Un nou val de COVID se pregătește în Europa

Un nou val de COVID-19 pare să se pregătească în Europa odată cu sosirea vremii mai reci. Experții în sănătate publică avertizează că ritmul lent al vaccinării și confuzia cu privire la tipurile de vaccin disponibile vor limita probabil absorbția rapelului.

Subvariantele Omicron BA.4/5 care au dominat în această vară se află încă în spatele majorității infecțiilor, dar subvariantele Omicron mai noi câștigă teren, notează Reuters.

Un nou val de COVID-19, care a apărut la începutul lunii septembrie în Franţa, continuă să ia amploare în ceea ce priveşte numărul de infecţii şi de spitalizări, potrivit unui raport săptămânal al autorităţilor sanitare, informează AFP.

În ultima săptămână, circulaţia virusului a progresat „puternic pe întreg teritoriul metropolitan, în special în rândul persoanelor mai în vârstă”, a rezumat Agenţia de Sănătate Publică din Franţa într-un bilanţ joi seara.

Creşterea a continuat, de asemenea, „la nivelul indicatorilor spitaliceşti”, cu o creştere clară a internărilor cu diagnosticul de COVID-19, inclusiv la terapie intensivă.

Până joi, au fost înregistrate 65.537 de cazuri noi, faţă de 51.366 cu o săptămână înainte. Numărul total de pacienţi spitalizaţi, de peste 16.000, a revenit la nivelul de la jumătatea lunii august.

După mai multe valuri de la începutul anului, epidemia de COVID-19 scăzuse extrem de mult în intensitate la sfârşitul lunii august, însă infecţiile au revenit o dată cu întoarcerea la şcoală.

Guvernul a decis să devanseze pentru începutul lunii octombrie debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 destinată celor mai vulnerabili şi prevăzută iniţial să însoţească campania antigripală de la mijlocul lunii.

Autorităţile sanitare nu exclud o revenire la obligaţia de a purta mască în spaţiile închise.

Cu toate acestea, proporţia de francezi care poartă măşti în public a ajuns în septembrie la cel mai scăzut nivel de la începutul crizei sanitare, arată un sondaj realizat de Agenţia de Sănătate Publică din Franţa.

De când purtarea măştii nu mai este obligatorie în spaţiile publice închise, majoritatea persoanelor declară că nu o mai poartă sau o poartă mai rar, în special în spaţiile publice închise (76%, faţă de 58% în mai), la locul de muncă (70%, faţă de 57%) şi în mijloacele de transport în comun (61%, faţă de 23%).

La fel se întâmplă şi în prezenţa persoanelor în vârstă sau vulnerabile (58%, faţă de 44%), potrivit sondajului, realizat în perioada 12-19 septembrie pe un eşantion reprezentativ de 2.000 de adulţi.

Drept explicaţie, francezii spun că „anumite acţiuni nu mai sunt obligatorii, cum ar fi purtarea unei măşti în anumite locuri” (56%), că „majoritatea oamenilor sunt vaccinaţi” (43%) şi că măsurile de protecţie sunt „prea restrictive în viaţa de zi cu zi” (23%).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

20 de Comentarii

 1. ,,Noul val se pregateste”…., pe dracu, sunt pregatite vaccinurile si nu prea mai vrea sa le cumpere nimeni. Poate Germania, Austria, Australia…..tot sunt ei mai putin idioti decat altii ! Spor la intepat !

 2. Haoleu!! Ati spus Reuters?! Atunci nu e de glumit.Au venit pe rînd: criza energetica,scumpirile,restrictiile, iar acum ,pentru ca ne-am cam luato-n cap cu sabotajul gazoductelor,aruncînd vina pe vinovat,iar ne da cu flit.Ca sa ne potolim.

 3. Nici ca se putea al titlu adevarat! Vaxxinurile sunt in depozite doar actiunea mai urmeaza!

 4. „Se pregătește”… De cine, unde și în ce scop? În ce laboratoare? Wuhan sau prin hUcraina? Știm, chirăie de „foame” faițăru și moderna, dar o altă motivație? Una medicală, nu dorința ălora de profit.

