(VIDEO)Un ”dezastru” pentru fermieri, Ciolacu ”îl ține în brațe”

Deputatul neafiliat Claudiu Chira a afirmat, luni, că ministrul Agriculturii, Florin Barbu, „nu ştie şi nu înţelege nimic”, adăugând că „inconştient de dezastrul pe care îl generează fermierilor şi agriculturii”, premierul Marcel Ciolacu îl ţine pe acesta la minister.

„Ministrul Barbu nu ştie şi nu înţelege nimic. Vă puteţi închipui ca un ministru german să spună într-o emisiune publică: Hitler, fuhrer-ul meu şi, după acea emisiune, să mai fie în funcţie? Într-o ţară normală, cu un Guvern responsabil nu s-ar fi întâmplat acest lucru, dar, inconştient de dezastrul pe care îl generează fermierilor şi agriculturii din România, domnul Ciolacu îl ţine la minister pe domnul Barbu. Nu ştim de ce.

Sub presiunea clanului Stănescu, poate, şi sub privirea neputincioasă a foştilor mei colegi din PNL, care, nu ştiu, aşteaptă să se umple paharul, aşteaptă picătura care umple paharul. Vă spun – dacă aşteaptă această picătură care umple paharul, la un moment dat vor avea de plătit pentru lejeritatea cu care s-au uitat la cum se umple acel pahar”, a afirmat Claudiu Chira, la dezbaterea moţiunii simple iniţiate de USR împotriva ministrului Agriculturii.

El i-a adresat ministrului trei întrebări: „Poate ne puteţi spune cum aţi modificat şmechereşte, la comandă, legislaţia pajiştilor, astfel încât stăpânii care v-au numit şi care tocmai şi-au făcut rost de 40.000 de ha de suprafaţă de stuf să beneficieze de subvenţii care erau destinate proprietarilor de păşuni. Minune. (…)

A doua întrebare: campania de depunere a cererilor de plată la APIA trebuia să înceapă la 1 martie, aşa a fost în fiecare an. La ora asta nimeni nu ştie când va începe cu adevărat. Le puteţi spune fermierilor când va începe? Şi a treia întrebare, că s-a făcut referire la PNRR – câţi bani aţi pus dumneavoastră, PSD, la renegocierea PNRR pentru agricultură?”.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, dezbătută luni, urmează să fie votată marţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

3 Comentarii

  1. Fermieri, Votați PCR !
    Partidul Comasat Român, măR🤣g

  2. PSD + PNL = AFR = Alianta Flatulata Romana = Partidul Unic = Partidul Meu = Ecuatia Incompetentei

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.