Ultima decizie. USR se scutură de Lasconi

Lista USR pentru europarlamentare se modifică după scandalul Lasconi. Locomotiva partidului va fi Dan Barna. USR merge pe mâna lui Barna după ce acesta a pierdut în fața Vioricăi Dăncilă.

Anunțul privind ultimele modificări a fost făcut de vicepreşedintele USR, Claudiu Năsui.  Fostul lider al partidului, Dan Barna, va deschide lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, funcția retrasă Elenei Lasconi.

”Este ultima decizie pe care o avem în partid. Aşa cum arată lucrurile acum, rămâne Dan Barna”, a declarat Claudiu Năsui,  la Prima TV.

Este o decizie bună?

„Orice om are dreptul să îşi ia revanşa. La europarlamentare nu votezi un singur om, votezi o listă cu nişte oameni eligibili. Culmea sistemului este că majoritatea oamenilor sunt deja aleşi. Domnul Dan Barna intră în Parlamentul European cam orice s-ar întâmpa, pentru că USR nu o să ia sub 5 la sută, o să ia peste”, a spus Năsui.

Sunt foarte mulţi oameni foarte buni pe lista noastră 

„Întrebarea e cine intră la limită, acolo, pe locurile de mai sus, în funcţie de ce estimează fiecare. Cam 3,1 la sută înseamnă un mandat şi asta depinde de mai mulţi factori.

Eu zic că sunt foarte mulţi oameni foarte buni pe lista noastră, Cristina Prună care a câştigat locul 1 în alegerile interne ale USR pentru europarlamentare care cred eu că e o persoană care aduce foarte multe voturi USR şi care e o adevărată locomotivă”, a conchis liderul USR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

26 de Comentarii

 1. VIATA UNUI EVREU AMERICAN IN ISRAEL 1967 – din insemnarile lui de Jack Bernstein
  ”După două zile de stat la ele, m-am dus să petrec şase luni în kibutzul Ein Hashofet, unul dintre cele 150 de astfel de comune care funcţionează în Israel. Este important să menţionez că sistemul de kibutz din Israel este marxist, adus în Israel din Rusia şi Polonia. Aceştia formează acel grup de comunişti numit bolşevici. Şi mai departe doresc să evidenţiez, şi chiar să subliniez, că aceeaşi grupă de evrei ashkenazi comunişti-bolşevici care a emigrat în Israel a pus mâna pe conducerea sionismului în Israel şi,de atunci, domină viaţa politică a acestei ţări. Înapoi la kibutz. Până în anul 1967, întreaga muncă în kibutz era efectuată de către evrei. De atunci, toate muncile sunt efectuate de arabi contra unui salariu mizerabil şi de către voluntari de peste ocean. Membrii kibutz-ului primesc hrană şi îmbrăcăminte şi o mică sumă de bani pentru alte nevoi. Restul câştigului intră în casieria kibutz-ului. Fiecare din aceste kibutz-uri este afiliat unui partid politic marxist, de la socialist până la îndârjiţii de comunişti”.

 2. daaa, madam Pruna e adorata de electorat, la fel si Barna :))) acest partid se sinucide pe repede-nainte

 3. Totusi …. Ce cauta un om normal intr-o formatiune politica sekuristoida si anti-romaneasca ??

 4. DAN BARNA … mda !
  Cum e cu furtul din banii europeni …a reusit sa-l ascunda ?
  USR e un partid de anti-romanesc … daca nu ve-ti fi atenti ve-ti regreta …
  vorba americanului in vechime:
  „Doar un indian mortal-scalpat e un indian fara teritorii!”
  Eu sunt personal-neutru -> Voua: griji ce va doriti = ce permiteti intre voi !
  Vin vremi ultra nasoale ! Cu POGROAME ! 🙁 SHALOM !
  = V-a chiar

  „NINGE PE FED!”

  curand 🙁 🙁 🙁

 5. Cum e mai Nasui cu ” fara penali in functii publice „? Ca am semnat pentru. Si ” Locomotiva ” barna sau birna nu si-a rezolvat problemele din justitie ? Sau la Bruxelless nu-s functionari publici ? Sunt de aia ca Timmermans , Petrov & Co ?

