Ultimul tango la Washington pentru Zelenski?

Președintele Volodimir Zelenski se află la Washington, unde încearcă să-i convingă pe congresmeni să voteze pentru un ajutor de peste 60 de miliarde de dolari pentru efortul de război al Ucrainei. Este a treia vizită a președintelui ucrainean la Washington de la începutul războiului. Cronologia celor trei deplasări spune ceva despre evoluția relației dintre SUA și Ucraina: prima vizită a avut loc în decembrie 2022, la circa 300 de zile de la începutul invaziei ruse; a doua vizită a venit în septembrie anul acesta, cuplată cu participarea lui Zelenski la Adunarea Generală ONU; a treia vizită vine la mai puțin de trei luni distanță.

În decembrie 2022, Zelenski a ținut un discurs în care s-a folosit calitățile actoricești, plin de referințe la istoria țării gazdă și a principalului finanțator al Ucrainei; a adus cu el un drapel de luptă al apărătorilor ucraineni ai Bahmutului pe care vicepreședinta Kamala Harris și lidera de atunci a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, l-au desfășurat în fața congresmenilor. Presa americană și din întreg Occidentul era plină de laude pentru militarii ucraineni, pentru liderul lor Zelenski și prestația sa în SUA.

CNN: obiectiv imposibil pentru Zelenski

Acum, la distanță de un an, lucrurile stau cu totul altfel. În decembrie 2022, CNN relata despre ”vizita istorică” a lui Zelenski la Washington. Acum, CNN vorbește despre ”obiectivul imposibil al lui Zelenski”, care încearcă să obțină deblocarea unui pachet de 106 miliarde de euro (finanțare pentru Ucraina și Israel, din care Kievul va primi cea mai mare parte). Zelenski va avea o întâlnire foarte importantă cu liderul republican al Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, după ce, în septembrie, s-a întâlnit cu predecesorul acestuia, Kevin McCarthy, care s-a ferit să fie fotografiat alături de liderul ucrainean, pentru a nu-și irita colegii din partid care se opun finanțării la scară mare a războiului din Ucraina.

”Este mai probabil ca Congresul să nu adopte în cursul acestei săptămâni ajutorul suplimentar pentru Ucraina, dacă nu se va ajunge la o soluție pentru întărirea frontierei SUA cu Mexic și la o foaie de parcurs pentru finanțarea guvernului federal în lunile furtunoase ce vor urma, cu dezbateri despre cheltuielile guvernamentale, cu o ancheta pentru impeachment-ul președintelui Biden și cu alegerile prezidențiale ce se apropie”, scrie CNN, care arată că administrația Biden mai are la dispoziție doar 4,8 miliarde de dolari pentru a aproviziona armata ucraineană cu muniție și  doar un miliard de dolari pentru a reface stocurile americane de muniție.

A treia vizită a lui Zelenski la Washington vine pe fondul unei acoperiri media mult schimbate a războiului din Ucraina. Pentru prima dată de la invazia rusă, presa vestică se arata interesată și de politica de la Kiev și începe să le ofere tribună politicienilor ucraineni din opoziție, în special din partidul fostului președinte Petro Poroșenko. Așa se face că Time publică articole în care surse apropiate lui Zelenski spun că președintele se ”autoamăgește” că Ucraina are încă șanse să câștige războiul cu Rusia. Au fost publicate și declarațiile primarului Kievului, Vitali Kliciko, cum că Zelenski devine un lider autoritar și începe să fie o amenințare pentru democrația ucraineană.

”Nu va fi niciun  NATO pentru Ucraina – nici acum, nici după război”

Ultimul atac la președintele Zelenski care și-a făcut loc în presa americană este din partea deputatului Oleksii Goncearenko, din partidul lui Petro Poroșenko. Nu este un politician neînsemnat, este membru al delegației permanente a Ucrainei la Consiliul Europei și fiul unui primar al Odessei din primii ani după independență.

