Ultima șansă înainte ca radicalii să preia puterea

Germania se confruntă cu un influx fără precedent de imigranți ilegali, în special din țări musulmane care nu se împacă cu cultura occidentală, iar partidele tradiționale trebuie să rezolve această problemă înainte ca alegătorii să aibă mai multă încredere în formațiunile radicale și să le ofere or controlul, avertizează fostul ministru german Jens Spahn, un lider al Uniunii Creștin Democrate ce a fost considerat potențial succesor al Angelei Merkel.

”În Germania intră în fiecare zi o mie de imigranți ilegali. O mie în fiecare zi”, a spus Spahn, ministru al Sănătății în perioada 2018-2021, într-un interviu pentru Bild. ”Mulți oameni nu sunt conștienți de amploarea responsabilităților când mii de oameni, în total milioane de oameni, vin în țara noastră din zone culturale atât de diferite”, a spus Spahn, criticând relatările distorsionate din presa de mainstream despre acest fenomen.

”Unu la sută din întreaga populație afgană din lume se află acum în Germania”, a spus Spahn, atrăgând atenția că o parte a Afganistanului trăiește încă în Evul Mediu și că asta ”își lasă amprenta asupra Germaniei”. ”În această zonă culturală islamică, ura față de evrei, agitația împotriva homosexualilor, lipsa egalității între bărbați și femei sunt parte din cultura cotidiană”, spune Spahn, adăugând că nu sunt multe țări majoritar musulmane în care oamenii de alta religie să aibă o viață ușoară, în care femeile să aibă drepturile bărbaților și minoritățile sexuale să fie protejate.

Spahn este îngrijorat că CDU a tăcut atunci când partidele radicale, precum Alternativa pentru Germania, au început să tragă semnale de alarmă cu privire la imigrația ilegală, un fenomen care a explodat chiar în timpul guvernelor Merkel. Asta a dus la pierderea alegătorilor și abia apoi la încercări ale CDU de a adopta poziție mai dură față de imigranții ilegali. ”Indiferent că este vorba despre imigranți sau despre gestionarea comunităților musulmane, tot ce auzim sunt explicații că nu putem face ceva. Putem să le explicăm oamenilor încă zece ani de ce nu putem face ceva. Însă, la un moment dat, vom ajunge într-o asemenea mizerie, încât alții se vor ridica și s-ar putea să o rezolve foarte radical”, a atras atenția Jens Spahn.

”Acum este ultima noastră șansă. Se va termina și cu CDU, pentru că, dacă și noi ne vom pierde credibilitatea, atunci vor rămâne doar radicalii”.

Presa criticată de Spahn vede alte soluții pentru stoparea ascensiunii extremei drepte în Germania. În loc de modificarea politicii imigrației, Der Spiegel propune interzicerea finanțării partidului Alternativa pentru Germania, în vederea ”întăririi democrației”. Iar aceasta este o abordare blândă, câtă vreme o serie de politicieni germani au cerut chiar scoaterea în afara legii al acestui partid, tot pentru ”întărirea democrației”.

Primarul orașului Tubingen, un fost membru al Partidului Verde din Germania, s-a declarat  de-a dreptul înspăimântat de propunerea făcută de Der Spiegel. Ca și Jens Spahn, el crede că aceasta nu este o soluție viabila și nici democratică. ”Propunerea ca lupta împotriva AfD să se duca prin crearea de dezavantaje pentru acest partid, prin reguli de procedură, anularea finanțării și, în cele din urmă, prin interzicerea lui este cu adevărat periculoasă”, a scris Boris Palmer, pe Facebook.

Primarul din Tubingen consideră că articolul publicat de Der Spiegel are următorul mesaj: ”Alegătorii sunt proști. Dacă nu votează cum trebuie, atunci vom schimba regulile până când ne va conveni rezultatul alegerilor”. Boris Palmer a avertizat că o asemenea abordare poate afecta ”fundamentul constituțional” al republicii.