 6. Dupa Dan Barna si Pruna Clotide si Macovei lipsesc sa fir conmpletata lista.

 7. Așa a hotărât Gyuri Soroș!…poate ne Spune *ula de unde vine litera „S”…!…

 8. Am ajuns la bancul ala de prin anii ’90 cu batranul care a vrut sa emigreze in Rusia. Intrebat fiind de ce, a raspuns:
  „Inainte de ’90 homsexualitatea a fost ilegala.
  Acuma e tolerata.
  Vreau sa plec pana nu devine obligatorie.”

  Iata devine incet-incet obligatorie.

 9. asa își vor înjumătăți procentele.
  În loc sa profite de dispariția PNL, ăștia trâmbiteaza cururi goale. Mai Drula, păreai un ins mai destupat.

 10. Niște loseri !

  Catalin Drula pwla mica si pocitania reta^rdata Raluca Paun pros^tituata transgender fără sani si fără c.ur, nu vor fi niciodată in primul tur la prezidențiale! Catalin Drula Raluca Paun pros tituata lgbtq.
  Au furat milioane de euro de la Useristii si din milioanele de euro subventie de partid si au distrus partidul.

  panaramele de pe lista de europarlamentare USR nu au făcut nimic notabil. Un fiasco. Un furt din bani publici. Sa pui tu unul necarismatic ca barna ca si cap de lista fara alegeri interne este penal: ii dai prietenului tău 600.000 euro pe care ii va câștiga ca euroParlamentar după ce soția a furat de la romani, ca angajata la OMV pe salarii de 1 milion de euro pana acum in fucntii pe care nu le merit stramba obeza si chioara, cu educație sub-mediocra, multa si cu doctorate plagiate si irelevante . Niste canalii ordinare.

  PSD si PNL niște corupți dovedibil, AUR, viitorul Usr in materia tzepe.
  Va ieși Geoana președinte ca independent. Sau poate va candida din partea curaj. Dacă se asociază cu oricare alte partide de mai sus își pierde orice sansa.

  USR este un partid anti-românesc!
  Fara dubii! Ei zic ca fura PSD si PNL. Ăștia fura mai mult decât zice Usr care protejeaza cei mai mari corupți. dar Multinaționalele fura si ele! străinii fura si externalizează profituri obținute prin sclavagirea romanilor sau furtul cotei de piața a antreprenorilor romani ajung la 30 de miliarde de euro.

 11. Nu vreau sa ma gândesc cata suferința a simțit Lasconi datorita scandalului creat in presa de postarea psihopatului mincinos si narcisic Drula in care spune clar ca a eliminat-o de pe lista ca apoi sa minta la tv ca Lasconi a vrut sa se retragă.
  Așa minte si in celelate situații când nici macar nu exista dovezi publice
  De când aștepta Catalin drula drizda sau pwla mica sa o elimine pe Elena Lasconi, mult mai populară decât el si urata cu mecla de baba fără sâni si fără cur transgenderul cu gono ree Raluca Paun Drula, “femeie” mai pocita si lipsită de feminitate decât asta n-am văzut, jur, care i-a spus sa o elimine pe Lasconi si sa distruga partidul împreuna cu Ghinea.

  Cel mai important, alegerile in Usr au fost fraudate de it-istii lui Drula si Ghinea ca sa iasă tabăra distrugătoare Drula Ghinea Barna si sa aibă monopol pe deczii si pe cei 10 milioane de euro subventie de partid.
  Frauda si furt – la pușcărie!

 12. „Nevasta” lui brula, pocitanie exemplara, cautati poze pe net daca va tzine inima…

 13. La o asa „concurenta”(inchipuita), PNL si PSD par a fi favorizati de USRisti, chiar din interiorul USR.

  Echipa condusa de Barna, desemnata de USRisti o gluma.

 14. AUR va fi votat masiv. Partidele de sistem vor fi votate de clientela fidela care iese la vot nu ca aia 80% care așteaptă sa fie furați.

  PSD si PNL sunt corupte, Usr este super toxic si periculos, in câțiva ani de putere, dacă păstrează formula actuala ajunge mai rău decât PSD si PNL.

  Votati curaj si SOS (sos atât timp cât nu trădează si face alianța cu AUR), ca sa mai echilibrati scena politica. Asta daca vreti ceva independent de sistem.

 15. Hoțul strigă ,hoțul !! Sloganul USR lui !!Bolnavi după fondurile UE! Un exemplu ,la Botoșani ,umflată de Raluca Curelariu ,consilier local usr si a umplut o pe maică sa și cumnată sa cu sute de mii de euro luate ILEGAL de la fondurile UE ,nerambursabile Și au deschis Master Dent și cabinet de înfrumusețare !!

