Un cadou de un miliard de dolari pentru studenții la Medicină

O fostă profesoară a Facultăţii de Medicină Albert Einstein donează un miliard de dolari acestei şcoli din oraşul New York, cel mai substanţial dar de acest fel oferit în Statele Unite, pentru achitarea taxelor şcolare ale tuturor studenţilor, a anunţat luni instituţia de învăţământ, potrivit Reuters.

Dr. Ruth Gottesman donează această suma din averea pe care i-a lăsat-o răposatul ei soţ, David ”Sandy” Gottesman, un expert financiar pe Wall Street şi investitor în Berkshire Hathaway, care a decedat în septembrie 2022.

”Îi sunt foarte recunoscătoare fostului meu soţ Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă şi sunt fericită să am marele privilegiu de a face acest dar pentru o cauză atât de demnă”, a spus ea într-un comunicat comun, semnat alături de instituţia de învăţământ.

Gottesman s-a alăturat facultăţii de medicină în 1968. În perioada cât a predat aici, a făcut cercetări în domeniul dizabilităţilor de învăţare la copii şi a creat un program de alfabetizare pentru adulţi. În prezent, este preşedinta consiliului de administraţie al şcolii şi face parte din consiliul de administraţie al Montefiore Health System, spitalul afiliat facultăţii.

Prin intermediul acestei donaţii, tuturor studenţilor la zi li se va rambursa taxa pentru semestrul de primăvară 2024, iar toţi viitorii studenţi vor învăţa gratuit. Taxa de şcolarizare la această facultate este de 60.000 de dolari pe an, iar mulţi studenţi acumulează credite de peste 200.000 de dolari după absolvire.

”Acest dar transformator are drept scop atragerea unei game diverse şi talentate de persoane, care altfel n-ar fi dispus de mijloace pentru a urma o educaţie medicală”, a precizat instituţia de învăţământ, adăugând că este cel mai mare dar oferit unei şcoli medicale din Statele Unite.

Facultatea, la care sunt înmatriculaţi circa 1.100 de studenţi, este situată în Bronx, o zonă care se clasează pe ultimul loc în statul New York din punctul de vedere al indicatorilor şi factorilor de sănătate, potrivit Institutului pentru sănătatea populaţiei din cadrul Universităţii din Wisconsin.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

7 Comentarii

  1. Și Plavanul donează 1 miliard de lei, doar că al naibii vânt, a zburat baloanele și a rămas bastonul că semn de bucurie că are pe ce se sprijini.

  2. Jos palaria! Mai exista si oameni buni la suflet in lume, deci nu suntem cu totul pierduti!

  3. Cand mostenesti o avere de 35 de MILIARDE de dolari USA,ce mai conteaza 1 MILIARD ca donație !. Poate asa asi fi procedat si eu cu Facultatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti,daca „mosteneam!?” 35 de MILIARDE de Euro.

  4. Cu cata truda a trebuit saracul om sa munceasca pa Wall Street ca sa agoniseasca acesti bani. Bine macar ca nu a saracit pe nimeni ca sa faca acesti bani cum fac alte persoane originare din orientul mijlociu

  5. asta, ce crapa, a crezut ca si Becali ca daca face donatii , in iad va primi un butoi cu smoala confort unu..!

  6. Cita propaganda ovreiasca,totul este o vrajeala ,incearca sa arata ca ovreii sint generosi acum cind a venit tavalugul peste ei

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.