”Din nefericire, nu va fi niciun NATO pentru Ucraina. Uitați de asta – nu se va întâmpla”, a scris Goncearenko, pe Telegram, în urmă cu mai puțin de o săptămână. El susține că mai multe surse de la Washington i-au spus că aderarea la NATO ”irită elitele din SUA” și Ucraina nu ar trebui să se aștepte la această aderare ”nici după război”.

Veștile nu sunt bune nici în ce privește ajutoarele americane. Goncearenko scrie că țara sa va primi ajutorul pentru care se luptă acum președintele Zelenski, însă acesta va fi ultimul. ”Peste un an, la finalul lui 2024, nu vom mai primi bani. Cel mai probabil, se va face trecerea de la cooperare la creditare. Ne vor oferi un împrumut. Nu ne vor mai da un grant care nu trebuie rambursat”.

Același Goncearenko mai scrie că aliații americani ”nu nu sunt fericiți” de fricțiunile dintre președintele Zelenski și șeful satutului major al armatei, generalul Valerii Zalujnii. Într-un interviu pentru Time Radio, Goncearenko îl atacă pe Zelesnki spunând că are tendințe autoritare și că, deși îl citează pe Churchill în discursurile sale din întreaga lume, nu se ridică la înălțimea lui Churchill ca lider de război, pentru că nu a raliat întregul spectru politic în jurul guvernului său.

”Dacă trebuie, vom finanța retragerea lui Zelenski în Caraibe”

Sunt oare reale aceste informații, sau sunt fabricate pentru a servi propagandei ruse? Cert este că ele își fac tot mai des loc în presa occidentală care până de curând susținea total regimul Zelenski și nu sufla o vorbă despre situația politică interna din Ucraina sau despre corupția la vârf de acolo. Presa vestică de mainstream pare sa nu mai cauționeze regimul Zelenski.

În plus, jurnalistul Seymour Hersh a publicat la începutul acestei luni un material în care arata că sursele sale din diplomația și serviciile americane spun că amintitul general Zalujnîi este direct implicat în negocierea unui acord de pace cu omologul său rus Valerii Gherasimov. Demersul a fost inițiat independent de președintele Zelenski, care este descris de sursele lui Hersh drept ”element imprevizibil”. ”Cei doi generali pot să continue discuțiile, iar Putin poate fi interesat să obțină un acord care va consfinți controlul Rusiei asupra Crimeii și a celor patru regiuni pe care le-a anexat unilateral. Însă Zelenski rămâne elementul imprevizibil. Oficialul american cu care am discutat spune că lui Zelenski i s-a spus: «Aceasta este o problemă care se rezolva între militari, iar discuțiile vor continua cu tine sau fără tine». Oficialul American mi-a mai spus că, dacă va fi nevoie, «vom finanța plecarea lui Zelenski în Caraibe»”. ”Cum poți să gestionezi o țară fără Produs Național Brut?”, spun sursele lui Hersh că este întrebarea pe care Zelenski o primește din partea aliaților săi.

”Poate să-și păstreze conturile offshore, dacă lucrează pentru pace”

Potrivit lui Seymour Hersh, lucrurile nu arată bine pentru regimul Zelenski nici când vine vorba de aliații europeni. În primăvara ce a trecut, Zelenski a planificat o serie de acțiuni îndrăznețe împotriva Rusiei, inclusiv bombardarea conductei Drujba, care duce petrolul rus către Ungaria, ocuparea unor sate din Rusia aflate în apropierea graniței și atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune. Planurile acestea au încălcat mai multe linii roșii stabilite de SUA și aliații europeni. La acel moment, statele baltice, Ungaria, Cehia și Polonia (cu un rol jucat și de Germania) au făcut presiuni asupra lui Zelenski pentru a ”găsi  soluție pentru încheierea războiului, chiar și prin demisia sa, dacă este necesar, pentru a permite începerea unui proces de reconstrucție”, scrie Hersh. Ce a urmat a fost însă o dispută dusă la nivel public pentru furnizarea de tancuri occidentale, rachete cu raza lungă de acțiune și apoi avioane F-16 și anunțarea unei contraofensive împotriva Rusiei, care însă nu a avut ca rezultat decât eliberarea a sub 1% din teritoriile ocupate de trupele Moscovei.

