Ultimatum pentru TikTok în SUA

Camera Reprezentanţilor a adoptat sâmbătă un proiect de lege care lansează un ultimatum către TikTok, ce prevede interzicerea aplicaţiei în Statele Unite, cu excepţia cazului în care reţeaua de socializare întrerupe legăturile cu compania-mamă ByteDance şi, în sens mai larg, cu China, potrivit AFP.

Platforma video este acuzată de oficialii americani că a permis Beijingului să-i spioneze şi să-i manipuleze cei 170 de milioane de utilizatori din Statele Unite. Această interdicţie trebuie acum validată de Senat.

Interzicerea TikTok ar „încălca libertatea de exprimare” a 170 de milioane de americani, a protestat sâmbătă populara reţea de socializare în legătură cu acest proiect de lege.

Într-un e-mail către AFP, un purtător de cuvânt al platformei a precizat că proiectul de lege privind interdicţia „ar devasta şapte milioane de întreprinderi şi ar închide o platformă care contribuie cu 24 de miliarde de dolari pe an la economia SUA”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Google cand intrerupe legaturile cu secret intelligence american services? Dar Microsoft? Dar Apple?
  Google la ora actuala este cel mai mare colector de date la nivel mondial! Cine e mufat la traficul de date al Google? Secret american intelligence services… Democracy and Rule of Law…

 2. Santaj pentru furt de propritate. Eu as opri activitatea in SUA, nu merita aia care permit asa ceva si se lauda ca-s „lumea libera”. Tirania profesorului Obama trebuie izolata, sa se stinga in duhoarea lui.

 3. ipocriti… guvernul federal si agentiile lui cumpara tone de date ale clientilor de retele de socializare din SUA, baze de date ale corporatiilor si nu doar din SUA. Mai mult, au inceput sa trimita echipe de STASI sa bata pe la usile cetatenilor… dar cumva, faptul ca Tik Tokul da si chinezilor e ceva rau. Eu unul in locul corporatiilor si retelelor astea de socializare as face publica fiecare cerere primita de la americani, si as anunta ca fac licitatie publica, cu strigare pentru baza de date a clientilor… sa vezi cum s-ar sesiza lumea sa-i dea in judecata si sa ceara judecatorilor sa dea ordin sa mentina secretul si informatiile private. sa vedem ce o sa mai faca atunci guvernele

 4. Cum sa opresti un reusit mijloc de intoxicare gratuit ?!? Obama confirma, daca ai pe unul care se pricepe sa faca nimic, fa-l profesor, sa-i invete si pe altii !

 5. Tiktok nu deranjeaza deoarece chinezi aduna datele personale ale americanilor. Deranjeaza prin continutul publicat, continut, care arata realitatea din Uniunea Socialista a Americii

 6. Atunci urmand acelasi principiu trebuie interzise si Microsoft, Google, Facebook, Twitter, Instagram, Yahoo etc. Este absurd! Fiecare atara are dreptul sa existe si sa se afirme pe lumea asta! Interzicerea Chinei nu este o miscare desteapta din partea Statelor Unite.

 7. Poate incearca BRISC interzicerea SUA … Obama nu stie in ce s-a bagat, o baga pe Michelle la presedentie. Pana si europenii s-au prins ca n-are cine sa-i apere de cea mai intinsa si cea mai nucleara tara si incearca sa-si faca propria armata. Noi inca visam, ca mosii si stramosii nostri aveau cea mai ieftina arma: arderea holdelor si otravirea fantanilor.

 8. ‘…reţeaua de socializare întrerupe legăturile cu compania-mamă ByteDance şi, în sens mai larg, cu China…’ – dacă e la chinezi, spionează; dacă este la ei, nu… Concluzia: ‘nimic personal, doar afaceri!’, vorba celor de la Holograf – ‘Banii vorbesc’…

 9. @maxtor, de ce trebuie distrusă China? Pentru că e altfel? Așa spune și Iranul despre Israel, că trebuie distrus. Popoarele asistă la o luptă între conducătorii lumii, dar nu cei pe care îi vezi la TV, Biden, Putin, Xi, Macron… ci cei din spatele lor. Napoleon nu a putut duce singur războaiele din Europa ci a cărat poporul francez care a luptat pentru ideile lui expasioniste. Propun să nu fim doar pioni în lupta dintre conducătorii lumii. Pionii sunt sacrificați mereu pentru interesele celor puternici. Poate, într-o zi, norodul se va trezi și își va da seama că timpul fanarioților a trecut.

 10. @maxtor. Cu tot respectul, fabulati in postarea Dvoastra. Sa nu se intample invers 🙂

 11. Bah liniste! Daca spionezi pentru americani e de cozonac cu mac, nuca si stafide. Daca spionezi pentru chinezi e de pork cu mult colesterol. Hai gura, democracy is bad for democracy!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.