Un cunoscut politician, implicat în traficul de copii pentru organe

Bărbatul acuzat că a încercat să ducă un copil în Marea Britanie în vederea recoltării de organe este un cunoscut politician din Nigeria. El era însoțit de soția sa, potrivit BBC.

Un senator nigerian de rang înalt și soția sa au fost identificați ca fiind cuplul acuzat la Londra de tentativă de recoltare de organe de la copii.

Ike Ekweremadu, în vârstă de 60 de ani, și Beatrice Nwanneka Ekweremadu, în vârstă de 55 de ani, ambii cetățeni nigerieni, vor fi duși la Tribunalul Uxbridge Magistrates’ Court.

Purtătorul de cuvânt al lui Ekweremadu a confirmat pentru BBC că senatorul a fost inculpat în Marea Britanie în legătură cu acest caz.

Un copil de vârstă necunoscută a fost luat în îngrijire de autoritățile britanice.

Cuplul a fost acuzat de conspirație pentru transportul unui copil în Marea Britanie în vederea recoltării de organe.

Ekweremadu a avut trei mandate de vicepreședinte al Senatului nigerian, din 2007 până în 2019.

Avocatul și politicianul este senator din 2003 și aparține Partidului Democrat al Poporului (PDP), aflat în opoziție.

Ancheta a început atunci când detectivii au fost alertați cu privire la posibile infracțiuni de sclavie modernă.

Acuzațiile au fost formulate în urma unei anchete efectuate de echipa specializată în infracțiuni a Poliției.

Foto Arhivă

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

 1. Eu zic sa revenim in Romania unde un demnitar de cel mai inalta rangă …

 2. Pai traficul de organe de copii nu este DEMOCRATIC si Capitalist? Nu pentru asta sunt aplaudati, incoronati, ridicati in slavi, favorizati, propulsati in functii, leghebistii?

 3. Vax! În România, un binecunoscut Preşedinte a făcut primul milion inlesnind adopţii dubioase ce au sfârşit cu dispariţii misterioase. Şi vorba aia, deoarece în capitalism nu are voie nimeni să te-ntrebe cum ai făcut primul milion, respectivul samsar este bine mersi la Cotroceni. – GHINION …. PENTRU NOI, NU PENTRU EL. CĂ EL S-A REPROFILAT! DE LA COPII A TRECUT LA CASE! … TU-ŢI NEAMU’ MĂ-TII KOVESI! INCORUPTIBILO CARE EŞTI TU O INCORUPTIBILĂ, NICI ASTA CU CASELE NU SE PUNE?

 4. Șî ăștia-s cozi-de-topor poolitruce analfabete corupte ale S.U.A., în Affrykoaia strămoșeaskă, dă care Despârțămîntu’ dă Stat dă la Vașin’ton a găsit cu cale că-i timpu’ să se debaraseze urjent (probabil peentru a nu se afla prin intermediu’ lor niște amănunte grav compromițătoare pentru Marele Lickurici).
  La fel cum a făckut cu criminalu’ dă răzbel albanez dîn Kosovo Hashim Thaçi, da’ numa’ după mulți ani dă folosință intensivă în interesu’ amerloc, inclusiv referitor la „independența” provinciei sîrbești în care a fost ridicată – de fapt, amerlocii au nivelat terenu’, zeci de hectare, ca s-o implanteze – baza militară „Bondsteel”, cea mai mare din Evrupa!
  Și cum vor face cu măscăriciul TV criminal jîd Jale’n-sky dîn Ukraina nazistă, cînd ăla își va termina misiunea genocidară dă pă tronul dă la Kiev….[Rumburak]
  https://www.euronews.com/my-europe/2021/06/04/from-liberation-hero-to-war-crimes-suspect-hashim-thaci-s-rise-and-fall

 5. daca cunosti vreun politician din Nigeria
  sau din Niger
  probabil ca esti trafficant………

 6. @Mosule Vanga, tre’ să înțelegi că kovesi i-a scăpat pe rechinii din Romanika din greșeală (deh, numa cine nu muncește nu.. slujește – ‘că i se mai spunea și „Slujirea”! :)) dar uite că a promovat-o direct sefă la popou (pardon, PPO!) – că ‘mneaei e destinată să fie super-șefă, fără vreun merit anume, încă de pe la 30 de anișori, când încă nu i se uscase cerneala pe diplomă… Și ca să înțelegi, cam toți ăstia cu funcții ieuropene veniți din neant pe capul nostru sunt exact pe tiparul „Slujirii”, atât la Bruxelles cât și prin capitalele arondate)… Si dacă a promovat-o, zic, musai o să vezi că nu mai ratează și de data asta și o să dea lovitura: o s-o ancheteze taman pe sefa C.E. Ursula van der sula pen’că a umflat ‘nșpe milioane de euro șpagă, ea și bărbat-su, ca să ne vâre pe sub piele citizenilor europeni vreo 1.8 miliarde de doze Pfizer. Eu zic că dă lovitura!?…Ai? Sau nu, mai bine să se ocupe de coruptu ăla de bulgar? 🙂 Ce zici?

 7. „Ghinionul” cotrocean nu a venit niciodata cu explicatii si dovezi dupa ce a fost acuzat ca ar fi intermediat si traficat copii romani pentru organe ajutat de consoarta lui ??!!Iar dobitocii inculti si analfabeti din romania i-au facut cadou doua mandate de (editat) sef la cotroceni ??!

 8. „un cunoascut politician „(din Nigeria:))))) cred ca nu suntem normali sau ziaristul roman(?)a fost inselat cu metoda „scrisoarea nigeriana’, care i-a golit contul si acum vrea sa se razbune. Hal de titlu!

 9. … cu persoane in viata este strict intimplatoare … Hai sa nu-mi spuneti ca e implicat si in capatuirea cu case cu acte false, ca e profesor de fizica si ca saptaminal il asteapta nevasta-sa acasa, de face asta naveta tocmai de la Buca… pardon, de la Lagos, ca parca imi suna cunoscut …

 10. De ce ne acoperiti cu o ceata de fum si ne dati stiri despre traficanti africani, in loc sa va referiti la cei mai mari traficanti de organe europeni care sunt Zelenski si anterior Porosenko? Asasinii astia de copii si de persoane sanatose ce cusur au ca sa fie prezentata in presa adevarata lor activitate impotriva umanitatii? Sunt cumva ocrotiti sa satanism?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.