Un eveniment important îl aduce pe Harry în Regatul Unit

Prinţul Harry va celebra cea de-a 10-a aniversare a Jocurilor Invictus participând la o slujbă ce va fi oficiată la Catedrala St. Paul din Londra, pe 8 mai, în timpul uneia dintre rarele sale vizite în Regatul Unit cu ocazia evenimentului sportiv internaţional pe care l-a creat, informează Reuters.

Prinţul Harry, care locuieşte în Statele Unite alături de soţia lui, Meghan, şi de cei doi copii ai lor, a lansat Jocurile Invictus în 2017, un eveniment multi-sportiv pentru veteranii de război care au fost răniţi în timpul misiunilor de luptă.

Harry, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, a fost pilot de elicopter militar pe frontul din Afganistan.

Slujba de la Catedrala St. Paul va celebra Invictus Games şi va include alocuţiuni susţinute de prinţul Harry şi de actorul britanic Damien Lewis. Vor participa, de asemenea, veterani răniţi pe front şi membri ai comunităţii Invictus.

Evenimentul va marca „un deceniu de schimbare de vieţi şi de salvare de vieţi prin sport”, au declarat organizatorii.

Prinţul Harry a revenit în Marea Britanie doar în câteva ocazii de când a renunţat să mai lucreze ca membru activ al familiei regale în 2020, sosind în ţara lui natală doar pentru evenimente majore, precum funeraliile reginei Elisabeta a II-a din 2022 şi încoronarea tatălui său din mai 2023.

Ultima dată a fost văzut în Regatul Unit în luna februarie a acestui an, când a participat la o scurtă întâlnire cu tatăl său, după ce suveranul britanic a anunţat că a fost diagnosticat cu cancer.

Palatul Buckingham a anunţat vineri că regele Charles al III-lea îşi va relua în curând îndatoririle publice după ce a înregistrat progrese bune în urma tratamentului medical şi a unei perioade de recuperare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. @omul simplu,de pe stradă: ai dreptate, dar tac-su nu i-l mai umple. Tot la Meghan si la Oprah e speranta, sa mai ciuguleasca ceva parale cu emisiuni de rahat. In UK nu mai pupa nicio lira.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.