Un avion n-a decolat de la Cluj din cauza pasagerilor prea grei!!

Un avion al companiei Lufthansa ar fi trebuit să decoleze de la aeroportul din Cluj cu destinața Munchen. După ce s-au efectuat toate procedurile și s-au încărcat bagajele, pasagerii au aflat că vor avea o întârziere de 2 ore, scrie Ziar de Cluj.

După această întârziere, oamenii s-au îmbarcat în avion, dar personalul i-a anunțat că nu pot decola. Avionul era prea greu și nu se putea ridica de la sol.

Echipajul a încercat să redistribuie bagajele de cală, dar totuși greutatea era prea mare.

Ulterior, pasagerii au fost informați că 15 dintre ei vor trebui să coboare din avion și să se întoarcă în terminal, fără explicații clare despre criteriile de selecție.

Printre ei au fost şi doi spanioli care au fost nevoiți să își recupereze bagajele și să închirieze un autoturism pentru a ajunge la Timișoara, pentru a prinde un alt zbor către Munchen. De acolo, și-au continuat călătoria spre Bilbao.

Serviciul de Reclamații Erreklamatu a anunţat că acest incident este, tehnic vorbind, o „denegare a îmbarcării” și, prin urmare, compania aeriană are responsabilitatea de a oferi un mijloc de transport alternativ.

De asemenea, compania trebuie să acopere toate cheltuielile suplimentare apărute, inclusiv costul închirierii autoturismului.

Pasagerii afectați ar trebui, de asemenea, să primească o compensație financiară între 250 și 600 de euro, în funcție de distanța zborului, potrivit europapress.es.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

10 Comentarii

 1. Normal daca sunt folosite avioane de capacitate si viteza mica. Nu mai zbor cu fritzii de ani de zile nici peste
  ocean.Tot timpul sunt in greve. Dupa ce ca-ti iau bani pe ‘visiki’ acum iti mai iau bani si pentru bagaj. Iar servicii civilizate ioc.

 2. Din doua una : ori nespalatii s-au apucat sa care in bagaje tot felul de cacaturi de mincare „la neamuri in Jarmania” (varza, cartofi, „ca-s romanesti si deci mai buni !”, cirnati sau chiar pepeni !) ori nivelul de trai in Romania a crescut si preturile au scazut in asa hal incit Romania a inceput sa „exporte” doar obezi, de nu se mai ridica avioanele de la sol ! (in Somalia si Etiopia nu cred ca exista vreodata asemenea probleme !)

 3. Daca ai fi zburat cu airoplanul, ai fi stiut ca TOATE bagajele se cantaresc. Deci, se stia ce greutate are cala. Povestea asta cu grasunii, este pentru votantii pesedei.

 4. Eu as da in judecata compania aeriana si as cere 3 miliarde de euro, ca daune morale, pentru toti cei 15 pasageri dati jos…
  In plus as acuza-o si de discriminare.

 5. Ăștia aveau în geanta pentru tableta carnati afumați, slana și palinka! Nici cu UBB nu îmi e rușine! Huuo sparanghelistilor nespalati!

 6. Daca nu va place Lufthansa, zburati-va cu Wizzair. Aia va basculeaza in primul aeroport si va uita acolo. Da` puteti sa luati si porcu` cu voi.

 7. prostia e mare ….avionul zboara baietzi… greutatea, centrul de greutate, momentul fortelor— joaca rol in aeronautica…va intrebati poate de ce bagajele trebuie sa aiba o anumita greutate si anumite dimensiuni…tocmai pentru a le putea aranja in asa fel ca greutatea sa corespunda caracteristicilor avionului si centrul de greutate al avionului sa se afle in pozitiile acceptate de producatorul aparatului…
  da oamenii mai tebuie sa gindeasca putzin.. daca au facut scoala cum pretind tozti ca sint educatzi si desteptzi

 8. Câți proști glumeți și specialiști la fel de proști sunt p-aici !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.