globaliştii nici nu-şi mai ascund intențiile, le trãmbițează în gura mare prin Forumul Davos, UE, NATO, ONU, OMS etc şi se cred suficient de tari încât să nu le pese de interesele popoarelor.
  Aveți griją la vot, că poate vor fi ultimele alegeri!!! Peste 4 ani va vota Inteligența artificială în locul vostru, dacă veți dovedi că sunteți atât de proşti!

 16. O să faceți un mare rahat în Ucraina, ticăloaso agentă a Licuriciului! În care Ucraină? Aia căreia rusul îi va lua și ieșire la mare după care îi va instala guvernator rus ca să nu mai aibe surprize neplăcute pe viitor? V-ați bătut joc de poporul ucrainean și le-ați făcut țara țăndări cu infiltrații voștri care au zgândărit cu insistență ursul. Iaca l-ați scos din bârlog pe dl. URS! Ia mai băgați-l acu la loc, cretinilor!

 17. UE pompeazaa bani la aia care au industrie de armament, nu la niste sarantoci ca romanii, care si-au distrus industria de aparare, intrucit era ceausista. Mai producem niste pistoale si cartuse, in rest nimic. Nici despre cooperarea cu Rienmetal la fostul 23 August, nu se mai zice nimic..

 18. Dezaxata asta are călduri de la prafuri de peste Balta Mare și trebuie scăpat de ea ca și de toți neoconii lumii care inventează doar RAZBOAIE și PSIHOZE cu gândul la și mai mulți țechini !!!

 19. Inarmati-va cu diplomati, netarmurita intelepciune a poporului roman spune ca: „vorba dulce mult aduce” !

 20. Dupa ce a umflat buzunarele fabricantilor de vanccinuri acum Ursula face jocurile complexului militar. Codruta mai lucrezi acolo ?

 21. Ar trebuii sa ne dam seama ca aceasta Comisie Europeana ,a nenorocit intreaga Europa ,a aduso in situatia care in loc de pace si liniste ,trebuie sa ne gindim la razboi si moarte .Aceasta Ursula von der Leyen dupa ce a facut afaceri in perioada cit a raspuns de armata germana ,sa apucat de afaceri cu vaccinurile ,iar acum cu vinzarea de armament.De pace liniste si securitatea europenilor ,nu ii pasa si nu se preocupa .Revoltator este faptul ca doamna afacerista ,isi mai doreste inca un mandat la Comisia Europeana.

 22. Pai daca Ue e sucursala judenilor, adica a ideilor amerloci…..normal nu ….

 23. Versurile Imnului Europei, oglinda fidela a politicii sale, nu-i asa dragi urcaci și stimați tovarăși și pretind americani. E clar. Ursula simte zi de zi iubirea lui Bideu și ca atare se manifesta precum Valile Roaita. Trage de manivela bideului ca sa suiere cu toată energia din el în pas de război și vaccinuri. Ambele sigure și eficiente. Concluzia: Dacă nu-ti faci vaccinul și nu susti războiul riști sa fii condamnat pentru dorința de pace in Europa și in lume.Traiasca bideul războinic alături de Xenia Ursula, prințesa războinica.
  Slava tie stea ( a lui David, fireste) curata
  Voie buna pe Pamant
  Sol din rai cu Soare sfant
  Vraja ta aduce iara
  Pe popor langa popor
  Toti pe lume, frati noi suntem
  Unde vii usor in zbor.

  Cine a avut noroc
  De prieten bun sa dea
  Cine stie ce-i iubirea
  Langa noi cantind sa stea
  Fericit un suflet drag
  Te poate face pe Pamant
  Cine n-a simtit iubirea
  Plece dintre noi plangind.

 24. Metoda de promovare care s-a generalizat in epoca actuala este aceea prin care o paparuda este pusa mare shparla, mai ales daca are si alte vulnerabilitati pe langa faptul ca n-are treaba cu domeniul unde e pusa mare shparla. Aia executa cu sfintenie ordinele stapanilor, stiind ca nu are nici-un merit real pt care a fost unsa acolo si ca oricand i se poate da la cap cu vulnerabilitatile-i. Duduia asta face parte din randul paparudelor impinse in fata de americani, ca sa slujeasca cu abnegatie TABARA MILITARA AMERICANA numita UE.

