Ultima mutare. Cherecheș, solicitare prin avocați

Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA când încerca să dea o sumă de bani mamei uneia dintre judecătoarele din completul care soluţionează dosarul în care edilul este acuzat de mită.

Ea se află în arest preventiv, în timp ce edilul din Baia Mare, care s-a disociat și de ea, și de soție, pe motiv că i-au făcut un rău  încercând să îl scape de un verdict defavorabil, așteaptă verdictul  pe 24 noiembrie.

Până atunci ar mai fi timp pentru o mutare. Prin avocații săi, Cherecheș cere strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cluj la o altă instanță.

Avocații vor avea misiunea să ofere instanței motive plauzile pentru a accepta cererea.

Soacra lui Cherecheș i-ar fi oferit mamei judecătoarei 50.000 de euro reprezentând o parte din mita promisă pentru o soluţie mai favorabilă în dosarul ginerelui său.

Întâlnirea ar fi avut loc într-un restaurant dintr-un mall din Cluj-Napoca.

Curtea de Apel Cluj a amânat pe 19 octombrie pentru 24 noiembrie pronunţarea în dosarul lui Cherecheş.

Pe 20 mai 2016, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cherecheş într-un dosar în legătură cu săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită, în formă continuată. 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

12 Comentarii

 1. Primarului Chereches i se asculta convorbirile pana la rudele de gradu 7. DNA si SRI lucreaza din greu. Este nevoie deoarece trebuie eliminat, din politica cel putin, pe veci…El a deranjat rau de tot un ambasador merican , drept pentru care a ajuns in temnita , in numele luptei anticoruptie…Bai,arenii l-au votat in temnita fiind si a iesit. Iar acum prin afirmatiile cu ocazia implinirii a 100 de ani de la infiintarea Jandarmerie din MMaramures , si-a pus singur funia de gat . Cautati pe net si veti gasi cum i-a luat in raspar pe slugile strainatatii, de la Avocatul Boborului pana la Seful SRI. Jocul cu moartea este asta !

 2. Este absolut logică judecarea la o altă Curte de Apel. Istetii de la CA Cluj nu au aprobat nici cererea de abținere a judecătoarei denunțătoare. Aveți idee ce noțiuni elementare de Drept au cei de la CA Cluj care au refuzat retragerea din comptetul de judecată a denunțătoarei ? Pai cum istetilor de la CA Cluj, poate sa fie considerată imparțială prezenta denunțătorului în completul de judecata? Adică denunțătoarea îl judecă pe denunțat ? UNDE ați învățat voi asta, la celebra Facultate de Drept din Cluj (D.Cantemir) unde-i decan unul cercetat de DNA în 4-5 dosare, evident acum TOATE prescrise… și cu nevasta condamnata pentru corupție?

 3. Obiceiul asta cu a se muta dosarul de la o instanta la alta ,ar trebuii sa nici nu existe in Romania.Sa intrebat cineva care sint motivele pt. care inculpatii solicita mutarea dosarelor la alte instante de judecata ? Atita timp cit exista un dosar cu probe si martori ,la fel o instanta de judecata corecta care judeca fapta respectiva exact dupa ce exista in dosar si la fel conform constitutiei tarii,pt. ce trebuiesc mutate de la o instanta la alta aceste dosare ? Interesant este ca nici Ministerul de Justitie si nici Parlamentul Romaniei, nu vor sa stopeze aceasta practica .

 4. S-au acordat celor şapte ţărani români care i-au prins pe Horea şi Cloşca diplomele de eliberare din iobăgie şi suma de 600 ducaţi, iar pădurarului Meltzer suma de 100 ducaţi. Protopopului Iosif Adamovici, care a contribuit la prinderea lui Ursu Uibaru, o medalie de aur şi 30 de galbeni, iar locuitorilor din Lupşa, care l-au prins pe acesta, suma de 70 de galbeni care să fie împărţită între ei[

