Un hairstylist, numit de Ciolacu în fruntea Jocurilor de Noroc. Reacții!

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit pe Cristian-Gabriel Pascu în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, la Oficiul Naţional pentru Jocuri de noroc, potrivit unei decizii publicate luni în Monitorul Oficial. În acelaşi timp, Mihail-Silviu Pocora a fost eliberat din această funcţie. 

Cristian-Gabriel Pascu nu are nici o legătură cu industria jocurilor de noroc, are o diplomă de coafor și a terminat o facultate de drept particulară la vârsta de 32 de ani.

Întrebat de presă dacă poate spune în baza cărei legislații a fost înființat și funcționează Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, Pascu a spus: ”Dacă mă puneți să știu legislație pe domeniu chiar nu vă pot ajuta, e un domeniu relativ nou ”.

USR îi cere lui Marcel Ciolacu să revoce numirea făcută la şefia Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) şi să permită adoptarea, de urgenţă, a legilor anti-păcănele, a anunţat deputata Diana Stoica.

„Îi cerem de urgenţă domnului Marcel Ciolacu să revoce această numire şi să pună în fruntea acestei instituţii pe cineva care înţelege cu ce se mănâncă această industrie, o mână de fier care să vină să facă ordine, să controleze şi să sancţioneze aceşti operatori. Şi, de asemenea, să votăm de urgenţă legile anti-păcănele”, a afirmat deputata USR Diana Stoica, la Parlament.

Ea a criticat faptul că la şefia ONJN a fost numit un „hairstylist”, o persoană care nu are nicio pregătire în domeniu.

„Marcel Ciolacu este cel mai mare mincinos şi cel mai mare protector al industriei jocurilor de noroc. După ce ne-a prostit că termină cu păcănelele, după ce ne-a spus că este ameninţat de această industrie, vine azi-noapte – noaptea ca PSD-iştii – şi numeşte în fruntea ONJN un om care nu are nicio legătură şi nicio pregătire pentru acest domeniu. Poate să fie cel mai mare hairstylist din oraş, dar nu are ce să caute în fruntea unei instituţii cheie, care monitorizează, sancţionează şi reglementează industria jocurilor de noroc”, a declarat Diana Stoica.

Ea a spus că USR a început acum 2 ani, în noiembrie 2022, demersurile de a iniţia legi pentru a-i proteja pe români, în special pe copii, de flagelul jocurilor de noroc.

„Şase proiecte de lege au fost depuse, care vizează de la scoaterea jocurilor de noroc de la parterul blocurilor şi din apropierea şcolilor, parcurilor, centrelor culturale şi spitalelor la obligaţia ca reclamele la jocurile de noroc să fie însoţite de mesaje de avertizare şi la eliminarea reclamelor stradale la păcănele”, a spus Diana Stoica.

Ea a susţinut că aceste proiecte sunt blocate de PSD şi PNL.

„Guvernul PSD-PNL este în continuare, din păcate, complice cu această industrie a morţii, industrie care afectează milioane de oameni – copii şi adulţi care suferă de această dependenţă şi cei din jurul lor, familiile. Psihologii şi psihiatrii ne spun că este dependenţa cu cea mai mare rată de suicid şi statul are o datorie morală faţă de aceste persoane pentru că a lăsat fenomenul să se extindă nepermis de mult. Dacă domnul Ciolacu este în continuare şantajat şi nu poate nici să numească pe cineva competent, nici să adopte aceste legi, să meargă să facă o plângere penală către autorităţile competente şi să ne lase să ne facem în Parlament treaba”, adaugă Diana Stoica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

18 Comentarii

 1. Tot guvernul este populat de asemenea specimene care au diplome de carton, dupa 35 de ani. Mai toate facultatile private din Ro sunt afaceri grase cu diplome. Dar probabil ca i-a tuns gratis pe Ciuca si Ciolacu.

 2. Domnule patriot, ca frizerul asta i-a tuns sau nu pe Nicu si Marcel, nu se pune dar ca i-a luat și pe la spate, asta DA!

 3. Pentru blambegi: afacerile cu jocurile de noroc sunt in parohia Secu. Guvernul nu a avut niciodata putere acolo. A numit un baiat pe baza de ‘recomandare’.

 4. ciolacu a pus în funcție un alt ciolac pe principiul cine se aseamănă se aduna și face o armata de ciolaci.

 5. Mi se pare normal într-o țară anormală! Daca un vânzător de covrigi a ajuns premier,mi se pare normal ca un frizer să ajungă secretar de stat! Vai de mama noastră! Atât s-a putut!

 6. USR iar atacă la comandă: povestea cu scosul jocurilor de noroc în afara localităților este un ordin extern, pentru a elimina concurența la jocurile de noroc online, care au proprietari „din afară” şi care NU plătesc nici măcar impozit în RO. Fratele Ursulei Von den Leyen deține chiar un cunoscut site de jocuri online, care funcționează şi în România. Puțin le pasă lor de elevii care ar putea juca la păcănele! Oricum, copii au acum alte preocupări, mai la modă: trag pe nas, mănâncă oxicodonă şi fentanil, îşi schimbă sexul etc. Iar de curând USR chiar propusese legalizarea canabisului, printre altele.
  VA VENI OARE USR VREODATĂ CU O IDEE PROPRIE, CARE SĂ NU FIE PORUNCĂ EXTERNĂ? Şi care să servească României, şi nu stăpânilor ale căror slugi devotate sunt?

 7. Parcă haleau rahat că dispar fin Romania jocurile de noroc! Acum, sa înțelegem că e neam de-al criminalului drogat Pascu care a omorât studenții, ca recompensa?!

 8. E homosexual? Hairstiliştii pă trend cam sunt.
  Nu că ar fi ceva rău în asta…😇 Întreb doar de curiozitate.

 9. Pai PSD nu este format exact din genul asta de neica nimeni? De la tractoristi,soferi,CAP-isti,chelneri,frizeri. Vai steaua ei tara unde conduc habarnisti.

 10. N-am inteles ce studii trebuia sa aiba seful jocurilor de noroc. Cartofor? Barbugiu? Problema este de desfiintarea pacanelelor si a caselor de pariuri din centrul oraselor si din apropierea scolilor si indepartarea din jurul lor a persoanelor dubioase care le populeaza. Daca avem priministru un covrigar cu studii incerte si un plutonier ajuns general, cu doctorat in NIMIC, dece n-am avea si un frizer cu functie de conducere?

 11. @Normal!
  Corect! Completare necesara: toata colonia e in parohia Seku! Intrebarea care se pune e daca baietii gen Ciolacu chiar cred ca sunt de capu’ lor!

 12. Cine dgizdanul care a adus pacanelele in Romania si e mai influent decat Ciolacu su se pi.s.h.a pe ce spune El.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.