 25. Întrebare retorică: Ce procent din miliardele de dolari pe care SUA și UE le trimit Ucrainei finanțează traficul de copii, recoltarea de organe umane și dezvoltarea vaccinurilor ca arme biologice în afara razboiului? Unul dintre procesele lui Epstein a dezvăluit modul în care Clintonii au fost implicați în rețeaua lui Epstein de trafic sexual cu copii din Ucraina. Clintonii sunt amici cu prima doamnă Olena Zelenskaya. Cunoașteți „fabricile de bebeluși” din Ucraina unde copii au fost crescuți pentru a sprijini afacerea de trafic sexual, precum și afacerea internațională lucrativă de recoltare de organe de la copii? Nu? Păcat. Guvernul SUA a lucrat împreună cu Big Pharma pentru a înființa laboratoare în Ucraina de cercetare a arsenalelor biologice și vaccinuri, folosind copii care au fost răpiți „legal” din familii pentru a servi drept cobai acestui tip de cercetare care „încalcă toate cele zece clauze din Codul de la Nürnberg din 1947”. Un cod pentru fraieri. Pe lângă sumele masive de finanțare guvernamentală trimise pentru a sprijini aceste întreprinderi malefice în Ucraina, creștinii evanghelici americani sunt, de asemenea, susținători puternici ai Ucrainei de când a început războiul cu Rusia. Sprijinul creștinilor New Age pentru Ucraina merge mână în mână cu sprijinul pentru statul sionist Israel, apoi pentru toate relele sionismului și globalismului care trebuie să fie oferite lumii. Nu trebuie să ne mire că porcul de Marghita delirează sociopatic pe aici.

 26. Europenii gresesc atunci cand ii considera pe englezi europeni, uitand de politica.
  Anglia nu este europeana, este un cap de pod al unui imperiu talasocratic mondial care n-are niciun interes ca Europa sa se conduca singura.
  Cu Rusia problema vecinatatii imediate se poate rezolva prin teritorii-tampon; dar in cazul Angliei numai sigilarea Canalului Manecii ajuta.
  De asemenea pentru o re-suveranizare a Europei trebuie rezolvata odata pentru totdeauna problema Gibraltarului. Nu este admisibil ca Imperiul Britanic sa controleze iesirea la Ocean a intregii Europe. Aceasta operatiune se poate rezolva terestru.
  Intr-o situatie similara se afla coltul de sud-est al continentului. Acolo turcii trebuie respinsi inapoi in Asia Mica; partea europeana a Turciei actuale trebuie sa redevina greceasca. Stramtorile Bosfor si Dardanele trebuie sa capete regim international, nu sa stea toata lumea la cheremul Turciei.
  Migratia dinspre Africa de Nord trebuie oprita si ferm descurajata pe viitor; numai asa se va evita pericolul kalergizarii europenilor.

  Dar in loc de toate acestea, cozile de topor din Comisia botezata „europeana” se preocupa numai de interesele americane.
  Asta arata si a cui idee si ai cui bani au fost de fapt in joc atunci cand Monnet si Schumann au initiat proiectul.

 27. Dacă vipera asta rămâne în funcție după alegerile din iunie, Europa devine lagăr de concentrare.

 28. @goguta de la 13:05 esti clona gogutza, vad ce se poarta pe aici clonarea nikurilor deci atentie mare la toti cei care posteaza.

 29. Cat era ministreasa de razboi in Germania era un fel de Orban/Ciuca/Citu primministru a ajuns armata germana in coada de matura.
  Liberalizarea in energie, greendeal si ce tine de politici verzi au facut energia de doua ori trei ori mai scumpa in Uniunea Europeana ca in America sau Asia la fel ce mai producea industria in Europa.

  Si-a adus aminte de „locuri de muncă bune”. De unde viseaza asta…razboinica Ursula baba si mitraliera ” otransatlanticistă convinsă” pe langa masini electrice o sa importe si obuze din China ca-s mai ieftine si sa-si reduca UE cota de dioxid de carbon.

 30. Deci cand Trump zice ca Europa tre sa bage bagi in inarmare e bine, cand Europa baga bagi e rau? Va hotarati prieteni?

 31. Înarmare,înarmare.Cu ce scop?Şi nemţii se înarmau de mare zor.Cu ce rezultat?Nu s-a văzut?

 32. O pace de vreo zece ani și colhozul dispare.. Pacea va intensifică „bătaia gandacilor” în gunoiștea bruxelleza..

 33. Nu „bani” pompează Ursula in industria de război cum nici in buzunarele industrie farmaceutice nu a pompat „bani”! Banii voștri îi pimpează, bani pe care voi i-ați muncit cu sudoareși pe care cei ca dânsa îi iau de la gura copiilor și părinților voștri! De ce? Pentru că sunteți proștii Europei

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.