 16. Drula Ghinea Barna Si-au bătut joc de munca pro-bono a oamenilor, inclusiv a lui octavian Berceanu, un om care trăiește doar cu <2.000 lei pe luna, care lucrează zi de zi, ca sa se lăfăie Drula &co in bănet si concedii 3 luni pe an si in restul săptămânilor sa lucreze doar o zi.

  Oamenii trebuiau sa-si recupereze partidul din calea distrugerii planificate de Drula Barna Ghinea. Ăștia au spart 10 mil. euro ca sa aduca Usr de la 19%, sau 30% potential, la 9%. Drula Barna Ghinea sunt oamenii securitatii care au infiltrat si distrus Usr.

 17. La Botoșani ,organele competente care ar trebui să verifice hoția acestei individe ,Curelariu Raluca ,consilier local usr…., dorm!!! Din interes ..😊

 18. O Gluma proasta: Usr lgbtq, Drula, pocitania Raluca Paun, Lasconi eliminată, ghinea cu contracte de 400.000 lei an de an, Berceanu si Vlad Dan Gheorghe marginalizati, stefanuta & alții exclusi, alegeri interne fraudate: sper ca acest partid toxic care a sabotat munca oamenilor ok din Usr si niciodată infracțiunile din parlament sa nu mai între in parlament in forma actuala. Nu in forma actuala!

 19. Ia lamuritzi mai întîi daca e stirpe de securist cu rang înalt…o fi doar o portavoce a ălora care se cred stpinii romnicai postdecembriste..
  Punctul doi ..ce meserie are domna și cam ce știe ea sa facă…de dat din clantza nu tine de foame sau denotă vreo competenta..
  E cumva o urechista…că și ailaltzi..

 20. Otavian Berceanu: NU recomand USR pentru europarlamentare si nici actuala condiucere a USR pentru guvernare.

  USR este sufletul opozitiei politice din Romania, opozitie dusa cu costuri mari impotriva unei clase politice feudale, prin comportament si decizii politice.

  Totusi actuala conducere USR da dovada clara de acelasi feudalism promovand liste din pix cu oameni din conducere care se votea ei pe ei, in loc de alegeri interne. Actuala conducere USR se pare ca are ca scop unic deprecierea politica a opozitiei modeste, dar reale. Conducerea USR duce USR la o aterizare fortata intr-o mlastina politica a partidului, in loc de o aterizare lina la guvernare. Eu imi continui munca in folosul oamenilor dar nu si in folosul unei conduceri politice feudale, care nu are nimic in comun cu idealurile generatiei mele, cel putin.

  Privatizarea USR:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=908568260715536&id=100046871111990

  Ca el sunt mulți alti, membrii sau oameni de buna credința care si-au donat timp si/sau bani si au fost fraieri ca Drula Paun Ghinea si Barna sa se îmbogățească. Nu uitați ca Ghinea primește de la Usr 400.000 lei pe an in timp ce alții mai inteligenți si Educați decât el cu rezultate mai bune nu au primit un leu pentru munca lor!

 21. Octavian Berceanu

  “Privatizarea USR S.R.L.

  La inceput a fost Cuponiada. Un cupon – un pic de bunastare, un drept la rezultatul muncii mele si a parintilor, fabrici si uzine. Fiecare am primit cate un cupon prin care am devenim actionarii avutului public. Doar cativa “baieti destepti” au strans cupoanele prin intermediul clanurilor care le cumparau prin intersectii si gari. Imediat am aflat ca deciziile nu ne apartin. Cand am venit cu cuponul, adica un vot, directorul, secretarul de partid si securistul de proximitate au venit cu teancuri de mii de cupoane. Atunci am realizat dimensiunea tepei.

  Ce a urmat?

  Privatizare rapida decisa de baietii “destepti”. Faliment si dizolvare. Constructiile demolate, instalatiile taiate pentru inox si fier vechi. Dezvoltari imobiliare.

  Ce am castigat? Absolut nimic pentru ca deciziile nu ne apartineau.
  Iar munca noastra a imbogatit doar niste securisti.

  Stare de fapt, USR 2016-2023: trag tare, donez bani, incredere, timp, energie si sanatate pentru un vot prin care sa decid soarta mea intr-o tara normala, fara securisti pe rit vechi. Ca mine inca cateva zeci de mii de suflete.
  Surpriza, in 2023! Ca membru USR constat ca tocmai s-a incheiat Cuponiada pe partid.