În primăvara acestui an, liderii din țările europene menționate ”au spus limpede că Zelenski poate păstra tot ce are – o vilă în Italia și conturile offshore – dacă va lucra pentru un plan de pace, chiar dacă va trebui să fie demis, dacă acesta este singurul mod de a obține un acord”. Câteva luni mai târziu, regimul Kaczynski din Polonia, mult mai antirus decât guvernul Tusk care se pregăteșe să preia puterea, a încetat să mai trimită arme în Ucraina, justificând decizia ca reacție la disputa comercială a importului de cereale ucrainene fără taxe.

O soluție pentru „elementul imprevizibil” Zelenski

Poziția liderilor europeni, așa cum reiese ea din informațiile lui Hersh, este confirmată într-o oarecare măsură, chiar la nivel public, de misiunea SUA la NATO, care a publicat, la finalul lunii noiembrie, un mesaj pe Twitter în care spunea: ”Suntem axați pe stabilirea condițiilor pentru o pace dreaptă, durabilă și sustenabilă”. Nu este deloc un mesaj încurajator pentru Zelenski din partea aliaților americani. În vizita la Washington, Zelenski trebuie nu doar să îi convingă pe congresmeni să ofere Ucrainei zecile de miliarde de dolari, ci și să-l mențină la vârful puterii de la Kiev, ceea ce pare să devină o misiune imposibilă. Calea cu cele mai multe aparențe democratice este cea a alegerilor prezidențiale (cerute, printre alții, de senatorul american Lindsey Graham), al căror termen este în martie 2024, dar care sunt împiedicate de legea marțială și nu sunt dorite nici de liderii opoziției ucrainene, care se tem că imposibilitatea organizării votului în anumite regiuni va spori riscul unor sciziuni interne mai mari. Pentru îndepărtarea ”elementului imprevizibil” Zelenski ar mai rămâne calea demisiei sau a loviturii de stat. Aceasta ar putea fi ultima vizită la Washington a lui Zelenski în calitate de președinte.

Apoi, regimul Zelenski, sau cel care îi va urma, va trebui să se concentreze asupra ajutorului pe care Ucraina îl poate primi din Europa, a cărei situație este mult mai complicată de cea a Americii. Interesele americane și europene în materie de energie nu aproape incompatibile; de fapt, criza din Europa a adus beneficii mari Statelor Unite, care au devenit furnizor de energie scumpă pentru aliații europeni în raport cu gazele din Rusia, iar SUA profită de relocarea companiilor europene în America, unde sunt atrase de investițiile masive ale guvernului federal și de costul mai mic a energiei.

Vocile europene care cer revizuirea regimului de sancțiuni impus Rusiei sunt marginale în acest moment, iar revenirea la business as usual cu Moscova în materie de energie pare puțin probabilă pe termen scurt și mediu. Însă ar trebui să ne așteptăm la alte forme de apropiere între UE și Rusia, iar drepturile minorităților în Ucraina ar putea fi o temă care să ofere Moscovei și UE teren pentru dialog. Poate că e vremea trecerii de la diplomația obuzelor la cea a drepturilor minorităților și la apărarea lor prin legi respectate de guvernul de la Kiev. Iar România ar trebui să fie cel puțin la fel de implicată într-un asemenea demers cum a fost în susținerea războiului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 14

26 de Comentarii

 1. cotidieni…putler nu vrea pacea cu europa…nici cu europa…vrea ocuparea europei de est

 2. Se pare că rușii au oameni peste tot, chiar și în presa americană. Cât despre titlul articolului mi se pare total nepotrivit. Ultimul tango la Paris e un film, de referință, dar doar un film. Zelenski este președintele unei țări în mare suferință care nu merită să fie ironizată.

 3. Olena Popko, Vika Bolota, rumburkak troll urkak, guitza ihnat svinya, eschiop/boul/j/s, prostia ingroapa haholia, mobilizare generala si la lupta in Avdiivka!! Panaramelor!

