Un nou protest spontan la Radio România Iași

 

Peste 25 de angajați ai postului Radio România Iași au protestat spontan, astăzi, 26 februarie 2024, în fața instituției.


            Acțiunea face parte dintr-un șir de manifestații similare, care au început în a doua jumătate a lunii decembrie 2023, susțin reprezentanții protestatarilor într-un comunicat remis cotidianul.ro.

 

In document se precizează că „Angajații de la radioul public reclamă lipsa unui răspuns din partea conducerii Societății Române de Radiodifuziune la solicitările formulate în ultimele luni. Una din revendicări face referire la creșterea salariilor cu minimum 50%, în condițiile în care remunerațiile, la ora actuală, sunt sub limita decenței. Având în vedere situația gravă reprezentată de câștigurilor salariale mici, sunt cerute majorări până la începerea negocierilor pentru noul Contract Colectiv de Muncă (CCM), prevăzute pentru desfășurare în luna aprilie 2024.

Tot la acest capitol, salariații solicită introducerea noilor indici de salarizare în contractele individuale de muncă, introducerea universală a sporurilor obținute individual de către unii colegi de la alte studiouri teritoriale prin hotărâri judecătorești, precum și garantarea respectării actualului contract colectiv de muncă.

Pe lângă aceasta, protestatarii cer pași concreți pentru adoptarea unei legi de funcționare predictibile a Societății Române de Radiodifuziune. Noul act normativ ar trebui să definească statutul angajaților radioului public și să asigure finanțarea sustenabilă a companiei.

În lipsa unor răspunsuri concrete din partea conducere Societății Române de Radiodifuziune, salariații de la Radio România Iași au precizat că își rezervă dreptul de a iniția noi acțiuni. De precizat că, pe timpul protestului, activitatea postului de radio nu a fost perturbată“.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

4 Comentarii

  1. N-ar fi mai bine să fie desființate unele stații teritoriale, că și așa nu le ascultă nimeni? Mai facem și economii la bugetul instituției.

  2. Eu aș vrea ca și TVR public și radio ul public să dispară de tot din peisaj, nu-și au rostul, sunt o trambulină pt partide.

  3. Limbajul de Lemn ! Nu spune Cat ? Au Salariul ? Eu am 1300 si Ascult Radio Gratis ! Numai Cablul costa 30 de lei pe luna !

  4. Nu va convine leafa mergeti la cules SPARANGHEL. Nu a-ti zis nici pas cand Iohanis & ,,guvernul meu” iau dus pe acei amarati in fermele insalubre din Germania cu turma, ca pe niste prizioneri, fara nici un fel de protectie la virus. Marii luptatori pentru libertatea presei de la radio Iasi nu au avut nici o stire sau un comentariu referitoar la actiunea respectiva coordonata de conducatorii vremelnici din tara noastra. Sunt posturi de radio regionale private care au informat cu lux de amanunte cele intamplate , posturi care au sub 10 angajati dar au audienta de 10 ori mai mare decat cei peste 25 angajati din ,,institutia” Radio Romania Iasi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.