Ultima turlă, la biserica lui Becali

Ultima ctitorie a lui George Becali din 2020 încoace urmează să fie finalizată la începutul acestui an. Biserica se află în Zona Pipera-Voluntari și chiar în aceste zile se lucrează la ultimele detalii, după cum au surprins paparazzi EVZ.

Biserica pe care George Becali o construiește este aproape finalizată.  EVZ a surprins momentul în care se lucrează la ultima turlă aurită.

Lăcașul de cult este realizat în stilul bisericilor rusești. În spatele lăcașului se va afla un hotel unde vor fi cazați preoții care vin să slujească în capitală la cererea lui Becali.

”(…)e făcută pentru 3.000 de ani, nu pentru 300 de ani. Cu foiţă de aur, cu vitralii… Va fi cea mai frumoasă biserică făcută în ultima sută de ani. Din toată zona Balcanilor.

În lume nu cred că a făcut cineva atâtea biserici din banii lui ca Gigi Becali. E recordman mondial. Sigur. Nu există nimeni.

Costă vreo 20 de milioane, cu tot cu teren. 20 de milioane pentru Gigi Becali sunt ca 100 de milioane pentru mine şi pentru tine 500 de milioane. Aproape imposibil. Nici nu poţi să ajungi la chestia asta. Pentru că pământul unde are el este 1.000 de euro metrul. Şi el are vreo 3.000 de metri. Nu pământul costă mult, ci construcţia”, a spus Dumitru Dragomir, potrivit Fanatik.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

9 Comentarii

  1. Felicitari Gigi! I-ai intristat rau pe pocaitii cu baracile lor.

  2. Chiar imi lipseau noutatile despre infractorii recidivisti Bekali si Mitika. Cat mai repede s-un articol despre albaneza dopata Simonika.
    Rumenii adora hotii si tanjesc sa fie ca ei.

  3. Turle în Stil Moscovit ?
    Spumegă trolacii Urcaci și Rusofobii, măRog…🤣

  4. Este și în Sibiu o biserică numită A lui Becali. La Bisericile Ortodoxe nu se potrivesc vitraliile Lucian Blaga descriind diferența între conceptul și trăirea din biserică la “sofianic” (de la biserica Sfânta Sofia din Constantinopol) și “gotic. La arhitectura sofianică biserica este largă și mai joasă lumina pătrunzând prin ferestre netulburată, pură dând sentimentul că în timpul Liturghiei Dumnezeu coboară printre credincioși. Hristos în mijlocul nostru. La arhitectura gotică biserica este mai îngustă și mult înaltă cu geamuri cu vitralii, lumină pătrunzând filtrată totul dând sentimentul că în timpul Liturghiei credincioși se înalță la Dumnezeu. Din păcate cei de la Monumente Istorice nu sesizează și nu se implică contra “hărniciei” unor preoți care au început să schimbe geamurile cu geamuri de termopan, cu vitralii, să schimbe candelabrele originale cu candelabre mari care acoperă iconostasul.

  5. –NU VĂ PLACE? OCOLIȚI-O ȘI FACEȚI ȘI VOI ALTE BISERICI SĂ VĂ PLACĂ!

  6. daca diriginte de santier a fost Mitica Dragomir,foita de aur e doar in imaginatia lui Becali

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.