Un nou operator de agent termic pentru capitală

Primarul general, Gabriela Firea a anunţat că Termoenergetica este, de la 1 Decembrie, noul operator regional de agent termic în Capitală, compania urmând să continue programul de modernizare a sistemului bucureștean de termoficare, vechi de 50-60 de ani, demarat de fosta regie.

Primarul general Gabriela Firea a anunțat că a semnat contractul de delegare a gestiunii directe a serviciului de termoficare și acesta va intra în vigoare la data de 1 Decembrie. Contractul a fost încheiat între Primăria București – prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov – și Compania Municipală Termoenergetica București SA.

„Compania Municipală Termoenergetica a preluat, în integralitate, activitatea RADET, angajații și obligațiile contractuale ale fostei regii, pentru a asigura continuitatea furnizării agentului termic în București. Compania va continua și va dezvolta investițiile începute de fosta regie pentru modernizarea sistemului de termoficare, necesare pentru reducerea avariilor în rețea. Am început un amplu program de modernizare și înlocuire a conductelor cu vechime de peste 50 de ani, care ar fi trebuit schimbate încă de acum 20-30 de ani. În acest an au fost contractate lucrări de intervenție în primă urgență la rețea pentru 52 de șantiere în Capitală și au fost finalizate primele lucrări. O parte dintre intervenții continuă și pe timp de iarnă, altele fiind programate pentru primăvara anului viitor, pentru a nu opri livrarea agentului termic decât în caz de avarie”, a scris, pe Facebook, Gabriela Firea.

Contractul a fost aprobat, alături de documentația aferentă, la propunerea primarului general, în ședința Consiliului General al Municipiului București din 14 noiembrie. La aceeași dată, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov a primit mandat special, în numele și pe seama Consiliului General al Municipiului București, să delege gestiunea serviciului public de alimentare cu energie termică în arealul deservit de Asociație și să atribuie direct contractul de delegare către operatorul regional Compania Municipală Termoenergetica București S.A, potrivit sursei citate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Vlad Țepeș cine zice acela este?
    Multi prosti mai are țara asta!. Așa se explică și numărul mare de gropi căci are cine să dea in ele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.