 4. Se pare ca America se elibereaza din jugul evvreilor. Sa speram ca nu va fi razboi civil. Asteptam sa se elibereze si Europa.

 5. Ucrainenii,elita acestri ţări,iau trădat pe ruși cu care aveau relații constrânse..economia Ucrainei era la 75% integrata cu cea rusă..Ucrainenii s-au vândut americanilor..rușii ii vor pedepsi aspru cum a mai fost..nimic nou sub soare..Posibil că România va avea granite cu Rusia..Relațiile economice cu Rusia vor fi foarte avantajoase pentru vecini.Rusilor nu le trebuie sa invadeze alte țări fiindcă nici nu trebuie…totul se va rezolva de la sine in folosul rușilor..sun îndoieli?

 6. Atunci o sa apara razboiul in Europa . Singura sansa ca Otan sa trimeata omuleti verzi si mercenari in Ucraina pentru a mentine o zona tampon 10-15 ani pana cand slavii se istovesc umanitar.

 7. „Acum, la distanță de un an, lucrurile stau cu totul altfel”

  Peste un an distanta, lucrurile nu mai stau !

  PS Tuasu cibernetician ROG nu inceteaza cu indicativele sale feminine, cred ca i-au facut un generator aleator.

 8. Criminalul nazist nebun Zelensky nu poate ramane ne-pedepsit pentru crimele sale: Assasinarea Dariei Dughina shi multe altele. Sunt shi multzi altzi nazishti la Kiev care vor trebui judecatzi la Nurenberg.

 9. Elena Popa spune:
  12 dec. 2023 la 16:46 ——–La fiecare opinie a dumitale dai dovada de incultura ,proasta educatie ,rautate ,frustrare si mare,foarte mare prostie.Ai incercat macar din curiozitate sa opservi cam citi cititori ai acestui ziar ,sint de acord cu toate prostiile pe care le debitezi in opiniile dumitale ,la fel citi te injura si fac misto de dumneata in fiecare zi ?

 10. De ce ultimul ?
  Il omoara ? Ii inchid gura … relativ la BURISMA !
  Au aflat cat stiu „elvetienii” dupa decodarea LAPTOP-ului DIN IAD ? !

  Nu ca zic … dar … vreu sa spun ! 😎😎😎

  Unde-s NULANDIERII dupa „7 octombrie” care deja i-a adus lui TRUMP (Q stie ce face!) … 5 din 6 SWING-STATES
  si … rau-de-tot… nu exista global nici-o sansa ca BIDEN (in cazul nabadailor din Israel , vezi BURSA IUDEIC 😉 interntionat si pre-meditat facute …butonul era in USA ! 😉 ) sa mai castige ceva !

  Rau e ca prin NULANDIERI se duce draQ-ului de suflet si partida democrata in USA !

  PS: -> asa e cand nu cred in PROPHETI !
  TRUMP dupa „Evenimentul MINNEAPOLIS!” care-i prin multe un eveniment temporar PARADIGMATIC in USA ( i-a distrus intaietatea in LUME si-a ridica RUSIA …acel trist si pre-premeditat EVENIMENT MINNEAPOLIS) … TRUMP crede in PROPHETI
  si se pare ca sub-sub-teran geniul lui Q … prin misteriosii „paianjeni din retea” il ajuta subtil „metafizic” sa …

  PPS: Cum e acum cu … SHAMANII SIBERIENI ai lui PUTIN ? … au puteri magice tinand cont ca ateist-materialistii-iudeic-americani pierd la toti indicii ?
  AUD ?
  Asa ca incxa nu credeti in STRANIETATEA misterios (pre-infoarmatului:) MISHTEAUX ?
  Oare dupa „NINGE PE FED!” ve-ti crede ? … sau se publica REZULTATELE acum ascunse ale
  TESTULUI LA STRESS al BANCILOR AMERICANE !

