Un politician moldovean a apelat la Putin

Politicianul și omul de afaceri moldovean Renato Usatîi, care a retras ilegal peste 500 de miliarde de ruble din Rusia, a făcut apel la președintele rus Vladimir Putin cu o cerere de a-l priva de cetățenia rusă. Acest lucru a fost raportat de agenția moldovenească Noi.md.

„Astăzi nu am alte opțiuni. Nu vreau ca eu și părinții mei să rămânem în continuare cetățeni ai țării [Rusia]”, a spus Renato Usatîi, adresându-se lui Vladimir Putin.  Totodată, Usatîi a precizat că este recunoscător că i s-a acordat cetățenia rusă în 2018. El și-a justificat refuzul unui pașaport rusesc prin situația actuală din Ucraina.

Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse l-a plasat în 2020 pe politicianul moldovean Usatîi pe lista de urmărire. El este acuzat că a retras peste 500 de miliarde de ruble prin banca moldovenească Moldindconbank între 2013 și 2014. Complici au mai fost numiți și alți oameni de afaceri cu cetățenie rusă și moldovenească, Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Nepotul târziu, a lui Ostap Bender, fostă persoana a imperiului turcesc cu cetățenia suspendată…

  2. Cum a retras ilegal? Băncile au alerte de integritate, au legi ale spălării banilor, baze de date comune cu ale tuturor băncilor. Și voi spuneți că ăsta a retras ilegal banii. Asta e vrăjeală pentru proști ca Elena Popa.

  3. Nu aprob corupția acestui om,dar aprob refuzul cetățeniei ruse.Cum poți avea conștiința curată să știi că aparții unui stat nu numai mafiot ci și nazist(vezi ce au făcut rușii in Ucraina).Eu nu apelam la Putin,pur și simplu făceam pipi pe acel act,sau îi dădeam foc.Un om adevărat nu poate face altfel.

  4. Evident că nu ești obiectiv. Las-o jos că măcăne, de când băncile sunt mostre de probitate? Doar un exemplu îți dau. ING a fost amendată în 2018 cu 775 milioane de euro și s-a închis o anchetă care viza niscaiva spălare de bani. Așa încât ar trebui să mai meditezi în privința prostiei. Eventual cu simț autocritic…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.