Un dezastru cât istoria postcomunistă

Atacurile la adresa „justiției” din România sunt nenumărate, mai mult decât întemeiate, dovedind că societatea se află în fața unui sistem care a pierdut criteriile majore de legalitate.

Când „corpul magistraților” se apără sau este tămâiat, susținerile publice invocă în mod stupefiant și desigur manipulant că acesta se supune independenței.

Independența magistraților se circumscrie dispozițiilor legii, nimic mai mult, iar aceasta în prezent nu poate fi stabilită în lipsa răspunderii, respectiv a sancțiunilor.

Sunt indicii constante că Justiția din România se află într-un punct critic vulnerabilizând statutul democratic și politicile socio-economice.

Corpul magistraților este primul chemat și obligat să participe la reglajul împotriva derapajului, însă până în prezent nu se poate descifra decât o solidaritate.

Presiunea politică este numai o parte a culpei, cealaltă fiind disponibilitatea sistemului de a interpreta independența justiției drept exercitare a bunului plac.

Lipsa de încrederea românilor în justiție obligă la reformarea sistemului pentru care legislația și procedurile au ajuns facultative.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioan Vieru 1336 Articole
Author

11 Comentarii

 1. Excelent și sinetetic.Impunitarea este criteriul de funcționare a „justiției” în România. Orice idiot sociopat poate decide oricând, orice fară să răspundă.

 2. justitia(j) din Romania este o mascarada.
  magistratii(m) din Romania sunt niste maimutoi, corupti, escroci, drogati, incompetenti.
  Asta este in ansamblu justitia din Romania……[Rumburak]

 3. ‘corpul magistraților” si ‘corpul militarizatilor ” si-au tras o tara,Romania, in care poolimea munceste si plateste taxe si impozite pana la 70 de ani,ca parazitii din cele doua çorpuri’ sa se poata pensiona la 45 de ani cu pensii nesimtite

 4. Cu cat mai mult Capitism cu atat mai multa Coruptie, Jaf,Nedreptate…E normal, nimeni nu face Averi de miliarde in tari fara Coruptie…

 5. Articol foarte important ! Fara o justitie eficienta , nu poate exista stat de drept … incet, incet , se instaureaza anarhia . Iar primele victime sunt chiar magistrati .

 6. Meeey vierule, în însăilarea ta tradițională ai uitat să scrii cuvîntu’ CORUPȚIE!
  Nu știi că există în DEX?

 7. „Independența magistraților se CIRCUMSCRIE dispozițiilor legii” zice dl Vieru.
  Adică să înțelegem că este ÎN EXTERIORUL dispozițiilor legale? Fiindcă asta înseamnă „circumscrierea”. Sau autorul a vrut să spună „SE ÎNSCRIE în dispozițiile legii”?
  Greu cu limba asta…

 8. stat esuat din cauza presedintelui romaniei, ar trebui tras la raspundere

 9. Cretinii din politica, au distrus absolut tot din Romania in cei 34-35 ani de denigrare a cetățenilor români! Nu e bășcălie, e cât se poate de real! Caz concret: merg la clinica cu trimitere să fac investigații cardio. Sunt in așteptare pe hol, în jur de 50 bolnavi la ora 9,00 dimineața, dar, vizibil, au si ale boli. Aștepți 1-2-3 ore sa ajungi la investigații, medicii sunt obosiți, nu mai au cuvinte și nici răbdare sa explice fiecărui bolnav rezultatele, culmea, nu au timp nici să trimită rezultatele cu interpretarea și rețetă pe mail! Dar nu au ținut cont hoiturile din politica de munca psihologica si consumul energiei, la schimb cu salarii, multi spun că sunt uriașe și compensează munca! Va spune un cetățean care, totuși, mai are de făcut investigații: Niciun ban in plus nu poate compensa, ori, acoperi pierderea acestor elemente de viață care în timp, distrug sigur sănătatea acelui om!

 10. „reformarea sistemului pentru care legislația și procedurile au ajuns facultative.”
  -care proceduri bre,
  raze si impachetari cu namol?

 11. Introducerea raspunderii + eliminarea pensiilor speciale + varsta normala de pensionare pentru magistrati. Cui nu-i convine sa mai ramana cand nu mai este niciun ciolan, sa plece. Si sa judece IA nepartinitor, fara greseala, 24/24.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.