Un non-răspuns de la Iohannis: „Despre NATO, mai mult mâine”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi public decizia luată pe acest subiect.

Iohannis a fost întrebat dacă îşi va mai menţine candidatura la şefia NATO, în condiţiile în care Ungaria şi Slovacia şi-au anunţat susţinerea pentru ocuparea funcţiei de secretar general al Alianţei Nord Atlantice de către Mark Rutte, România rămânând singura ţară din Alianţă care nu a anunţat susţinerea pentru premierul olandez.

„Despre NATO, mai mult mâine. Aceste chestiuni le voi prezenta prima dată în CSAT, după aceea şi opiniei publice. Pot să vă asigur că mâine după-amiază veţi fi lămuriţi. Consideraţi că acesta a fost un non-răspuns şi o amânare”, a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Republicii Italiene, Sergio Mattarella.

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut declarații şi în legătură cu funcţiile de conducere din instituţiile europene.

„Este un lucru cunoscut că luni seara a avut loc o întrunire informală a şefilor de state şi guverne din Consiliul European şi am discutat despre rezultatul alegerilor, despre posibile soluţii pentru a ocupa funcţiile de conducere în instituţiile europene. A fost o discuţie informală şi de aceea nu voi da detalii despre aceste discuţii, dar îmi permit câteva consideraţiuni legate de ce ar trebui să fie rezultatul, după părerea mea. Avem Uniunea Europeană, un proiect de mare succes şi, după părerea mea, un proiect de mare viitor, dacă gestionăm acest viitor corect, în linie cu aşteptările cetăţenilor europeni şi în aşa fel încât să contăm în ecuaţia mondială, în ecuaţia globală. Deci, ce ar trebui să vedem? Fiind negocieri politice, ele sunt complicate, fiindcă arhitectura Uniunii este una complexă”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a adăugat că „Uniunea Europeană este o uniune de state, nu de partide”, menţionând că „atunci ceea ce trebuie negociat, trebuie negociat în aşa fel încât toate statele să se simtă implicate, responsabilizate şi servite în funcţie de interesul naţional”.

„Nu este posibil ca vreun stat membru să fie ignorat, marginalizat sau neimplicat în aceste negocieri. Şi dacă aşa s-ar fi întâmplat ar trebui corectat”, a spus şeful statului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. Ma sasi ce sint alea „discutii informale”,cum le definesti?Adica ati fost pusi la punct de licurici?Nu-i bai ca Hanti e prost,important e sa fie mare!Asa zisera si ascendentii lui,ca sa ajunga la slanina din podul bisericii.

 2. „ DE CE VĂ EXPUNEȚI LA GLUME RĂUTĂCIOASE (simțul umorului vă cam lipsește),LA CRITICI ACIDE,LA VORBE DE OCARĂ? AȚI FOST 8 ANI PREȘEDINTE ALES,AȚI FOST PRIMAR ,AVEȚI O VÂRSTĂ-PENSIONAȚI-VĂ ȘI VĂ BUCURAȚI DE O PENSIE LINIȘTITĂ!LĂSAȚI NATO,LĂSAȚI UE ,LĂSAȚI POLITICA -GOLFUL,SKI-ATUL,EXCURSIILE CU BICICLETA VĂ AȘTEAPTĂ!

 3. Klaus stie ca Romania va fi stat auxiliar NATO, adica la dispozitia rusiei, si insista cu nominalizarea de sef auxiliar la ROMETSNATO.

 4. „UE un proiect de mare succes”.. El nici nu realizează ce debitează..Stagnarea pentru el e un proiect de succes. Puțin iarăși și-a MĂRIT cota parte de gaze exportate în Europa iar fără îngrășămintele rusești fermierii europeni pica în faliment… Mâine pofta lui, pentru o funcție în NATO, va fi atârnată în cui..

 5. ”Despre NATO, mai mult mâine”.Cu alte cuvinte i s-a ordonat ciocu’ mic si stai pe burta.
  „Uniunea Europeană este o uniune de state, nu de partide”,asa crede el.
  ”Avem Uniunea Europeană, un proiect de mare succes şi, după părerea mea, un proiect de mare viitor, dacă gestionăm acest viitor corect, în linie cu aşteptările cetăţenilor europeni şi în aşa fel încât să contăm în ecuaţia mondială, în ecuaţia globală”.Limba de lemn,multe cuvinte insiruite fara sa spuna nimic.

 6. Repet: una turmă de bocitoare pentru „reușita” acestui plăvan mincinos care trăiește doar pentru extra confort de lux, cetățenii pot muti de foame și de boli, el contează și doar el, tara deja a impins-o în prăpastie..

 7. De ce il sacaiti pe Sotul?
  Am mai repetat si o repet, NU voi accepta sub nici o forma sa lungesc tivul rochitelor mele de tanara invatatoare de limba si filmele americane stiul Barbie.
  Frumusetea genunchilor este o categorie estetica protejata de UE, NATO, UNICEF si OMS!
  Si hai gata ca nu am timp de controversiuni ca am programatizare la epilatizare.

 8. Marș javră și fă-ți bagajele pentru mititica, avioane de lux fără prezervative să ai parte acolo. Nu prostești tu Europa cum ai făcut cu țara care ți-oferit totul ca minoritar ce ești și ai trădat-o.
  Un jeg rămâi în istoria țării.noastre, ROMANIA.

 9. mAURUL si-a facut datoria, maurulpoate pleca proF suplinitor pensionAr de AGNITA.

 10. Și la supermarket de intrebam de reduceri de prețuri, mereu imi zicea fătuca că ”de maine”.. O fi un morcov in fața măgarului spre a mai trage teleguța..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.