 5. Prin trădare, la 27 decembrie 1784, de către pădurarul Anton Melzer din Abrud [1], Horea și Cloșca au fost prinși în pădurea Scorușetului din Munții Gilăului. Academicianul David Prodan amintește că, în momentul prinderii, „Horea scoase o mînă de hîrtii din sîn și le aruncă în flăcări. Țăranii, ocupați fiind cu legarea, nu le-au putut salva[11]”. Este vorba despre țăranii Ștefan Trif și Nuțu Matieș, alături de alți 5 țărani care au participat la prinderea lui Horea. În 30 ianuarie 1785 a căzut prizonier și Crișan, vândut de nouă țărani din Cărpeniș, căpeteniile lor fiind preoții ortodocși din acel sat, tată și fiu (Popa Moise/ă și Popa Moise/ă cel Tânăr)O SCRISOARE PENTRU GH SIMION

 6. Prin trădare, la 27 decembrie 1784, de către pădurarul Anton Melzer din Abrud [1], Horea și Cloșca au fost prinși în pădurea Scorușetului din Munții Gilăului. Academicianul David Prodan amintește că, în momentul prinderii, „Horea scoase o mînă de hîrtii din sîn și le aruncă în flăcări. Țăranii, ocupați fiind cu legarea, nu le-au putut salva[11]”. Este vorba despre țăranii Ștefan Trif și Nuțu Matieș, alături de alți 5 țărani care au participat la prinderea lui Horea. În 30 ianuarie 1785 a căzut prizonier și Crișan, vândut de nouă țărani din Cărpeniș, căpeteniile lor fiind preoții ortodocși din acel sat, tată și fiu (Popa Moise/ă și Popa Moise/ă cel Tânăr)O SCRISOARE PENTRU GH SIMION…NEAMURILE ÎȚI MĂNÎNCĂ CAPUL

 7. Doamna in alb nu are sholdul prea deplasat? Iar domnului Bodea vreau sa-i scriu da popa Moise era greco-catolic, asha stiam.
  Da nu-i bai acum.

 8. „Avocații vor avea misiunea să ofere instanței motive plauzile”

  -gratis motive,
  „Tara mica. Mese putine”, Gheorghe Dinica.

  baia-rahat-la-tava-mare:
  are cu tot judetzu ala 400’000 de paduchioshi
  si cam tot pe atatia infractori,
  mai putzin din cat are oricare dintre sectoarele penitenciare ale Bucurestilor.

 9. De cand cu libertatea si democratia adusa pe capul romanilor de serviciile vestice s-au ‘emancipat’ pana si paduretii moroseni. Inainte falsificau doar palinca ca si vecinii lor din Oash.

 10. Daca-l judeca aia care a reclamat la DNA, il haleste cu fulgi cu tot……[Rumburak]

 11. un om bun sau nu, a facut sau nu, totusi localnicii l-au apreciat si i-au dat cateva mandate de cand exista acest proces, cautand dupa imagine am descoperit cata ura poate fi intr-o ziarista, stiind ca ”strainii” vor marsa la ”urletale” ei disperate ma refer la Ioana Hurdea, care crede ca noi nu stim si in orasele noastre locurile pitoresti sunt folosite dupa cununia civila pt foto. In ura ei a considerat ca a confiscat „Campia tineretului” pt ca N minute sau o ora locuitorii sau cunoscutii au vrut sa-si vada primarul, acuzatul, etc. in ziua cununiei…nici meseria sotiei nu trebuie sa te deranjeze pt ca engleza e la moda sa fie numiti designer, hair stylist, orice meserie este onorabila si faptul ca-i spune „croitoreasca de perdele” arata invidia teribila care o macina. Vreti nu vreti omul era o partida serioasa de aceea si necesitatea unei rochii mulate si crete in acelasi timp daca era mai lunga ar fi ascuns mai bine ceea ce voia sa nu se observe…poate daca nu intra in politica avea o viata linistita mai ales ca are o mama priceputa atat profesional parca are cabinet cat si in afaceri. Vreti nu vreti unii in anii ’90 cand noi ne uitam daca lucram sau ajungem in somaj altii cu pacanele, cu negotul au adunat mult si au prins ocazia cand o parte din avutia tarii s-a vandut, unii au castigat altii au pierdut, asa ca fiecare cu viata lui…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.