  USA ar avea un BANC-RUN azi daca s-ar afla ce inca se incearca a se carpi subteran ! Prin ajutoare de multi-miliarde
  date Ukrainei (insa „consumate” in economia bancara yankeie)!
  MDA ! Unele chestii nu vi le spun nici 1/1000, PENTRU PROTECTIA VOASTRA, (!), decat ca indicii-de-indicii … 😐
  ❤️❤️”NINGE PE FED!”❤️❤️
  IQ=?
  😉

 11. Leano, suferi de uscaciune? Foloseste Vagisan. Face bine si la creierasul tau cat nuca.

 12. STRANIU – MISTERIOS

  Dupa ce TRUMP a iesti public cu … „conspirationistii” QANON
  dintr-o data-i merge electoral GENIAL 🙂 de bine !

  Oare de ce … are si QANON forta SAHAMNILOR SIBERIENI care l-au salvat de la actiuni ne-gandite pe PUTIN ?

  Esti si mai straniu decat strtaniuoricum pari : HAHAHA
  Faza cu „pre-.informatiile-s” ce amai scumpa marfa
  si pe urma, nu-nainte
  TUN-ul pe BURSA IUDEICA … HAHAHA 😛 … a celor care stiau dinainte despre „Mi-e frica de … POGROAME!”
  imi da de gandit !

  Ceva pute gigantic in lumea PAPUSAHRILOR … lumea din spatele lumii vizibile PROST-MEDIOCRILOR !
  Mishteaux n-are cu cine ! „Sub nasul lor” … mda … desi a rade de prosti devine in timp PLICTISEALA pentru GENII ! 😛
  MISHTEUAX chiar e-un GENIU desi face totul 😛 sa nu pare ce-i … ULTERIORITATILE-L arata ca UNIC in PRE-cunoastere !

  ATENTIE -> BALCIUL e gata pana-n „27 dcembrie”
  LUMEA e mai absurd-metafizic decat pare … mecanicistilor 🙁 !
  IQ=?
  😉

 13. In definitiv ce a realizat pana la urma Zelenski?Si-a inchipuit ca inventatorii industriei cinematografice mai au un loc si pentru el pe scena pentru Oscar?L-au last sa joace pentru ca si ei au sperat ca entuziasmul ucrainean va invinge armata rusa.Nici entuziasmul soldatilor ,nici tehnica livrata de vest nu sunt de ajuns.Sunt incompetenti vesticii?Nu.Sunt parsivi cu propriile popoare prezentand mereu cate o opereta care stoarce bani chiar de la proprii cetateni.Rasul lor ii costa bani.Incapabili sa stimuleze rasul ei provoaca rasul ba chiar rad ca prostii si cand trebuie si cand nu,precum stewardesele.

 14. Măscăriciu’ TV criminal jîd Jale’n’sky NU VA OBȚINE nici 1 $ în plus la Washington, în primu’ rînd pentru că republicanii au războiu’ lor pă tema trilioanelor datorie, cu Bideul-bun-de-pușcărie dimpreună cu famigliia.
  Iar asta va face ca Jale’n’sky să fie dat-la-o-parte la Kiev, își va pierde total influența, și va sfîrși, sau spînzurat dă ukraineni dă prima krakă, sau ascuns în Karaibe la jîdu’ $$oroș pînă-l găsește NKVD ca pă jîdu’ Trotsky în Mehiko. Iar Rusia va ocupa ÎNTREAGĂ Ukraina! Pînă să se dezmeticească poolitrucii jîzi dîn Kongresu’ dă la Washington, Armata Rusă va fi la Vama Siret șî în portu’ Reni, în vilegiatură, și le va face semne mărinilor la Kogîlnikeanu! Dupe care va urma retragerea N.A.T.O. dă la DevetSelo……[Rumburak]

 15. Mishteaux nu e ca „ei” … el a promis ca nu va rade la urma ! 🙂
  Ai ideie cine stia de TUN-ul pe BURSA IUDEICA relativ la actiunile statului Israel dupa „POGROAME”-le atat de straniu PUNCTUAL (Q) anuntate ?
  Cum s-a trezit mossad-ul doar dupa saptamani ca „cineva” stoa prophetic exact ce va urma !
  Misteaux e straniu si prin anuntul unui real GENOCID la harapi inca din 7 octombrie (vezi arhiva COTIDIANUL)

  PS: Crezi si tu ca mishteaux desi-si pierde 😉 exagerat timplul p’acii
  e doar un simplu mediocru ?

