Un atac cu drone pe teritoriul rus a făcut victime

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local sâmbătă dimineaţa, notează AFP.

„Satul Poroz, din cartierul urban Graivoron, a fost atacat de forţele armate ucrainene cu drone. În urma proiectării a două dispozitive explozive, o clădire de locuinţe a luat foc (…) doi civili au murit”, a spus Viaceslav Gladkov pe Telegram, precizând că este vorba despre o femeie şi un bărbat.

O clădire rezidenţială şi un hambar au fost „arse complet”, iar o altă clădire rezidenţială a fost grav avariată, a adăugat Gladkov, subliniind că la faţa locului se aflau serviciile de urgenţă.

Sâmbătă mai devreme, guvernatorul a raportat un alt atac cu dronă lansat de Kiev în satul Istobnoe, care nu a făcut victime.

Celelalte regiuni ruse vizate sunt Kursk, Kaluga şi Briansk, toate situate în vestul Rusiei, potrivit mesajelor guvernatorilor acestora publicate pe Telegram în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

În regiunea Kaluga, explozia unei drone a „avariat uşor” o infrastructură energetică, a raportat guvernatorul local Vladislav Şapşa.

În regiunea Briansk, o dronă doborâtă a provocat un incendiu la o infrastructură de acelaşi tip, potrivit guvernatorului acesteia, Aleksandr Bogomaz.

Ucraina, confruntată cu ofensiva rusă de doi ani, şi-a înmulţit atacurile împotriva Rusiei în ultimele săptămâni, vizând în special situri energetice. Kievul a promis că va aduce luptele pe teritoriul rus drept represalii la numeroasele bombardamente asupra teritoriului său.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

 1. Ce e cu Cotidianul ?
  Păi Urcacii ascunsi prin păduri bombardeaZa Zilnic Zona Belgorod.
  Asta mai pot face, că pe front o iau pe coajă peste tot.
  La fel cum au făcut in Donetsk după Maidan. Doar că e mult mai greu acum să omori civilii acolo după AVANSUL de la Avdeevka, măR🎯g
  ●]RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor PATRIOTice Tulcene -RumburKK[●

 2. Dar cand vodkarii lui Putina bombardau gari, teatre si blocuri unde mureau sute de civili, era frumos?
  [Eduard: statmajoriZd la GarZile de PaZit papusoiul CAP-ului, putiniZd inflacarat]

 3. Asa se intimpla si cu unul care trage sa moara ,din cind in cind mai se intinde si da din picioare.Cam asa face acum armata de gindaci a lui Zelenski.

 4. De o parte si de alta mor rusi sau ucraineni nevinovati…ghici cine-si freaca mainile de bucurie.

 5. Salutul Putinofilului Nationale:
  ,,Ave Putina, borituri te salutant”!……[Rumburak]

 6. Brigada 3 de ELITĂ Azov tocmai a ELIBERAT Ceasov Yar, după ce a fost gâdilată drăgăstoZ cu FAB-500 / 1500.
  Și a lasat in urmă poowlimea să-i acopere RETRAGEREA PE POzIȚII DINAINTE STABILITE, măR😜g
  ■{RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK}■

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.