Un război fără o soluție militară?

Statele Unite nu au fost niciodată optimiste cu privire la ieșirea Ucrainei din război. Deși nu au spus asta public, știau că potențialul militar pe care Putin l-ar putea plasa pe câmpul de luptă va fi inferior celui al forțelor ucrainene, în ciuda ajutorului militar masiv din partea țărilor occidentale.

Este adevărat că forțele armate rusești au dat semne de slăbiciune, de incapacitate de a lupta dur, dar au fost mercenarii grupării „Wagner” care sunt cei care au ocupat Bakmut cu prețul unei serii de bătălii sângeroase. Liderul „Wagner”, Evgeny Prigokhine, a recunoscut: „Am învins ucrainenii; l-am luat pe Bakmut… dar am pierdut 20.000 de oameni”. Citând aceste cifre, nu ar fi exagerat să spunem că între toate forțele (Rusia, Ucraina și Wagner) ar fi murit cel puțin 80.000 de oameni. O măcelarie!
Deci, care este calea de ieșire din acest război sângeros și absurd? Generalul Mark Milley, șeful Statului Major Comun al forțelor armate americane,  a declarat joia trecută, în prezența ministrului apărării, Lloyd Austin.

„Rusia”, a spus Milley, „probabil nu va obține o victorie militară zdrobitoare în Ucraina, dar Kievul nu va putea expulza toate forțele ruse care au invadat de pe teritoriul său. Trebuie luată în considerare această situație și, în consecință, cred că războiul va continua o perioadă care nu poate fi determinată, dar ceea ce se poate afirma este că aceste bătălii vor fi din ce în ce mai sângeroase”.
Deci, conform acestei vederi perfecte, nici Putin, nici Zelensky nu vor câștiga o victorie decisivă, iar cel mai rău lucru este că nici nu există perspective pentru o negociere, deși China și Turcia încearcă să convingă cele două părți să accepte încetarea focului. Și să stea la masa negocierilor.
Milley a mai spus ceva despre care toți experții știau: scopul lui Putin nu era ca NATO să intre în Ucraina. S-a făcut mult pentru asta, dar scopul principal al lui Putin a fost să răstoarne regimul Zelensky și să pună în locul lui un regim rus. De atunci încolo, problema NATO avea să fie rezolvată.

Ceea ce se întâmplă, potrivit experților militari occidentali, este că este foarte greu de calculat că Putin, chiar și cu „Wagner” să-l răstoarne pe Zelensky și să pună o marionetă la Kiev în locul lui.
Pentru a slăbi poziția lui Zelensky, Rusia a răspândit pe rețelele de socializare că a folosit o parte din banii primiți din Europa și Statele Unite pentru a achiziționa locuințe de lux. Dar până acum nu există nici cea mai mică dovadă că acest lucru este adevărat, iar problema face parte din războiul de propagandă și știrile false.
Statele Unite au oferit până acum Ucrainei ajutor militar și umanitar de 65 de miliarde de dolari. Este o cifră pe care nicio altă țară occidentală nu o poate compara cu ajutorul propriu.
Austin și Milley au întocmit deja lista țărilor care dețin avionul de luptă-bombă F-16 și sunt dispuși să antreneze piloți ucraineni. Germania nu face parte din această listă pentru că nu le are. În ceea ce privește Statele Unite, Milley a dezvăluit că avioanele vor fi livrate în mare parte de la arsenalele americane.
„Atenție, însă! Pentru ca F-16-urile să fie gata va dura câteva luni”, a subliniat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

5 Comentarii

  1. Asistam la un razboi cu o singura solutie militara. Odata cu apasarea Butonului Rosu grupul tarilor satanice care vor sa-l scoata de Sfantul Bunul Dumnezeu din carti in aceasta lume isi vor gasi obstescul sfarsit ramanda dupa ele doar cenusa. In fapt razboi este de tipul invingi si traiesti sau pierzi si mori. Restu-s imbecilitati de adormit #rezistentii. LMO este unul dintre ei. Aliluia.

  2. Piotr Tolstoi (vice-presedinte al Dumei de Stat a Rusiei, stranepot al lui Lev Tolstoi) : „O tara nucleara (care detine armament nuclear) nu poate pierde un razboi” ! … A bon entendeur, salut !

  3. Eu sint de acord ca nenea asta cu nume de narco mexican (Lopez Manuel Ostos) nu cunoaste limba romana, dar mai multa atentie la traducerea mizgalelilor sale poata ca nu ar strica … nu ca acestea ar valora mare lucru !

  4. ,,Războiul din Ucraina s-a încheiat cu înfrângerea militară a forțelor naziste și distrugerea armatei ucrainene. De aceea, Yevgeny Prigozhin, liderul Grupului Wagner, a anunțat „sarcina noastră a fost finalizată” și „Rusia a obținut rezultatele pe care le-a planificat”…Colonelul Douglas McGregor descrie războiul drept un masacru cu 250.000 de soldați ucraineni morți și 300.000 răniți grav…Întrucât Franța, ca parte a acordului de predare, blochează toate fondurile UE ulterioare pentru Ucraina, jocul s-a încheiat… ,, Dolarii americani finanțeaza mercenarii angajați pentru a proteja copiii rapiti și fermele de adrenocrom din Ucraina… Zelensky trebuie să se bazeze pe luptători străini, deoarece forțele ruse au decimat și demoralizat aparatul militar nativ al Ucrainei…”. O caravană de 500 de mercenari albanezi a intrat în Ucraina prin România, după cum au confirmat observatorii la sol și imaginile satelitului FSB. De atunci, o duzină de rulote au sosit în Ucraina prin Polonia, Moldova, Ungaria și Slovacia, a spus Zaharov. „Estimăm în jur de 7.000-10.000 de bărbați până acum”. Pe 9 aprilie, informațiile ruse au aflat că o coloană de 800 de oameni mărșăluia spre Ucraina din orașul maghiar Nyíregyháza…„Oamenii noștri aveau acreditări falsificate. Li s-a oferit echivalentul a 5.000 de dolari SUA pe lună și li s-a spus că familiilor lor li s-ar plăti o sumă forfetară de 500.000 de dolari dacă vor muri. Spionilor noștri nu li s-a cerut să meargă în linia frontului”, a spus Zaharov. În schimb, ordinele lor, semnate de generalul Serhiy Shaptala, îi instruiau să păzească un depozit de lângă Pisochyn, în centrul-nord-ul Ucrainei. Acea clădire găzduia 135 de copii răpiți care prezentau semne de foame și deshidratare…’’

  5. Nu fiti naivi! Ucraina se va alatura Rusiei impotriva Occidentului, deoarece nu va mai avea alternativa. Vrea, nu vrea, Ucraina tot alaturi de Rusia va sta. Cine nu intelege ca Imperiul Euroatlantic Satanist este in agonie nu stie pe ce lume traieste!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.