  PPS: Nu judeca un GENIU dupa cum spune ceva …ci dupa cum devin realitate „PALAVRELE” lui !
  la urma de tot doar cine trece PREDICTIV (doar predictiv nu post-interpretativ) TESTUL-REALITATII
  poate fi numit de OBSERVATORII PASIVI … GENIU ! 😐 MISHTEUAX e un geniu pentru ca pe langa IQ are si … stranii „puteri” informationale … 😉 (GLUMESC? – reciteste-i comantariile IN TIMP ! IQ=? )

  AUD ?

 16. Oare Ciolacu a citit asemenea știri venite din țara/țările pe care o/le servește , atunci când declară cu multă emfază că este exclusă victoria lui Putin în Ucraina ?.

 17. 1.Seymour Hersh.iudeu american,comunist in tinerete are 87de ani, celebru in SUAdin tinerete pentru ‘sursele anonime’cu care-si asezona articolele de investigatie in intregime inventiile sale
  2. Oleksii Goncearenko, spion rus foarte bine acoperit cu o mica bresa intre 20002-2005 cand a fost ‘student’la 2002 la Financial University under the Government of the Russian Federation in Moscow:)))))adica FSB
  nu mai puneti botul la toate mizeriile

 18. Sionistii vor salva sionul nu Ucraina, Volodea. Tu o sa fi extras cu un Black Hawk in ultim moment asa cum a zburat domnul Hitler in Spania si apoi in America. In ultimul moment.

 19. norveg
  „Ministerul Adevărului spune:
  12 DEC. 2023 LA 19:11”

  hahaha … mia amintit de crescendo-ul de-atunci cu … „ochii pe butelie” …”dimineata dar mai ales noaptea” (2-ori pentru c-a explodat in 2-oua locuri geogarfice distincte in timpi diferiti ! Apropo la „mai ales ..” au fost mai mare distrugerea !

  V-am dat niste amanunte pre-prezise pentru a vedea cat de exact poate sti un REAL PROPHET ceva !

  TRUMP -> POTUS (si deloc din emotionalitate asta ! 😐 )

 20. CU CÂT AMERICANII NU -I DAU CU ATÂT VOR RĂMÂNE ÎN VIAȚĂ MAI MULȚI UCRAINENI ! DE CE AU MURIT UCRAINENII ??

 21. n_i auzit ca din 100 de miliarde de pana cum „date” Ukrainei doar 10 au ajuns in Ukraäsi restul
  a fost colaterla folosit pentru a ajuta bancile … ?
  AFLA ca le era in calcul pentru timpul imediat ca CONGRESS-ul (republicanii lui TRUMP 😉 ) VOR aproba !
  = N-a fost sa fie si mishteaux spune CONCRET ca Ukra nu va primi nici de la UE decat ciubucuri, pentru ca situatia bancilor
  europene nu e mai roza( = nici bancile UE n-au trecut „TESTUL_DE_STRESS” tinut TOP SECRET 🙁 anti-democratic ) si goana dupa LICHIDITATE (pentru contracara CREDITIV: INFLATIA ! 😉 )
  Antentie la „27 decembrie” ca BALCIUL ajuns la apogeu se va sparge atunci 🙁 🙁 🙁 !
  IQ=?
  😉

 22. Puștiulache, mishteaux, iar ai apărut cu elucubrațiile tale?!Debitezii inepții, ai pitit logica, scrii agramat! Potolește-te!

