Un asteroid cât un autobuz trece pe lângă Pământ

Un asteroid de dimensiunea unui AUTOBUZ va trece pe lângă Pământ astăzi, avertizează NASA, dar experții au asigurat că nu există niciun motiv de alarmă.

Asteroidul, numit 2024 DW, se așteaptă să se apropie de planeta noastră la 140.000 de mile astăzi – chiar mai aproape decât Luna.

Se estimează că asteroidul are în jur de 42 de picioare în diametru, adică este mai lung decât un autobuz din Londra.

2024 DW zboară pe lângă Pământ cu o viteză de puțin peste 40.000 de mile pe oră – adică de aproximativ 50 de ori viteza sunetului.

Dar, în ciuda apropierii sale de Pământ, nu ar trebui să reprezinte o amenințare pentru planeta noastră.

După cum sugerează și numele, asteroidul 2024 DW a fost descoperit anul acesta de astronomii care lucrează la Mount Lemmon Survey (Arizona) .

 

Dar, potrivit Dr. Minjae Kim, un expert în spațiu la departamentul de astronomie al Universității din Warwick, nu prezintă niciun „pericol real”, ca majoritatea asteroizilor care se apropie de noi.

„În timp ce probabilitatea unei lovituri directe pe uscat este redusă din cauza oceanelor vaste ale Pământului, impactul potențial al unui asteroid rămâne o preocupare serioasă”, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

16 Comentarii

 1. Războiul Stelelor ! Sa dea o Nucleara sa distrugă Asteroidul !

 2. Mai sunt și impacturi atmosferice cand densitatea obiectului este redusă. Relatările martorilor oculari de la explozia masivă de aer peste taiga siberiană din 1908 ne oferă imaginile comune pentru a lega știința modernă cu miturile și legendele din trecutul nostru profund. Trăim într-un club de tir cosmic. Șansele ca un asteroid să ne lovească sunt foarte mici, dar înmulțiți aceste șanse cu nenumăratele obiecte cosmice cunoscute și mai ales necunoscute, cu imensitatea Universului, iar existența unui sistem defensiv devine imperativ.

 3. Poate dă Dumnezeu și cade pe mine, scapa lumea de o globalista spalata la neuron.

 4. Am plecat in spatiu sa va scap, doar sa-mi aduceti aminte sa revin ca am probleme cu dementza la cap.

 5. atat de „avansati” sint cu „tehnologia” ca nu sunt in stare sa disperseze in spatiu meteoriti…haha! digitalizarea si tehnologia „decat” IMPOTRIVA TA, OMULE! IMPOTRIVA LIBERTATII SI VIETII!

 6. ”Un asteroid cât un autobuz trece pe lângă Pământ.”
  Speram sa nu ne ”strice” alegerile. Bunatate de alegeri. Sunt multi infometati care asteapta niste scaune.

 7. Ce te superi mai asa? Nu ai gasit inca armele alea chimice ale lui Saddam?

 8. Mă tem să nu se fragmenteze în șase bucăți și să cadă în Sibiu . Și tocmai în weekend 😀

 9. Pai la 140000 de mile inseamna ca trece razant !! Si mai inseamna ca trebuie sa ma urc sa dau jos ligheanu’ … aaa … asta … antena parabolica de pe casa, ca sa nu mi-o smulga nebunu’ asta de asteroid !

 10. Tot cu o viteza asemanatoare galaxia Andromeda se apropie de galaxia noastra. Restul galaxiilor se indeparteaza. Peste cca 4 miliarde de ani cele doua galaxii se vor ciocni.
  Asteroidul acesta este un zero fatza de ceea ce se va intampla atunci……[Rumburak]

 11. Neapărat autobuzul sa fie electric ca să nu polueze spațiul galactic. Dacă trece pe lângă noi e semn că nu are stație pentru trupele NATO și nici pentru viitorul secretar sergent Jhonny.
  PS. In urma acestei propuneri, Jhonny a început cursurile de secretara. Momentan dactiligrafiaza și face cafele. Săptămâna viitoare va face ceai, saratele și lecții de seducție a membrilor aliatului strategic. Lunea și miercurea prezenta la cursuri va fi obligatorie în rochie, tocuri și parul prins în Coc și gono Coc. Din nefericire ii este interzis accesul la prompter. Asa ca va vorbi din memorie cu profesorii. Și, Doamne, are o memorie care e de aceeași talie cu cea a lui Bideu. Singurul lui defect fiind acela ca face greșeli de ortografie când vorbește fluent și influent. Mare om planetar a mai crescut politica autoh-tona, adică 1000kg.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.