Un tricolor de la EURO, gest special pentru echipa națională

Un tricolor de la EURO, gest special pentru echipa națională. Naționala României a revenit acasă după experiența de la turneul final al EURO 2024.

Deși la plecarea spre Germania exista mult scepticism în privința evoluțiilor și rezultatelor tricolorilor în grupa cu Belgia, Ucraina și Slovacia echipa pregătită de selecționerul Edi Iordănescu s-a autodepășit și a terminat grupa pe primul loc.

În optimi însă, și pe fondul a numeroase greșeli comise de arbitrul german Felix Zwayer numai împotriva noastră dar și a valorii supeerioare a adversarului am părăsit competiția după 0-3 cu Olanda.
Edi Iordănescu a inventat sintagma sub care trebuie definită această generație care a reușit după 24 de ani al doilea succes românesc la un turneu final de EURO.

El a cerut jurnaliștilor și suporterilor să o numească pur și simplu Generația de suflet, pentru că fiecare jucător a pus mult suflet în teren, mai ales în prima partidă, victorie cu 3-0 cu Ucraina.
Vă rog ceva: am văzut că începe să fie numită în fel și chip generația aceasta, încetați! Nu o numiți în niciun fel! A fost generația de aur, aceasta nu e din niciun metal! E generația de suflet! Nu a mai existat vreo echipă cu un suflet atât de mare!

Generația aceasta nu are limite! Băieții aceștia au alergat încontinuu, până când nu i-au mai ținut picioarele și a trebuit să îi schimbăm. E meritul lor total, eu le sunt recunoscător și le mulțumesc!”
Nu toți jucătorii au avut șansa de a evolua măcar un minut la acest EURO. Au fost destui cei care s-au aflat doar în lot, dar nu au intrat nici măcar un minut. Fundașul lui CFR Cluj, Vasile Mogoș, a avut șansa de a intra titular cu Olanda ca urmare a faptului că titularul postului, Nicușor Bancu, era suspendat.

Din păcate însă meciul lui Mogoș a durat ceva mai mult de minutul 30, când stânca Dumfries s-a lovit de român și acesta a fost înlocuit cu Racovițan deși Mogoș încerca să explice că își poate reveni și de nervi a lovit gradena băncii de rezerve.
Supărarea i-a trecut repede și ajuns acasă primul lucru pe care l-a făcut fundașul CFR-ului, în semn de prețuire pentru echipa națională, a fost să își tatueze pe piept tocmai sintagma inventată de selecționer: Generația de suflet.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. are si R. Banciu dreptate,mare e gradina lui D-zeu,mama prostilor e permanent gravida

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.