 23. „mircea spune:
  13 DEC. 2023 LA 5:28”

  Si mie mi se oare agramat ins straniile lui ghiceli ma intarata si intristeaza !
  Daca „ghiceala” cu revine TRUMP e la fel de REALA precum strania ante-ghicela
  cu mizere suböintzelsuri 🙁 🙁 🙁 ale mai intai macelului la evrei si ami apoi la ghicit GENOCIDULUI la HARAPi + ghiceala deja vizibila a disparitiei NULANDIERILRO si imposibiliatea Urkaciei dupa „USA e OUT!” sde-a primi bani de la americani äsi … @mircea … lipsa banilor si de la UE
  trebuie baiete sa i te inchini !

  Indiferent decatz de agramat sau aparent zalud …daca „ghcicelile” lui se-ntampla PARA-statistic real
  atunci in spatele mistoului lui se ascunde CEVA FFFFF: GRAV ! 🙁

  Crezi … @mircea ? 🙁 (nu-ti pot zuce shalom ca tu esti cu HEIL! insa-ti zica esti talamb si nu-i vezi GENIUL …cum dacul na. vazut mossadul ca „cineva” le datdea un TUN pe BURSA IUDEICA in „7 octombrie” ? 😀 😀 😀

 24. @mircea a picat TESTUL PISA … e unul din grupul testat ca rebut !
  nu-ti pune intea cu el mister Q ! 🙂

  desi valahii nu cred in tine … mioriticii o fac !
  la ghicelile tale maestre …adaca traiai intimpuri BIBLICE …erai azi un sfant si crestin si mozaic
  unii ti se rugau AZI pentru iertarea pacatelor … religios sincer PROPHETULE❤️❤️❤️ ! Q 3310 !

  PUP ! SHALOM ! Byby mai are o sapt . 😀 !

 25. o conditie pusa de genialul (Q-)misteaux pentru ca TRUMP sa castige, indiferent de pozitia PAPUSHARILOR,
  e un BANC_RUN yankeu, inainte de alegeri si primaries 🙁 ! Ar fi nu doar cireasa de pe tort ci si AMEN-ul din rugaciune !❤️
  S H A L O M !
  Intelegi @mircea !
  HAHAHA !
  Macar cu „mintea de pe urma” ca … mishteaux e SPECIAL-ALTFEL 😉 !
  Daca erai genetic-arian-istet nici macar nu trebuia sa risti pentru a face bani dintr-un „PARIU” pe caderea actiunior BANCII IUDEICE in „Mi-e frica de …POGROAME! -> 7 octombrie ! ba mai mult ante-stiai din chiar 7 octombrie ca va urma 😀 un GENOCID … dar nu la evrei ci la harapi 😀 ! PUP !
  Dar esti sarac si asa vei ramane PENTRU ca nu intelegi hinturile istetilor ! 😐

  M A G A !

 26. Ukraina e un fake fabricat de Lenin si hrusciov. O tara corupta din temelii, un popor rusofil care se iubeste doar pe sine. Minoritatile din Ucraina au indurat si indura teroarea. Amalgamul de teritorii furate de la polonezi,unguri,romani,rusi, trebuie reasezat si de ce nu restituit la origini. Aceasta marioneta inconstienta duce poporul la cimitir cu multi morti si raniti nevinovati.Rusia nu va ceda in veci.Solutia e pacea si cedarea de teritorii care nu sunt ale ei! Acolo sunt de veacuri familii de popoare lipsite de drepturi si umilite sistematic. Timpul lui Lenin.Pentru asta a inceput razboiul nu ptr ca rusii duc lipsa de teritorii.. Din pacate interesele obscure ale americanilor si occidentului, nemtii in special, intretin cu disperare conflictul pentru ca nu mor ai lor, mor ai astora.Ei vin la ciolan pe apucate la terminarea conflictului, gata de manarii,asa cum au facut cu toate tarile exsovietice.Rusii stiu lucrul asta si nu vor ceda.Suparati mai tare nu e exclus sa arunce bomba Va fi finalul. Nu vorbim de glume, lumea inca nu pricepe pericolul ajutand pe acest mascarici..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.