Un miliardar secret dă 50 de milioane de dolari unui grup pro-Trump

Timothy Mellon, un moștenitor al unei averi ce datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea, a donat 50 de milioane de dolari unui grup care îl sprijină pe Donald J. Trump a doua zi după ce fostul președinte a fost condamnat pentru 34 de infracțiuni, potrivit noilor dosare federale, relatează The New York Times. Un cadou enorm care se numără printre cele mai mari contribuții unice dezvăluite vreodată, conform sursei citate.

Impactul donației asupra cursei din 2024 este de așteptat să se simtă aproape imediat. La câteva zile de la contribuție, grupul pro-Trump, Make America Great Again Inc., a declarat într-o notă că va începe să rezerve 100 de milioane de dolari în publicitate.

Grupul avea doar 34,5 milioane de dolari la îndemână la sfârșitul lunii aprilie, iar contribuția lui Mellon a reprezentat o mare parte din cele aproape 70 de milioane de dolari pe care grupul le-a strâns în mai. Miercuri și joi, grupul a început să rezerve 30 de milioane de dolari în reclame pentru a fi difuzate în Georgia și Pennsylvania în jurul sărbătorii de 4 iulie.

Mellon este acum primul donator care a oferit 100 de milioane de dolari în contribuții federale dezvăluite la alegerile din acest an. El a fost deja cel mai mare contributor la grupurile care îi susțin atât pe Trump, cât și pe Robert F. Kennedy Jr., care candidează ca independent. Mellon a dat anterior 25 de milioane de dolari ambilor, potrivit publicației.

Cadoul de 50 de milioane de dolari al lui Mellon va ajuta în mod semnificativ forțele pro-Trump să reducă avantajul financiar de care s-au bucurat până acum președintele Biden și aliații săi. Miriam Adelson, miliardarul de cazinou și văduva lui Sheldon G. Adelson, care a murit în 2021, și-a făcut planuri să finanțeze un grup pro-Trump cu cel puțin la fel de mulți bani precum cei 90 de milioane de dolari pe care familia ei i-a dat în campania din 2020, deși o mare parte din numerar nu a ajuns încă, mai scrie The New York Times.

Joe Biden poate conta, la fel ca în 2020, pe sprijinul miliardarului Michael Bloomberg, fostul primar al New York-ului donând în ultimele luni în jur de 20 milioane de dolari grupurilor de sprijin pentru actualul preşedinte şi Partidul Democrat, a relevat joi Washington Post.

Într-un comunicat publicat joi, echipa de campanie a lui Biden a anunţat că a strâns peste 85 milioane de dolari în luna mai şi că la începutul lui iunie dispunea, în total, de 212 milioane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

16 Comentarii

 1. Ar trebui sa va familiarizati cu politica americana ,cu legislatia federala si cu rolul si importanta Super PAC,dupa care putem inflori diverse subiecte
  Coldea presedinte !make Romania great again!

 2. De ce ar trebui sa ne familiarizam si cu politica americana?
  Nu ne ajunge jigodeala de la noi?

 3. Singurul lucru pe care-l doresc de la Donald Trump,este ca SUA sa OPREASCA razboiul cu Rusia !.

 4. Baga fise si joaca arcade cu potentialii presedinti ai unei tari „democratice”. Pentru cine nu cunoaste istorie antica, democratia a fost un experiment esuat.

 5. Deci americanul la vot are de ales intre Adelson si Bloomberg.

 6. Minionii lui Rockfella, Adelson si Bloomberg, sponsorizeaza ambele tabere. Dictonul ,,divide et impera” si dialectica ehegeliana nu e clara pentru idiotii utili din secta MAGA, aceiasi prostovani spalati pe creieri care cred ca curbura pamantului e o problema de perspectiva.

 7. 50 de milioane de $, la inflatia mondiala actuala pe care-au provocat-o enormele datorii ale SUA, nu-i o suma semnificativa. Circumstantial, poate, strategic, însa, deloc. De-aia si campania electorala, care-i esentialmente colecta de fonduri, de ambele parti. Campania lui RFK jr.: e de luni de zile-n dificultate financiara. Numele sponsorilor de anvergura ai lui Trump-RFK jr., de altfel, înca nu s-au manifestat. Exista, numai ca n-au facut, deocamdata, mari donatii: asteapta investirea oficiala a lui Trump. Sansa lui RFK de-a-si continua cursa, tot de Trump depinde, si nu de „colegii” lui Democrati (si arhicorupti). Maga n-a intrat înca-n joc, @I.R., si nu-i singur nici ca Robinette sa supravietuiasca-n competitie: ar avea o concurenta destul de serioasa-n propriul partid (Obama-Robinette pierd, si la mare, în Ucraina). Ori, comparând cu UE, în care neo-conii, agitând virtutile „uniunii” si Comisiei, au pierdut alegerile de la 9 iunie, înfrângerea Ucrainei si, mai ales, marginalizarea $, risca sa fie determinante si-n privinta electoratului SUA, confruntat cu saracia.