  Aflu ca USR s-a privatizat si nu mai am dreptul la vot. Aflu ca cei din conducerea USR au cumparat destule “cupoane” ca sa-si permita linistea de a privatiza USR-ul.

  “Desteptii” conducerii USR suspenda alegerile interne din 2023, le muta pentru 2025, apoi se voteaza ei intre ei pentru mandate de europarlamentari, inainte de a-i vota oricine altcineva.

  Ei se propun, ei se voteaza secret, ei merg mai departe sa ma reprezinte, sa decida in numele meu.
  Ei privatizeaza USR-ul, ca apoi, sa il treaca pe faliment si pe “imobiliare” politice.

  Ei salveaza Romania, pe rit vechi! “

 22. Octavian Berceanu:

  “Culmea e ca unul din lista de votati, chiar de imobiliare se ocupa, avand in acelasi timp si mandat de europarlamentar.

  Ma uit in istorie si vad ce teapa am luat cu prima Cuponiada si constat cat de izbitor seamana cu actuala Cuponiada din USR S.R.L.
  Concluzie: daca am fost pacalit o data, sa-mi fie rusine! Daca cineva incearca sa ma pacaleasca a doua oara, in 2023, sa le fie rusine!

  USR este prin esenta un partid care s-a ridicat din munca, de jos, fara smecherii si “baieti destepti”.

  Usor si fara galagie a fost preluat, pe rit vechi.

  Cum sa mai am incredere in cei care-mi inchid gura, pentru ca au ajuns la butoane? M-au suspendat de pe grupul principal de comunicare interna, In stil securist. Ca mine la fel si cu celelalte „cupoane” independente, neafiliate tribului conducator, liderului iubit.
  Cum sa te mai votez, cand prin votul meu ai ajuns la conducere si, prin decizia baietilor destepti din politica si economie, ai fugit din Guvern si ne-ai pus in brate gasca securistilor, inca 3 ani?
  Faptul ca USR se privatizeaza cu actionari principali din anii ’90, il lasa fara votul meu, pe rit nou, democratic!”

 23. Atentie, este important ce zice omul asta Octavian Berceanu.

  Cam așa se preia de securiști si corupți orice partid nou. Toate partidele cresc pe munca voluntara a noilor membrii care inca nu știu cum sta treaba si sunt furați.
  In Usr se îmbogățesc Ghinea, Barna, Drula cu pocitania fără sâni si fără c*ur Raluca Paun Drula numai la distracții prezenta si tocatoare de sute de mii de euro pe an de la Usr.

 24. Problema cu Pocitania Paun Raluca o pocitanie get beget la suflet, intelect si si la fizic, o pocitanie exemplara, este ca se lăfăie din banii furați de Drula din subventii si din veniturile lui de deputat de 15.000 euro pe luna pentu care drula nu a prestat nimic pentru romani, intr-un partid afacere pe care au preluat-o prin alegeri fraudate cu conturi /email-uri false !!!

  pocitania Paun Raluca drula, o puturoasa analfabeta, arată mult mai rău decât fosta nevasta a lui Ciolacu, femeie harnică, chimista, pe care zice cotidianul ca Ciolacu a lăsat-o pentru Sorina docuz cu sâni lasati, aflată la a treia căsătorie, pe care a cumparat-o cu contracte din fonduri publice pe partid de milioane de euro.

  Asta de fapt este important. Ca pe nimeni nu interesa cu cine se f*te Ciolacu. Important este ca a plătit-o milioane de euro din fonduri publice, in mod penal.
  A “cucerit/o “ oferindu-i milioane de euro.

  Drula Ghinea Barna si-au bătut joc de munca pro-bono a oamenilor, inclusiv a lui octavian Berceanu, un om care trăiește doar cu <2.000 lei pe luna, care lucrează zi de zi, ca sa se lăfăie Drula &co in bănet si concedii 3 luni pe an si in restul săptămânilor sa lucreze doar o zi.

  Oamenii trebuiau sa-si recupereze partidul din calea distrugerii planificate de Drula Barna Ghinea. Ăștia au spart 10 milioane de euro ca sa aduca Usr de la 19%, sau 30% potential, la 9%. Drula Barna Ghinea sunt oamenii securitatii care au înfiltrat si distrus USR.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.