Un guvern infracțional

Un guvern infracțional

Un guvern infracțional.Decizia Curții de Arbitraj Comercial Internațional de la Washington devine o victorie certă, exclusivă, a societății civile și a profesioniștilor care au gestionat dosarul.

Guvernul României, prin reprezentanții săi la vârf- primul ministru, șefi de partide s-au situat vădit contrar acestei cauze, exprimându-se ferm în acest sens, manipulând bursa și subminând starea de spirit a grupului de avocați care au pledat.

Cu asemenea ipochimeni care la acest moment încă nu au demisionat, România nu mai poate funcționa nici sub cele mai elementare aspecte.

Dosarul Roșia Montana face parte dintr-o serie neagră care a prins România în angrenajul grupurilor infracționale, începând cu cele de la așa-zisa revoluție.

Primul-ministru M. Ciolacu a dat drept sigur un rezultat negativ în speța de la Curtea de Arbitraj, exprimarea în sine sine a înaltului oficial fiind o dovadă concretă a subminării statului român.

În fapt, acest triumf juridic privește România și el are capacitatea de a fi folosit pentru excluderea manipulatorilor și infractorilor care din fotoliile puterii lovesc zilnic societatea.

Politicienii se bat cu pumnul în piept după decizia favorabilă României

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Ioan Vieru 1345 Articole
Author

20 de Comentarii

 1. Printre obligatiile presei din colonia Romania se afla si aceea de a face scandal INDIFERENT de situatie. Sa fi vazut ce era la gura presei romanesti, daca acel proces ar fi fost pierdut. Dar, daca nu a fost pierdut, normal, se face balci ca de ce nu a fost pierdut. Colonia Romania RESPECTA AD LITERAM obligatiile in materie de presa. Ma rog, nu numai de presa. Caci, si atunci cand castiga ceva, colonia este obligata sa piarda.

 2. Mizeriile astea politice din conducerea României ,sunt protejate de GRUPURILE INFRACȚIONALE DIN SRI.

 3. Corect titlul! E vizibil și faptic infracțional!
  In legătură cu alegerile de pe 9.06., sa nu spuneți că nu am scris! Cursiv, vor merge cam 2 din 10 cetățeni la vot=ștampilat real hârtiile, restul nu participă sub nicio forma, sunt sătui de tot ce se practica in tara in orice domeniu! Sau, în mare parte merg cei singuri în procent minuscul, cel puțin în prima zi. Maximum 34% voturi din toate buletinele fabricate și puse în malaxor. Normal că o să spună că au fost peste 40-50%, că nu sunt prosti sa încalce ‘legamantul înșelătoriei’ practicat de ani buni în politica. de pe 10, incepe circul, schelalaiala și aruncatul cu vinovații spre cetățeni, e obișnuință dar, anul asta, vor fi pocniți de cetățeni înfricoșător de tare. PNL+PSD la care adăugăm USR+=aceeași mizerie.

 4. Afacere de PĂDURENI !
  PRIETENII de la ANRM știu de ce.
  CioVrigaru BuZat, păpușă penibilă a PĂDURII, e doar un minuscul 🦜 …măR🤮g

 5. Parca ieri sau alaltaieri zicea Ciolacu ca vrea referendum ca sa vadă daca lumea vrea sa scoatem aurul de la Rosia Montan … Doamne Ferește! Ăștia l-ar fura pe tot!

 6. UNA este ca noi, ROMÂNII din ROMÂNIA, sa ne EXPLOATAM propriile noastre BOGATII NAȚIONALE !
  Si alta este, ca niste STRAINI sa vrea sa exploateze BOGATIILe noastre NAȚIONALE. In scopuri STRAINE de NEAM si TARA.
  Daca vrem sa ne EXPLOATAM propriile noastre BOGATII NAȚIONALE … putem, si nu avem decat, sa CUMPARAM de la ALTII (prin achizitii guvernamentale) doar UTILAJELE necesare PROPRIILOR noastre EXPLOATARI de BOGATII naturale (aur, argint, metale rare, petrol, gaze, carbuni) …
  Printr-o politica GUVERNAMENTALA de SUVERANISM contra GLOBALISM !

 7. Hai sa moara Smaranda, dle Vieru, chiar asa? O parte din guvern a stiut verdictul si n-au influentat nimic, ci doar au dus la infierbantarea unor capete patrate de la noi, ca Ciolos si USR.. Auzi tu, plangere penala in Canada!! Care-i interesul lor, au actiuni la societate?

 8. UNA este ca noi, ROMÂNII din ROMÂNIA, sa ne EXPLOATAM propriile noastre BOGATII NAȚIONALE !
  Si alta este, ca niste STRAINI sa vrea sa exploateze BOGATIILe noastre NAȚIONALE. In scopuri STRAINE de NEAM si TARA.
  Daca vrem sa ne EXPLOATAM propriile noastre BOGATII NAȚIONALE … putem, si nu avem decat, sa CUMPARAM de la ALTII (prin achizitii guvernamentale) doar UTILAJELE necesare PROPRIILOR noastre EXPLOATARI de BOGATII naturale (aur, argint, metale rare, petrol, gaze, carbuni) … adica REINFIINTAREA MINERITULUI.
  Printr-o politica GUVERNAMENTALA de SUVERANISM contra GLOBALISM !