 8. Ce dovadă mai bună vreți că occidentul nu funcționează după principii democratice?

 9. Credeti ca aia care stau gura casca la mitingurile babalicilor Trump si Biden, sunt acolo acolo din convingere sau pentru ca sunt platiti?
  Nu mai vorbesc de media care fara sa dai banul,nici nu te pomeneste
  Democratia e doar o aparenta costisitoare….
  Traiasca SRI,forta conducatoare in RSR

 10. Babaetz, politica mericana e dictata prin intermediul AIPAC de catre Israel. Iar 50 milioane de coco, sunt in Merica bani de tigari. Daca ar fi sa fac o profetie, as spune ca Israelul va trage dupa sine America la loc cu verdeata. Cu putin „noroc” planeta va scapa de oaia cu doua picioare (Homo Sapiens) si va cunoaste in sfarsit pacea eterna. Experimentul Creatorului a esuat lamentabil.

 11. Amici tai super-miliardari din OPEC
  cu cine „pariaza” ? 😉
  relativ la „LAPTOPUL DIN IAD” si intrarea lui ca proba AUTENTICA, prin procesul la pushtiul lui Robinette, impotriva lui JOE BIDEN („10% for the big guy”) … a fost sau n-a fost PREMEDITARE … REPUBLICANA ?
  [desi pueril si volutar talambicios, la fel ca-n cazul uitatului „LEAK” al PENTAGONULUI = „liu se vede-n carti” …esti straniu misterios ! Cica si mossad-ul ante stia de pre-pogroame ! desi tu stiai si de demisia lui NULAND ! FRANKFURT ?]

  IQ=? -> Castigam ca tara NATO razboiul cu rusii acum c-am pus din saracia noastra o baterie PATRIOT la bataie ? 😐

 12. „treaba” cu „LAPTOPUL DIN IAD” acum
  prin procesul colateral la HUNTER BIDEN … legal-autentificat de FBI !

  se va-mputii taman in AUGUST ? Cine 3301 sunteti si de ce atent amalgamat „printre VERZi si USCATE” spune adevaruri
  ulterior stranii ? (CIA … ramura teuton-trumpista ? Poate avea si CIA … biserikutzele ei COLDIST-„ALBANEZE” ? 😮 )

  (PS: IQ credibil peste 145 ! ❤️👽✡️)

 13. Mellon e bancher
  =
  simt bancherii din MANHATTAN ca JOE ROBINETTE si „democratii” LGBTQ* veseli distrugand DOLLARUL
  le distruge si lor … WALLSTREET-istilor, sursa de venit RENTIER GLOBAL ?
  IQ>145

  (Cum inteleg de ce scri PUERIL … nu vrei sa se ulterior spuna c-ai INFLUENTAT prin „modul dela spune” ideile speciale expuse ! Bine faci ! Cine.i atent la cum spuni nu merita ce zici ! 🙂 PUP !)

 14. Timothy Mellon
  asta-i ala din spatele. puternicei (CIA) … ❤️RAND Corporation❤️ ?
  E si o universitate privata …in „Ivy League”(!) … in proprietatea completa a „lor”
  -> „Carnegie Mellon University” (=”multi vad, putini pricep!”) 😛

  CLANUL „Mellon”, astia-s interesati subteran ca … gazolina sa se inca vanda in USA … deci nu prea pro-eco-baterii-electrice 😛 ! (ce au top-secret cu …OPEC-ul ? si de ce USA inca cumpara OIL de la russnaci desi interzic asta altora ?)

 15. FBI-ul le-a avut !
  Vezi maharul FBI condamnat in USA pentru frauda la roman-albanezi ! |

  (sper ca-n augustul STRANIU de la Mar-a-Lago, sa ti se-mpli9nesca si prophetia cu JOE in august – California -m cutremur ! desi ar fi mega-straniu de va fi cum pre-proorocit ! multi vor crede PROSTII …dupa ! E OK !)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.