Soluția ar trebui să fie ”politici care să rezolve problemele și să arate că oamenii sunt luați în serios”. O creștere a veniturilor cu 12%, inclusiv pentru refugiații ucraineni nu ar face decât să provoace și mai multă revoltă în rândul germanilor care muncesc, a avertizat Palmer. ”Chiar și acum, germanii care muncesc din greu cu normă întreagă rămân la finalul unei luni doar cu 300-500 de euro mai mult decât ucrainenii care își primesc subsidiile, locuința și alte beneficii”, a spus Palmer, atrăgând atenția că în acest fel se va ajunge la o societate în care munca nu va mai avea valoare.

Primarul din Tubingen a mai vorbit despre ”dezastrului din școli”, despre politica migrației și legile pentru incluziunea imigranților, despre trenurile care nu mai circula când ninge, dar nici după ce viscolul se oprește. Toate acestea sunt exemple care arată că politicienii germani nu-i mai ascultă pe alegători. ”Și te mai întrebi de ce oamenii fug de politicieni”. ”Dacă ninge, trenurile nu mai circulă, iar daca nu ninge, ele tot nu circulă”, a maspune Boris Palmer.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18

19 Comentarii

 1. S-ar putea ca USA sa fie judecata la ONU pentru distrugerea NORDSTREAM (care-i acum cu „batista pe tzambal”) daca pierd
  TRADATORII de azi la guvern la TEUTONI !
  Depinde de cat de rau intra nemtii-n RECESIUNE … si de cat de massiv castiga rusii in razboiul PROXY cu NATO !

  PS: Mai are NATO vre-un rost decat de-a TOCA BANI 😀 … dacaki bat rusii de … plang astia de rusine ! 😀

  V-am zis DIN PRE-TIMP … credeti in MISHTEAUX !
  (nici nemtii de altfel „HARNICI” dar nu prea destepti 🙁 , SE VEDE unde-s economic azi dupa investitia talamba in amgirile unui „LEBENSRAUM IN OSTEN” 😛 n-au crezut in scandalul lor „intern” prezis de marele M.)

  IQ=?
  😉

 2. IO crecțca SE vreasa se ajunga la Puterea ȚRADICALILORȚ.

  Apoi, Razboi CIVIL …/
  Apoi Pacificare cu Mercenarii ISLAMISTI adusi din 2015 incepand, de catre Mutti Merkel, CRIMINALA

  Apoi, ghici „Cine vine la „CINA” ” cu Fripturile din CARNEA Europei FOSTA Leagan al Civilizatiei CRESTINE.

  IO NU ghicesc Neam !
  Neam NU ghicesc !

 3. Mutti Angela a deschis portile Germaniei, in mintea ei credea ca musulmanii trag la saiba, nu l-a intrebat pe Macron cum sta treaba. Au o singura sansa, sa umble la Pilonul 4 de ajutoare sociale, cele care se dau celor care nu vor sa munceasca si scapa de ei in Suedia, unde au nevoie sa le faca-copii.

 4. R.I.P. Germany!
  Germania e terminata. la fel si restu europei. cand se nasc mai multi copii imigranti decat nemti, nu mai exista cale de intoarcere. va invit sa vizitati parisu de exemplu.. toti politicienii, ziaristii.. sunt tradatori sau alta etnie.

 5. Prostii ! Musulmanii pot fi creshtinatzi iar cei care refuza arshi pe rug. Conform Inchizitziei arderea pe rug este doar o masura extrema care se aplica doar celui care a refuzat de doua ori sa devina creshtini. Prima data se sanctzioneaza doar cu un avertisment shi o internare temporara la manastire unde respectivul trebue sa se creshtineze. Abea la a doua abatere e necesar rugul.

 6. Partidele ,,tradiționale” îs corupte de hegemonul de peste ocean,nici o șansa nu mai au chiar dacă impun dictatura așa cum ar vrea doar ca să nu piardă ciolanul.Nici cele extremiste nu sunt o soluție dacă nu sunt trașo la răspundere a vinovatii in frunte cu cârnatul care e acum premier si ticăloasa șefă autopropusă de la Bruxelles.Dacă nu ajung ca Leana cu Ceaușescu poporul nu va fi mulțimit și vine sfârșitul inevitabil.

 7. „Musulmanii pot fi creshtinatzi iar cei care refuza arshi pe rug” [Munteanu]

  Puhhh la asta nu m-am gandit !