 9. S-a tot spus inca din anii 90 asa zisa afacerea cu aurul de la Rosia Montana, in realitate se castiga din agitatia facuta intre proprietarii in acte si statul roman care joaca la caceala. Ce face Ciolacu nu e nimic el ce au facut si inaintasii de pe vremea guvernelor lui Ilescu si Constantinescu, raspandesc zvonuri false ca la pariurile fotbalistice mafia arbitrilor, proprietarilor de club de fotbal si jucatori toti
  sunt intelesi si vand meciul, pe langa sponsorizari, publicitate, drepturi de publicitate etc se castiga gras dar nu cinstit.

  Ciolacu este zvoner/raspandac fabricand si raspandind cu buna stiinta informatii false „misitificatoare”. Mai „mulg” politrucii, securistii si baietii destepti niste multe milioane de la tranzactionarea pe burse. De fapt interesul este sa NU se inceapa exploatarea ca li se strica jucaria si se prabuseste jocul piramidal de intrajutorare al escrocilor ordinari regrupati in mafia P$DNL sub inaltul patronaj „împăratesc”

 10. Mentorul pesedistilor in ale closcariilor financiare si-a spus cuvantul pana la sfarsitul acestei telenuvele romanesti.Bravo Sorin Ovidiu Vantu.Apropo,ne poate spune Covrigar Voda cu mainile prinse in menghina cat a castigat de la SAFI….

 11. Ciolacu a dat-o cu m….-n fasole!
  „USR a formulat sesizare la Comisia pentru Valori Mobiliare din Ontario, Canada(Securities Commission), apreciind că valoarea acțiunilor Gabriel Resources a CRESCUT pe tot parcursul lunii februarie, pe fondul declarațiilor și acuzațiilor lansate de liderii PSD și PNL, care anunțau pierderea procesului cu compania canadiană și plata unor despăgubiri de 6 miliarde de dolari.
  În numele USR, un partid politic românesc, vă scriu pentru a vă exprima profunda noastră îngrijorare cu privire la evenimentele recente care au avut un impact potențial asupra integrității piețelor financiare, în special în ceea ce privește Gabriel Resources Ltd., o companie listată la Bursa de Valori din Toronto. Gabriel Resources Ltd. a fost până de curând angajată într-un litigiu împotriva guvernului român, solicitând daune de miliarde de dolari pentru oprirea unui proiect de exploatare auriferă în România. La 31 ianuarie 2024, au fost scurse informații de către guvernul României care indicau că România va pierde acest proces și va fi răspunzătoare pentru daune de miliarde de dolari”, se precizează în sesizarea USR.
  „Pentru manipularea pieței de capital și subminarea economiei naționale, v-am spus că vom sesiza inclusiv reglementatorul pieței de capital din Ontario, din Canada, unde e listată Gabriel Resources, compania din spatele proiectului Roșia Montană, pentru că manipularea pieței de capital înseamnă că unor oameni le sunt furați banii pe baza unor afirmații false”, afirmă Cătălin Drulă.

 12. Drula Catu si Ciolos iata echipa de tradatori ai romaniei. Justitia sa-si faca datoria si sa-i judece

 13. Ministrul Injustiției Predoiu-Prescripție Ginerică al lui Banca Religiilor

  Ministrul Energiei Burduja-Bancorex

  Ministrul Familiei Firea-Voluntari Azilele Groazei

  Prim Ministru Ciolacu Omar Hayssam

  Candidat la Preşedinție Generalul Plagiatoru Ciucă

  Cu aşa echipă de şoc mergi întotdeauna la sigur!

  Garantat P$D-PeNaLe-GPL-Gabriel-CARITAS-FNI! 👍

 14. Păi văd ca doar UsR si Drulă fac fapte ,restul doar vorbesc.Dacă nu ar fi de partea nebunului Zelenski chiar as crede ca e un partid capabil,care merită votul.Dar asa stau in dubii că doar se folosesc de ilegalitatea făcută de Ciolacu care merită infundat oricum si mă mir că încă nu s- a prins …Cât deslre USR zic pas

 15. IN Dosarul Rosia Montana era prim-ministru si din partea USR, numitul Dacian Ciolos!.

 16. domnule presedinte Iohanis, iata ce face guvernul tau!
  Sau poate stiai foarte bine?
  Ce zici, ar trebui o schimbare majora, ce zici ?

 17. Afacerea a pornit din timpul lui Radu Berceanu si Iliescu. Ciolos a trecut Rosia Montana in Patrimoniul UNESCO. Bai raspandache de stiri false, mai citeste inainte sa scrii fake news.

 18. ‘subminând starea de spirit’
  -asa nea Ioan Vieru
  fii extremist de-al nostru!
  (multi au incercat sa ne submineze starea de spirit,
  vinovati si aia!)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.