Un nou incendiu de pădure în zona Lăpuşna

Update. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a anunţat, luni seara, că incendiul de pădure din Munţii Gurghiului, din zona Lăpuşna, s-a extins pe o suprafaţă de circa 40 de hectare din cauza vântului puternic, fiind suplimentate forţele şi mijloacele de intervenţie.

„Având în vedere condiţiile meteorologice (vântul puternic), misiunea pentru localizarea şi limitarea incendiului este încă în dinamică. Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 40 hectare. În jurul orei 19,00, la locul indicat s-au suplimentat forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sighişoara şi Secţia de Pompieri Sărmaşu, respectiv 40 pompieri militari, precum şi 40 de lucrători din cadrul Ocoalelor Silvice Lăpuşna şi Fâncel şi patru pompieri voluntari din cadrul SVSU Ibăneşti (…). Intervenţia pompierilor şi a personalului în sprijin se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecţie pentru limitarea propagării incendiului”, a precizat ISU Mureş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a anunţat, luni, izbucnirea unui nou incendiu de pădure în zona Lăpuşna, în Munţii Gurghiului, acesta fiind al doilea după cel izbucnit vinerea trecută, care a fost lichidat după 24 de ore.

„În aceste momente, pompierii militari acţionează pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de fond forestier, în zona localităţii Lăpuşna. În teren s-au deplasat forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reghin, precum şi forţe şi mijloace din cadrul Ocolului Silvic Mureş, Salvamont Mureş şi S.V.S.U. Ibăneşti”, a precizat ISU Mureş.

În incendiul izbucnit vinerea trecută a fost afectată o suprafaţă de pădure de circa 5 hectare, echipajele acţionând pe un teren greu accesibil, pe versanţi extrem de abrupţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.