Un politolog face lumină în cazul Piedone!

Politologul Andrei Țăranu a arătat miercuri, la B1 TV, că Piedone nu mai are cum să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei deoarece deja și-a depus candidatura la Biroul Electoral Central. Asta înseamnă că va apărea pe buletinele de vot indiferent ce va face. El crede că Piedone și Gabriela Firea, candidata PSD, vor ajunge să se „paraziteze” deoarece au același electorat.

„Genul ăsta de discurs (…) al dnei Firea are impact în anumite zone ale societății și acolo se atrage. Povestea însă că să se retragă… dl Piedone, legal, nu mai poate să fie retras. Domnia sa și-a depus dosarul la Biroul Electoral Central. Deci chiar dacă, Doamne ferește, ar deceda, numele lui va continua să fie pe buletinul de vot. S-a mai întâmplat acest lucru.
Deci această poveste cu retragerea e inutilă. Poate să nu se bage dna Firea, dar dl Piedone, din momentul ăsta până pe 9 iunie, va fi candidat pur și simplu. Nu mai există cale de întors. Chiar dacă se retrage, rămâne pe buletinul pe vot. Imaginați-vă situația ridicolă în care lumea votează cu cineva care nu candidează. Deci nu se mai poate întâmpla așa ceva, dar e clar că cei doi se vor parazita unul pe altul.
Dl Piedone va lua voturi din Sectorul 5, că ăla e un fief electoral, s-ar putea să ia o parte din voturi din Sectorul 4, voturi care altfel s-ar fi dus fără îndoială la dna Firea. Nu e la fel de sigur că la fel se întâmplă în Sectorul 3. Vă aduceți aminte că, în 2020, Negoiță nu a fost în relații bune cu Firea. Unii consideră că acesta a fost și motivul eșecului acesteia. Sectorul 3, tocmai pentru că ”s-a civilizat” mai repede, nu mai are genul ăsta de electorat, care s-a mutat spre periferie sau chiar în județul Ilfov”, a explicat Andrei Țăranu.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

 1. Mă,.. Sunteți ori proști, ori un ochi se uită la celălalt de nu vedeți.. Ăsta cu porecla e interlop dovedit. Are cazier incărcat și incă multe ne-condamnate. Are tupeu și mituiește sau șantajează pe unde poate, și poate din plin..Deci cum vrei ca un astfel de mizer să fie primarul capitalei..? Cu firuța botoxata e așișderea. Are cazurile cu căminele de bătrîni pentru care era de stat la părnaie din greu. Și uite de cum e luată la produs..

 2. Politolog, ce e aia politolog? Legea zice ca numele Piedone ramane pe Buletinul de vot dar daca piedone se retrage oficial, publicul nu mai risipeste votul pe Piedone….Piedone a devenit interlop, a sechestrat Sectorul 5 unde i – a lasat locul de primar lui fi-su…Piedone o fi fost condamnat pe nedrept, dar asta nu trebuia sa il faca mitocan….sa abuzeze de empatia publicului…sa iti taie mana daca i – ai intins un deget in ajutor…Rebeliunea lui Piedone a avut rost pana cand PSD si – a pus candidat propriu…

 3. cand tai frunza la caini poti devini politolog/analist/bagator in seama…Daca pana pe 30 aprilie se depun candidaturile, apoi urmeaza procesul de contestare/validare, de tragere a ordinii in care vor fi pe buletin. Si nea Taranu, care a picat din luna, ne spune ca totul e batut in cuie, deja se tiparesc buletinele, desi orice cetatean poate contesta un candidat, iar altii nu si-au depus candidatura…sa razi nu alta…cat de habarnist este un politolog…chiar cu ce se manaca politologia?

 4. Piedone nu mai are cum să se retragă din cursa pentru Primăria Capitalei??? Hai să fim serioşi! Dacă-i ordin de la Ambasada Gubernatoare se schimbă chiar şi legile pertinente peste noapte prin Erată – aşa cum s-a schimbat şi o decizie CCR peste noapte chiar in absenta unora dintre semnatarii iniţiali! Dacă în România ceva este imposibil atunci numai ceva ce nu e dorit de către Superaliat!

 5. „politologul” nu intelege un fenomen, populatia detesta PNL, PSD, USR, PMP, etc… toate sunt partide sistem, toti sunt niste curve care se prostitueaza pentru putere asa cum primesc ordine de la Bruxelles. Nu mai au nicio urma de independenta si suveranitate. Mai bine votezi antisistem si penali decat sa mai pun stampila in viata mea pe un gunoi din asta

 6. nu are importanta daca se retrage sau nu, Ciolacu la Citacu se „screme” sa explice ca el n-a cerut retragerea lui Piedone, ca nu de fapt de patru ani se chinuie s-o termine pe Firea cum a facut cu Dancila ca sa-i ia locul un PM din boscheti…Au poftit strainii sa-l aiba pe concubinul Nicusor inca patru ani, Ciolacu se executa jongland cu alegerea candidatului, dar se si freaca pe maini fericit ca pierde alegerile Firea, scapa Ciolacu de ea se pune bine cu stapanii. Este atat de…incat ti se face sila…

 7. Votul cu peron stanga trebuie sa se imparta intre Firea si Piedone. Votul cu peron dreapta se duce la ND (Burduja e neglijabil, e de umplutura). Deci ND castiga in uralele multimii. Ordinu’ de la ambasada se executa, nu se discuta. Asteptam cu interes constructia de noi parcari moderne cu bidineaua si galeata de vopsea albastra pe banda a doua a bulevardelor iubitei noastre capitale, avand in vedere ca banda unu e aproape epuizata. Ura, ura, muzica, muzica, suntem asteptati la Iunion!

 8. Schimbarea finului lu base, ca candidat la pmb, de catre blatistii pronicusor ciolacu si ciuca, s-a produs in momentul in care sondorii secu au realizat ca sosia lu petrov abia obtinea 10% la alegeri, in timp ce placintarul neafiliat secu, ajunsese la 47% Si atunci au realizat ca cu conservele lor, firea ciocarlanului sereii din voluntari si burduja,sponsorul fecalelor si pietroaielor galeriei #antifa de la 10 august, procentul pentru alegerea placintarului se diminua si nu mai era un pericol asa mare pt sorosistul nicu tableta setese, pt care primise porunca de la erata sa il sprijine Si s-au executat. ca cei coi iepuri de la pad si pnld -aripioarele secu ies tot pe locurile 3 si 4, cu eliminarea finului , nu mai are nici o importanta!Plicusorul trebuie sa castige!

 9. la asa candidati asemenea politolog,
  Andrei Țăranu-Politologu
  (politolog dupa mamă…)

  (de fapt dupa asemenea tele-spectatori….)

 10. Romania a devenit peste noapte o tara de experți fara expertiza și studii în domeniu, politologi fara baza, logică și studii politice, imunologi fara cunoștințe de baza și lipsa expertiza că practica și studiu instituțional pe domeniu, oameni ai legii fara studii, fara practică, fara demnitate și onoare, fara respectarea legii! Și putem continua cu oricare domeniu dorește oricine! Totul e pe baza de manipulare titlu sau profesie fără drept și ilegal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.