 5. Nenorocitii astia de la EU in complicitate cu criminalii americani ,vor neaparat sa decimeze populatia Europei prin tot felul de metode .

 6. Nu mai știu bandiții care ne conduc cum să extermine popoarele!…
  Mai are ur sula vaccinuri de vanzare!!…
  Și de unde începe, din franța limbricului și alemania proastei din bruxelles…Arahat unde ești?..

 7. Alt covid?Zic pas,nu port botnita,nu ma scanez si mai ales nu ma intep cu serurile lor criminale,numa’ sa incerce sa ma forteze ca iese deranj mare! Abia astept sa ma mai opreasca paznicul sa-mi ceara gretos sa-mi ia temperatura sau sa mi se ceara cod qr daca vreau sa intru intr-o primarie,o sa iasa urat.Trei ani de bataie de joc sunt de ajuns!Botnitarii sa se duca sa-si faca toate rapelurile in tample!

 8. Gigi – Foarte corect tot ce spui dumneata ,pt. asta trebue sa fim cu totii uniti si nu asa cum am fost pana acum, altfel vom fi calcati in picioare de toti acesti criminali, care vor sa ne extermine .

 9. Nu va impacientați. Este vorba despre criza de plămâni energetica cu covid în zona controlata de grupul infracțional organizat cu sediul la Bruxelles de Washington. Noul covid si-a pierdut co-ul și a rămas doar un VID cu dizabilități intelectuale și morale. Așteptăm momentul in care VID-ul de putere creat de mase în iarna va trimite gherilele progresiste la Polul Nord, în costum de baie ca sa-si bronzeze popoul în aflat în descompunere.
  PS. Gurile rele afirma ca varianta verde a covidului a fost uscata și yransformata în fan. Vând fan pentru animalele bolnave din UE, care gândesc cu dosul de curca crescut pana si-n ultimul gând.

 10. Pai persoanele virstnice au fis vaccinate de 3-4 ori. Si atunci care-i efectul ? mor ca vaxxinul a fost apa chioara sauacelasi vaxxin ii ajuta sa treaca mai iute pe ceea lume ?Ce dracu nu mai este gripa ,viroza ? Au sucombat in fata covidului ? Ia produceti „Polidin”si vaccinati -ii sa vedem mai vorbiti de covid ? Orice produs al companiilor farmaceutice ( asa zis medicament ) te face dependent de el. Ca si drogurile.

 11. In Europa au ramas NEFOLOSITE,sau in termen de expirare, 150 de milioane (cititi bine) de doze vaccin Covid, cumparate de la firma farmaceutică PFIZER. Si uite asa APARE din nou „pandemia!?” in Europa.

 12. Cum adica se pregateste,adica sta la start si asteapta semnalul sau cum? Cata manipulare la autor. O da asa ca pentru prostii ce cred in cnspiratii. Ce jalnic esti .

 13. Ce drăguț! Un nou val de guturai. E exact ce le lipsea elitelor. Bine, nu-i mai crede nimeni, dar ei încearcă.

 14. Ursula, ca la Ojdula, a comandat 1,6 miliarde de doze de vaccin, de 4x mai multe decat populatia UE. Continuati … sa va vaccinati !

 15. Experții în sănătate mănâncă editat cu polonicul!

 16. Da se pregateste. Uitati-va pe cer sa vedeti cate dare sunt. Nu va imbatati cu apa rece ca sunt cintrails, e altceva!

 17. Valul se pregateste cu ajutorul avioanelor care survoleaza tara noastra de 3 zile si ne spreyaza [otrava din cer] .Darele lasate de aceste avioane,acopera cerul incat sa nu lasa nici un cm de cer senin [sa fie siguri ca totul este acoperit,in special orasele].Lumea s-a sesizat ,s-a alarmat, au filmat,fotografiat,au pus pe NET dar nici un oficial,nu da un raspuns la aceste actiuni ale avioanelor straine.
  In lockdown s-au montat la greu statiile 5 G , in toata tara ,[au aparut ca ciupercile peste tot,pe unde nu te astepti ,fara autorizatie ] care si ele pot afecta sanatatea oamenilor.

 18. s-a fasait „razboiul” hai cu minciuna, manipularea si uciderea planificata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.