 8. „PENTRU CINE MUNCESC HARNICII ȘI ORGANIZAȚII EUROPEI ? PĂI NU ERA MAI BINE SĂ FI FĂCUT „KINDERI” NU SĂ VĂ DAȚI MARI DOMNI ! ACUMA TĂCEȚI ȘI ASCULTAȚI! DACĂ NEMȚOAICELE MAI FAC, SĂ AIBĂ GRIJĂ -SĂ NU-I IREGISTREZE ABDUL CI… ALBERT”!

 9. De Sorosism incep sa fisureze Germania, Canada e de aemenea UN mare Ghetto

  Where to go, where to go, acolo unde nu rahat multi culti

  Stiu … Isra..HELL

  LMAO

 10. Germania are acum cel mai slab si cel mai PAGUBOS guvern.In 35 de ani in germania nu am vazut asa o catastrofa de guvern.La viitoarele alegeri votul merge la AFD(Cu toate ca nu e mare lucru cu ei)din protest.Dar cel mai rau este ca si acum sant multi nemti care voteaza catastrofele de VERZI care au daramat totul.

 11. De ce nu vin „teroristii” in Romania, ba ii apuca plansul cand afla ca s-au ratacit pe la noi ? Motivul este simplu: sunt atatea hartii de facut cu astia de politistii de frontiera se enerveaza si bat la ei (cu saci cu nisip, sa nu lase urme) sa afle toti sa nu mai vina pe la noi ! Nemtii, fraieri, le dau 700 euro pe luna, de caciula.

 12. daca argumentul tau pentru care aia trebuie opriti e ca urasc evreii si homosexualii atunci iti meriti soarta.

 13. Greseala capitala facuta de nemti, e ca au ales sa nu creada ce le-au zis parintii si bunicii lor. au ales in schimb sa creada in balivernele satanisto-globalistilor transelgebetisti.
  Ei vor disparea de pe fata pamantului lafel ca alte popoare dealungul timpului. Hasan Ibrahim si Mohamed vor rescrie istoria astfel incat nu va sti nimeni de ei. Ultimadata rescrierea istoriei sa facut in perioada 1400-1600. Toate cartile vechi au fost arse, editate, adaptate.. tot ce avem acum e doar traducerea si adaptarea cartilor grecesti, latine. nu exista nicio carte originala

 14. In anii când Occidentalii creștinau cu forța triburi de băștinași un lider băștinaș a întrebat de ce fac asta și ce câștigă din treaba asta ? Iar când liderii armatei au spus că primesc recunoștință materială liderul băștinaș a spus că acest lucru nu poate aduce nimic bun dacă au ajuns să pună valoare pe obiecte le va aduce numai probleme și a încercat să le explice ce probleme au existat in comunitatea sa cu lucrurile „valoroase” și la el in trib erau interzise educați fe mici să nu pună preț pe obiecte…

 15. Nemtii sunt pe targa in drum spre reanimare. Probabil ca sefii lor au si probleme cu intelegerea daca nu realizeaza acest adevar.

 16. Cine ar fi crezut că Germania va deveni mahalaua Europei? Ai grijă România! Lăsați naibii laoparte corectitudinea politică și faceți ordine!

 17. Muslimii nu sint singuri ca nu se impaca cu cultura occidentului. Evreii israelieni, acuma,sint fericiti producind primul genocidiu de copii din istoria si isi sterg fundul cu cultura occidentala. Acum numai 75 de ani nemtii lui Hitler au facut acelasi lucru. Pe de alta parte, nici africani nici arabi nici afgani sint vinovati ca nemtii au devenit ne putintiosi sexuali si ca nu au interes pentru relatii sexuale cu sotiile lor si, deci, nu au copii. Spaniolii din resorturi turistice din Spania stiu ca ajunge sa se adune citiva nemti, sa bea citeva beri si sa se imbate si fac scandaluri si batai gigantice, intre ei si cu ceilalti turisti, incit trebuie sa vina armata sa controleze situatia. Asta e impacare cu cultura occidentala? Si sclavizarea muncitorilor straini de catre intreprinderi din Germania?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.